EUROLYGA 2023

Tyla „Žalgirio“ arenoje baigiasi: didžiausios draugiško Eurolygos turnyro intrigos

Kauno „Žalgirio“ arenoje pusmetį trukusi tyla baigiasi. Šeštadienį čia vėl pasigirs žaidėjų balsai bei sirgalių šūksniai, kurių nebuvo girdima nuo kovo 3-iosios, kuomet „Žalgiris“ namuose kovojo su Maskvos „Chimki“ žaidėjais.

Tyla „Žalgirio“ arenoje baigiasi: penkios didžiausios draugiško Eurolygos turnyro intrigos.<br> lrytas.lt montažas
Tyla „Žalgirio“ arenoje baigiasi: penkios didžiausios draugiško Eurolygos turnyro intrigos.<br> lrytas.lt montažas
Kauno ekipos pasitarimas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno ekipos pasitarimas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Rokas Jokubaitis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimšą.<br>zalgiris.lt nuotr.
Tomas Dimšą.<br>zalgiris.lt nuotr.
Martinas Schilleris.<br>zalgiris.lt nuotr.
Martinas Schilleris.<br>zalgiris.lt nuotr.
Thomasas Walkupas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Thomasas Walkupas.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Artūras Milaknis.<br>zalgiris.lt nuotr.
M.Grigonis.<br>zalgiris.lt nuotr.
M.Grigonis.<br>zalgiris.lt nuotr.
Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
Marekas Blaževičius.<br>zalgiris.lt nuotr.
„Žalgirio“ puolėjas J.Lauvergne’as.<br>„Zalgiris.lt“ nuotr.
„Žalgirio“ puolėjas J.Lauvergne’as.<br>„Zalgiris.lt“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Sep 12, 2020, 7:47 AM

Rugsėjo 12-13 d. Kaune vyks keturių Eurolygos komandų draugiškas turnyras, kuriame be šeimininkų varžysis Atėnų „Panathinaikos“, Berlyno ALBA ir Milano „Olimpia“ ekipos.

Eurolygos sezonas dėl koronaviruso pandemijos buvo suspenduotas kovo 12-ąją, tad nuo to laiko „Žalgirio“ arenoje nevyko jokios oficialios rungtynės. Prabėgus pusmečiui į areną sugrįš ne tik atsinaujinusi komanda, bet ir sporto išsiilgę sirgaliai.

Lrytas.lt pristato penkias didžiausias artėjančio turnyro intrigas.

1. Martino Schillerio debiutas

Šeštadienį 19 val. ant „Žalgirio“ arenos parketo stos šeimininkų ir „Panathinaikos“ komandos. Tai bus pirmasis kartas, kuomet sirgaliai gyvai galės išvysti, kaip komandai vadovauja naujasis ekipos treneris Martinas Schilleris. Austras komandoje pakeitė Šarūną Jasikevičių, kuris tapo „Barcelona“ komandos treneriu.

Vokietijos krepšinio rinktinės štabe dirbęs strategas pastaruosius trejus metus praleido JAV, kur darbavosi NBA komandos „Utah Jazz“ organizacijoje. Jam atiteko „Salt Lake City Stars“ komandos vairas, kuri rungtyniauja G lygoje.

Dabar jaunas strategas amerikietiško žaidimo subtilybes bandys įdiegti ir Kaune, kur pastaruosius metus spindėjo Šaro legenda.

„Manau, kad tai prideda šiek tiek papildomo jaudulio, – pripažino M.Schilleris. – Š.Jasikevičius Kaune buvo legenda, tai prideda spaudimo iš išorės. Tiesa, kol kas didelio vidinio spaudimo nejaučiu, nes dirbu savo darbą, turime tam tikrų iššūkių, kuriuos bandome išspręsti treniruočių metu.“

Įvertinti naująjį trenerį sirgaliai galės jau šeštadienį.

2. Kaip prisitaikys naujokai?

„Žalgirį“ šią vasarą papildė ne vienas naujas krepšininkas. Aukštaūgių gretas sustiprino Marekas Blaževičius, Joffrey Lauvergne'as, Augustine'as Rubitas, puolėjų gretose komandą papildė Patricio Garino ir Steve'as Vasturia.

