EUROLYGA 2023

Šalies krepšinio elitas, kurį ir vėl prisiviliojo LKL klubai

Pastarąjį tarpsezonį Lietuvos krepšinio lygos klubai ryškių dabarties žvaigždžių į Lietuvą nesugrąžino. Vis dėlto šį sezoną po ilgesnės ar trumpesnės pertraukos LKL vėl žais trys buvę Lietuvos rinktinės krepšininkai, atgal į LKL grįžo du užsieniečiai ir keli praėjusį sezoną NKL pirmenybėse ar silpnesnėse užsienio lygose žaidę lietuviai.

 S.Jasaitis, M.Gecevičius ir M.Kupšas<br> lrytas.lt koliažas
 S.Jasaitis, M.Gecevičius ir M.Kupšas<br> lrytas.lt koliažas
Vaidas Kariniauskas<br> G.Šiupario nuotr.
Vaidas Kariniauskas<br> G.Šiupario nuotr.
Mindaugas Kupšas.<br>LKL/BNS nuotr.
Mindaugas Kupšas.<br>LKL/BNS nuotr.
Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Martynas Gecevičius<br>G.Šiupario nuotr.
Simas Jasaitis.<br>palenciabasket.com nuotr.
Simas Jasaitis.<br>palenciabasket.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2020-09-20 10:21, atnaujinta 2020-09-20 10:31

Simas Jasaitis

(į „Dzūkiją“ iš „Palencia“)

38 metų Simas Jasaitis sezono pradžioje yra vyriausias į LKL klubų paraiškas įtrauktas krepšininkas. Buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas ir buvęs LKL čempionas šiais metais sustiprino „Dzūkiją“, o į tėvynę grįžo po sezono pertraukos. Praėjusį sezoną 201 cm ūgio puolėjas žaidė „Palencia“ ekipoje ir Ispanijos antrojoje lygoje pelnydavo 9,5 taško.

Apie pusę profesionalo karjeros užsienyje praleidęs S.Jasaitis pastarąjį kartą LKL pirmenybėse žaidė užpraeitą sezoną. Tuomet jo metimai džiugino „Lietkabelio“ sirgalius, o veterano statistika buvo visai nebloga – vidutiniškai 7,2 taško.

Nors laikas nenumaldomai bėga, „Dzūkija“ yra gerokai silpnesnė komanda negu „Lietkabelis“, tad S.Jasaitis gali tapti vienu alytiškių lyderių.

Martynas Gecevičius

(į „Juventus“ iš Salonikų „Aris“)

Martynas Gecevičius – taip pat buvęs Lietuvos rinktinės žaidėjas ir buvęs LKL čempionas. Maža to, sėdėdamas ant Pirėjo „Olympiakos“ suolo, jis prieš kelis sezonus dukart tapo Eurolygos čempionu. Šį rudenį 32 metų 193 cm ūgio metikas savo didelę patirtį atsivežė į Utenos klubą.

Praėjusį sezoną M.Gecevičius vilkėjo garsaus, bet nusilpusio ir dėl išlikimo Graikijos lygoje kovojusio Salonikų „Aris“ klubo aprangą.

Lietuvis žaidė labai nestabiliai (tai įmesdavo daugiau nei 20 taškų, tai nepelnydavo nė taško), o jo vidurkis buvo 8,4 taško.

Ne taip žymiai, bet M.Gecevičiaus kreivė gana smarkiai šokinėjo ir tada, kai jis užpraėjusį sezoną atstovavo „Prienams“. Tuomet gynėjas pelnydavo 12,1 taško.

Mindaugas Kupšas

(į „Juventus“ iš „Ostende“)

„Juventus“ į Lietuvą sugrąžino dar vieną krepšininką, kuris galėtų labai praversti bet kuriai LKL vidutiniokų komandai. Tai – 29 metų 217 cm ūgio Mindaugas Kupšas, kuris jau žaidė Utenos komandoje 2017-2018 metų sezone ir tuomet pelnydavo 13,6 taško.

Vidurio puolėjas užpernai iš Utenos persikraustė į Panevėžį (jo vidurkis užpraeitą sezoną „Lietkabelyje“ buvo 9 taškai), o pernai iškeliavo į užsienį.

Su Jeruzalės „Hapoel“ sutartį sudaręs M.Kupšas daugiau ne žaidė, bet stebėjo, kaip žaidė jo komandos draugai, nes Izraelio lygoje nebuvo registruojamas dėl legionierių limito. Čempionų lygoje jis įmesdavo 4,4 taško.

