EUROLYGA 2023

CSKA klubo bosas turi niūrią prognozę: „Eurolyga gali baigti savo gyvavimą“

Šių metų kovo mėnesio 12-ąją nutrauktas Eurolygos reguliarusis sezonas taip ir liko be finalo ketverto akistatų bei naujojo čempiono. Praėjus daugiau kaip 6 mėnesiams – spalio 1 dieną Eurolyga planuoja startuoti su nauju sezonu. Tačiau antrus metus turnyro čempiono titulą dėl koronaviruso pandemijos turėsiančio Maskvos CSKA klubo vadovas Andrejus Vatutinas įsitikinęs, jog dar kartą nutraukus varžybas galima bus kalbėti apie tai, kad Eurolyga mirs.

 CSKA prezidentas Andrejus Vatitinas<br> IT/Scanpix.com nuotr.
 CSKA prezidentas Andrejus Vatitinas<br> IT/Scanpix.com nuotr.
 CSKA prezidentas Andrejus Vatitinas<br>G.Šiupario nuotr.
 CSKA prezidentas Andrejus Vatitinas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 16, 2020, 5:33 PM

„Eurolyga imasi visų įmanomų veiklų, kad sezonas prasidėtų ir įvyktų. Akivaizdu, kad dabar bus labai daug ne krepšinio faktorių: rungtynių perkėlimų, mačų atšaukimų, teigiamų koronaviruso testų ir techninių pralaimėjimų, – kalbėjo A.Vatutinas. – Turnyras jau turi parengęs krizių ir medicinos reglamentus, visi varžybų klubai palaiko glaudžius ryšius su Eurolyga.

Tačiau jei dėl kažkokių priežasčių Eurolygos sezonas nebus baigtas, tai rizikuojame prarasti turnyrą iš esmės.

Tada Eurolyga gali baigti savo gyvavimą. Todėl yra nuostatos jį įvykdyti ir užbaigti. Rengiamės blogiausiam, tačiau tikimės geriausio“.

Prieš trenerio Aleksandro Gomelskio atminimo turnyrą Maskvoje apie Eurolygos akistatas pakalbėjo ir Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka.

„Taip, jei kalbėsime apie Eurolyga, tai dabar yra nemažai nežinomųjų. Įsitikinęs, kad mes susidursime su situacija, kad vienoje ar kitoje vietoje sprogs koronaviruso židiniai, mačai bus perkeliami.

Sukryžiavus pirštus svajojame, kad viskas eitų sėkmingai, tačiau priešsezoniniai mačai tik parodo, su kokiais sunkumais teks susidurti klubams“, – kalbėjo A.Kirilenka.

A.Gomelskio vardo turnyras Maskvoje rengiamas rugsėjo 17-18 dienomis, o pradžioje jame planavo žaisti Atėnų „Panathinaikos“ bei Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipos, tačiau dėl draudimų atvykti į Rusiją šie klubai atšaukė savo dalyvavimą.

Tad be CSKA turnyre kausis Kazio Maksvyčio vedamas Permės „Parma“ klubas, Maskvos MBA ekipa ir dukterinė kariškių komanda – CSKA-2.

„Man nesvarbu, kokie klubai žais, man kur kas svarbiau, kad bus žaidžiamas krepšinis ir pagerbtas A.Gomelskio atminimas“, – konstatavo A.Kirilenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.