Naujokai „Žalgiryje“ pakeitė komandą palikusį Edgarą Ulanovą (Stambulo „Fenerbahce“), Zachą LeDay („Olimpia“) ir Jocką Landale'ą (tikisi patekti į NBA).

Tiesa, kauniečiai jau spėjo sužaisti trejas draugiškas rungtynes, tačiau jose nedalyvavo amerikietis A.Rubitas ir argentinietis P.Garino, kuris vis dar tęsia reabilitacija po patirtos kelio traumos.

Tikėtina, kad jo nepamatysime ir savaitgalio turnyre. A.Rubitas jau turėtų žengti į aikštę.

3. Kokio palaikymo sulauks „Žalgiris“?

„Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris portalui lrytas.lt teigė, kad arenoje gyvai rungtynes galės stebėti tik kiek daugiau nei 7 tūkst. žmonių. Įprastai arena talpina daugiau nei 14 tūkst. žmonių.

„Kadangi žiūrovai gali įsigyti bilietus tik į kas antrą vietą, maksimaliai bilietų gali būti parduota kiek daugiau nei 7 tūkst. į vienos dienos rungtynes. Išankstinėje prekyboje (rugsėjo 4-7 d.) buvo parduota maždaug 20 proc. planuojamų parduoti bilietų.

Tačiau nereikia nerimauti, kadangi visame pasaulyje pastebėta, kad keičiasi žmonių pirkimo įpročiai ir pramogomis žmonės pradėjo rūpintis tik paskutiniosiomis dienomis prieš renginius“, – portalui lrytas.lt teigė A.Kiveris.

Paskutinį kartą rungtynės „Žalgirio“ arenoje vyko kovo 3-iąją, kai kauniečiai Eurolygos mače 96:85 įveikė Maskvos „Chimki“ krepšininkus. Tąkart rungtynes gyvai stebėjo daugiau nei 13 500 žiūrovų.

4. Kaip keisis „Žalgirio“ žaidimas po Šaro eros?

Pastaruosius ketverius metus buvome įpratę matyti Š.Jasikevičiaus filosofija grįstą komandos žaidimą, kuomet kiekviena dėtalė buvo ypatingai svarbi, o žaidėjai turėjo aiškius uždavinius, ką daryti aikštėje.

Tačiau 2020-2021 m. sezonas turėtų būti kitoks. M.Schilleris į Kauną atsivežė amerikietiško krepšinio filosofiją. Per pastarąsias trejas draugiškas rungtynes kauniečiai vidutinšikai per mačą rinko po 98,5 taško, be to, varžovus baudė tolimais metimais.

M.Schillerio vadovaujama ekipa žaidžia laisvesnį krepšinį, žaidėjai gali laisviau priimti sprendimus. Įdomu, kaip pakitęs „Žalgirio“ žaidimas atrodys prieš Eurolygos grandūs.

5. Ar traumą išsigydęs M. Grigonis taps „Žalgirio“ lyderiu?

Marius Grigonis be Eurolygos krepšinio praleido 10 mėnesių. Paskutinį kartą gynėjas aukščiausio lygio rungtynėse žaidė praėjusių metų lapkričio mėnėsį. Per trejas draugiškas rungtynes M.Grigonis rinko solidžius statistinius rodiklius: vidutiniškai 16 taškų, 5 rezultatyvius ir 5 atkovotus kamuolius.

Akivaizdu, kad gynėjas nebejaučia traumos padarinių, o naujojo trenerio schemos jam yra tinkamos. Įdomu, kokį žaidimą gynėjas demonstruos prieš Eurolygos grandų žvaigždes.

Šeštadienį 16 val. į kovą stos Milano „Olimpia“ ir Berlyno ALBA komandų žaidėjai, o nuo 19 val. prasidės mūšis tarp „Žalgirio“ ir „Panathinaikos“. Sekmadienį vyks turnyro finalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.