EUROLYGA 2023

LKL sezono starto klausimai: ar gali kas „Žalgiriui“ mesti iššūkį, kas pasidabins medaliais ir kas žais finale?

TOPsport remiamos Lietuvos krepšinio lygos transliacijos krepšinio mylėtojus pradės džiuginti nuo šiandien, kadangi būtent šį vakarą Klaipėdos „Neptūnas“ ir Alytaus „Dzūkija“ duos startą naujam LKL sezonui. Šį savaitgalį startuojančios LKL pirmenybės kol kas kelia daugiau klausimų negu atsakymų.

M.Grigonis<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Grigonis<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 3:01 PM, atnaujinta Sep 18, 2020, 3:03 PM

Pasikeitusios lyderių jėgų pusiausvyros, sustiprėję vidurio lentelės klubai, kova dėl atkrintamųjų ir dar daugiau įvairių faktorių, kurie šį LKL sezoną daro dar labiau nenuspėjamu.

Praėjusio sezono kovas nutraukusi pandemija privertė nemažai pasikeisti ir pačius klubus, kurių sudėtyse rotacija tarpsezonio metu buvo itin didelė. Jeigu Kauno „Žalgiriui“ pavyko išlaikyti komandos branduolį, tai prarado bene svarbiausią komandos figūrą – Šarūną Jasikevičių. Iš pagrindų atsinaujinęs ir diržus susiveržęs Vilniaus „Rytas“ sugebėjo pritraukti itin ryškių legionierių, kurie gali sužibėti ryškiausiomis spalvomis LKL pirmenybėse. Itin solidžią sudėtį surinko ir Panevėžio „Liekabelis“, o bene labiausiai nustebino į medalius besitaikančios Utenos „Juventus“ sudėtis.

Nors komandos ir pasikeitė iš esmės, tačiau TOPsport ekspertai vis tiek išlieka tos pačios nuomonės – „Žalgiris“ jau 11 kartą iš eilės taps LKL čempionais.

Tokią tikimybę LKL transliacijų rėmėjai TOPsport vertina net 90 proc., kai „Ryto“ galimybės nutraukti kauniečių dominavimą yra vertinamos 5 proc. „Lietkabelio“ šansai vertinami vos 2 proc.

Lažybų ekspertai taip pat laukia ir tradicinės finalo poros tarps „Žalgirio“ ir „Ryto“. Būtent toks scenarijus yra vertinamas 65 proc., kai tikimybė, jog finale susitiks „Žalgiris“ ir „Lietkabelis“ yra vertinama 25 proc.

Spėjama, kad visus nustebinti galėtų ir „Juventus“, kurios pasirodymas finale su žalgiriečiais yra vertinamas 5 proc. „Žalgirio“ ir „Neptūno“ finalo dvikovos tikimybė vertinama 2 proc.

Žvelgiant į prizininkų vietas, ekspertai neabejoja, jog bet kokios prabos medaliais pasidabins „Ryto“ krepšininkai ir tokia tikimybė vertinama 98 proc. „Lietkabelio“ šansai iškovoti medalius yra vertinami 65 proc., o daugiausiai šansų į lyderių trejetą prasibrauti turi „Juventus“, kurios šansai vertinami 40 proc. „Neptūno“ galimybes TOPsport vertina 30 proc., o „Pieno žvaigždžių“ – 8 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.