EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis iš „Uniks“ persiviliojo naujoką: „Tokio žaidėjo ieškojome visą vasarą“

Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa labai greitai surado pamainą amerikiečiui 32-ejų Chrisui Krameriui. Rusijos ekipa nepratęsė sekmadienį sutartį su Vilniaus „Ryto“ ekipoje dvejus metus žaidusiu, tačiau į traumų liūną patekusiu Ch.Krameriu.

 E.McCollumas ir R.Kurtinaitis<br> lrytas.lt koliažas
 E.McCollumas ir R.Kurtinaitis<br> lrytas.lt koliažas
 Rimas Kurtinaitis<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Rimas Kurtinaitis<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Errickas McCollumas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 Errickas McCollumas<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 7, 2020, 6:00 PM

Jau pirmadienį R.Kurtinaičio vedamas klubas paskelbė, kad pasirašė sutartį su 32 metų 188 cm ūgio JAV atstovu Erricku McCollumu. Krepšininkas į Maskvos ekipą atvyksta iš Kazanės, kur dvejus metus atstovavo „Uniks“ komandai.

„Tapti dalimi „Chimki“ ekipos – tai galimybė, kurios negalėjau praleisti. Šis klubas tradiciškai žaidžia aukščiausiame lygyje, varžosi dėl aukščiausių vietų.

Komanda turi labai gerą trenerį, sėkmingą organizaciją. „Chimki“ turi visus šansus pretenduoti į čempionų laurus“, – sakė dar metus Kazanėje turėjęs žaisti E.McCollumas.

Europos taurėje amerikietis buvo sunkiai sulaikomas: per 29 minutes įmesdavo 17,1 taško, atkovodavo 3,1 kamuolio, atlikdavo 3,9 rezultatyvaus perdavimo, perimdavo 1,1 kamuolio ir rinkdavo 20,4 naudingumo balo.

E.McCollumas Eurolygoje yra žaidęs 2017–2018 m. sezone, kai varžėsi turkų Stambulo „Anadolu Efes“ klube.

„Errcikas turi labai gerą patirtį, jis žaidė Eurolygos „Anadolu Efes“, labai įspūdingai varžėsi „Uniks“. Mums labai reikėjo įžaidėjo, šios pozicijos krepšininko ieškojome visą vasarą ir galiausiai apsistojome ties Erricko kandidatūra.

Jis puikiai žino VTB lygą ir Eurolygą. Tai universalus žaidėjas, kuris gali pats įmesti, o gali ir atlikti perdavimą. Manau, kad su komandos partneriais jis suras bendrą kalbą ir pasieks maksimumą“, – sakė 60-metis Lietuvos specialistas R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.