Pavasarį M.Kupšas persikraustė į Belgijos lygos lyderę „Ostende“ ekipą, bet joje iki pandemijos spėjo sužaisti vos dvejas rungtynes.

Vaidas Kariniauskas

(į „Nevėžį“ iš Aleksandrovaco „Igokea“)

2019 metų pradžioje Vaidas Kariniauskas skandalingai paliko „Lietkabelį“ kilus lažybų skandalui. Po to jis trumpai žaidė Graikijos lygoje, o praėjusį sezoną pradėjo Aleksandrovaco „Igokea“ komandoje, bet joje nepaliko beveik jokio pėdsako – Adrijos lygoje pelnydavo 5,2 taško ir atlikdavo 2,7 kamuolio.

Nemažai ir šilto, ir šalto patyrusiam krepšininkui dar tik 26-eri, todėl laidoti karjerą anksti. Galbūt „Nevėžis“, į kurį šiais metais atėjo buvęs Lietuvos olimpinės rinktinės gynėjas, taps nauju jo karjeros atspirties tašku.

Jahennsas Manigat

(į „Pieno Žvaigždes“ iš „Fraser Valley Bandits“)

Kanadietis Jahennsas Manigat su Lietuva susipažino 2017-2018 metų sezone, kai pirmą kartą atstovavo „Pieno Žvaigždėms“. Tuomet gynėjas pelnydavo 11,1 taško ir paliko neblogą įspūdį, bet Pasvalyje neužsibuvo. Vis dėlto pasvaliečiai su kanadiečiu išsiskyrė draugiškai, tad prieš naują sezoną 29 metų 185 cm ūgio gynėjas priėmė kvietimą grįžti į nedidelį Šiaurės Lietuvos rajono centrą.

Du praėjusius sezonus J.Manigat žaidė „Debrecen“ komandoje Vengrijos lygoje, o šių metų vasarą dar spėjo pažaisti ir „Fraser Valley Bandits“ klube vienoje iš dviejų pagrindinių Kanados profesionalų lygų. Praėjusį sezoną Vengrijos lygoje jo vidurkis buvo 11,1 taško, vasarą Kanados lygoje – 13,9 taško.

Denisas Krestininas

(į „Šiaulius“ iš „Jūrmala“)

2013 metų pradžioje Denisas Krestininas debiutavo LKL pirmenybėse būdamas vos 18-os ir vienose pirmųjų rungtynių, vilkėdamas Vilniaus „Sakalų“ aprangą, atkovojo net 26 kamuolius.

Tačiau stipriausioje šalies lygoje puolėjas žaidė vos 8 rungtynes, o nuo 2013 metų vasaros atstovavo vien užsienio klubams, daugiausia – Lenkijos ir Latvijos.

Per užsienyje praleistus metus 26 metų 200 cm ūgio D.Krestinino vizitine kortele tapo dvigubi dviženkliai.

Praėjusį sezoną jis žaisdamas „Jūrmala“ komandoje Latvijos-Estijos lygoje pelnydavo 10,6 taško ir atkovodavo 7,5 kamuolio. O geriausią sezoną „Jelgava“ komandoje (2014-2015 m.) jo vidurkiai buvo 12,3 taško ir 10,2 kamuolio.

Šį sezoną talentu grumtis su aukštesniais varžovais D.Krestininas bandys džiuginti „Šiaulių“ sirgalius.

Po pertraukos į LKL grįžę krepšininkai

„Žalgiris“: -

„Rytas“: S.Kulvietis (Dižono JDA).

„Lietkabelis“: J.Gintvainis (Stargardo „Spojnia“, Lenkija).

„Neptūnas“: A.Einikis („Benicarlo“, Ispanija).

„Juventus“: M.Gecevičius (Salonikų „Aris“, Graikija), M.Kupšas („Ostende“, Belgija), G.Matulis (Marijampolės „Sūduva“, NKL).

„Prienai“: -

„Pieno Žvaigždės“: J.Manigat („Fraser Valley Bandits“, Kanada).

„Šiauliai“: R.Andersonas („Mykolajiv“, Ukraina), D.Krestininas („Jūrmala“, Latvija), Š.Valunta (Joniškio „Delikatesas“, NKL).

„Dzūkija“: S.Jasaitis („Palencia“, Ispanija), T.Rinkūnas (Glazgo „Rocks“, Britanija).

„Nevėžis“: V.Kariniauskas (Aleksandrovaco „Igokea“, Bosnija ir Hercegovina), I.Lukošius (Molėtų „Ežerūnas“, NKL).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.