EUROLYGA 2023

Buvusiam „Žalgirio“ krepšininkui Kinijos lygos uždarė duris – vulgariai įžeidė šalies moteris

33-ejų krepšininkas Ty Lawsonas daugiau niekada gyvenime negalės rungtyniauti Kinijoje. Tokį sprendimą priėmė pradžioje Fudzanio „Sturgeons“ klubas, o jau po to ir lyga. Kinų pykčio ir sankcijų 180 cm ūgio amerikietis sulaukė po savo įrašo socialiniame tinkle instagram, kur jis įžeidė Kinijos moteris ir paviešino vulgarią nuotrauką.

 Ty Lawsonui durys į Kinijos lygą uždarytos.<br> Zuma Press/Scanpix.com  nuotr.
 Ty Lawsonui durys į Kinijos lygą uždarytos.<br> Zuma Press/Scanpix.com  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2020, 6:21 PM, atnaujinta Sep 19, 2020, 6:42 PM

„Kinės savo užpakalius gali nuleisti labai žemai. Netrukus galiu pakeisti savo požiūrį“, – parašė krepšininkas. Po kilusio skandalo jis panaikino įrašą, tačiau jau buvo vėlu.

„Įžeidžiantys Kinijos moteris žodžiai neatitinka socialinės atsakomybės ir vertybių, kurių laikosi mūsų klubas ir padarė rimtą neigiamą socialinį poveikį klubui bei lygai.

Mes nepasirašysime su juo naujos sutarties“, – sakoma „Sturgeons“ pranešime. Klubas planavo pratęsti sutartį su žaidėju.

T.Lawsonas po žaidimo NBA „Washington Wizards“ ekipoje Kinijoje kovojo nuo 2019 metų ir atstovavo „Sturgeons“ ekipai. Prieš tai Kinijoje amerikietis kovojo 2017-2019 metais ir buvo Šondongo „Heroes“ ekipai.

Pastarąjį sezoną jis per 37 minutes pelnė 27,3 taško, atkovojo 5,5 kamuolio, atliko 8,7 rezultatyvaus perdavimo, suklydo 3,1 karto ir perėmė 2,6 kamuolio.

2011 metais trumpam amerikietis buvo užsivilkęs ir Kauno „Žalgirio“ marškinėlius. tačiau ilgai nežaidė: jis kauniečių klubui atstovavo 7 mačuose, dukart įmetęs dviženklį taškų skaičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.