EUROLYGA 2023

Pasklidęs gandas apie M. Gasolį gali pakutenti ir Š. Jasikevičiaus ausį

Laisvuoju agentu tapęs Marcas Gasolis svarsto savo karjeros kelią pasukti į Europą. Po 2019-2020 metų NBA sezono su „Toronto Raptors“ 35-erių Ispanijos krepšinio galiūnas rimtai svarsto dėl savo ateities.

 „Barcelona“ šį sezoną turėjo šansų savo klube pamatyti P.Gasolį, o dabar skelbiama, kad jo brolis Marcas norėtų sugrįžti į Europą.<br> lrytas.lt koliažas.
 „Barcelona“ šį sezoną turėjo šansų savo klube pamatyti P.Gasolį, o dabar skelbiama, kad jo brolis Marcas norėtų sugrįžti į Europą.<br> lrytas.lt koliažas.
 Pranešama, kad M.Gasolis svarsto apie sugrįžimą į Europą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Pranešama, kad M.Gasolis svarsto apie sugrįžimą į Europą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 18, 2020, 5:42 AM

Pasak „Radio ser Catalunya“ žurnalisto Xavi Saiso, M.Gasolis dėl šeiminių priežasčių linksta sugrįžimo į Europą link.

Tai buvo panašus į Nikola Mirotičiaus ėjimą, kuris 2019 metais pasirašė sutartį su „Barcelona“, nors turėjo ir viliojančių pasiūlymų iš NBA klubų, rašė eurohoops.net.

Kol kas nėra aišku, kokį sprendimą galiausiai priims M.Gasolis.

NBA laisvųjų agentų rinkos durys atsivers spalio mėnesį, kuomet jau bus prasidėjęs Eurolygos turnyras.

Jeigu M.Gasolis galiausiai nuspręs išvykti į Europą, NBA jis paliktų po 12 metų, per kuriuos triskart pateko į „Visų žvaigždžių“ komandą (2012, 2015 ir 2017 metų sezonai).

M.Gasolis praėjusį sezoną su „Raptors“ tapo NBA čempionu. 2013 metais jis buvo išrinktas geriausiai besiginančiu krepšininku, o 2015-aisiais pateko į simbolinę NBA pirmąją komandą.

2019-2020 metų sezoną M.Gasolis vidutiniškai rinko po 7,5 taško, atkovojo 6,3 kamuolio ir atliko 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Jo sezoną temdė traumos.

M.Gasolis 2003-2006 metais žaidė „Barcelona“ klube, kurį šiuo metu treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

Siūlo žiūrėti atsargiai, bet tokią galimybę įžvelgia

„Yahoo Sports“ žurnalistas Kurtas Helinas pabrėžė, kad šiuo metu į visus gandus reikėtų žiūrėti atskirai, tačiau neatmetė galimybės, kad M.Gasoliui kelias į Europą gali būti viliojantis.

„NBA centro pozicija dabar tokia, kad komandos nori žaidėjus įsigyti pigiai (išskyrus tokius elitinius žaidėjus kaip Joelis Embiidas ar Nikola Jokičius). Būdamas 35-erių M.Gasolis galėtų tikėtis vienerių ar dvejų metų sutarties, kuri būtų arti minimalaus kontrakto. Tai būtų didelis kritimas nuo 25,6 mln. JAV dolerių, kuriuos uždirbo šį sezoną“, – rašė K.Helinas.

Jis taip pat pabrėžė, kad NBA šiuo metu nėra numačiusi kito sezono grafiko. 2020 metų NBA naujokų birža įvyks lapkričio 18 dieną, tačiau tai – vienintelė aiški data.

NBA vis dažniau kalbama, kad sezonas gali prasidėti vasarį.

„Tokie neaiškumai ir tai, kaip NBA klubai bei JAV tvarkosi su koronavirusu, gali prisidėti prie sprendimo“, – rašė K.Helinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.