EUROLYGA 2023

Artūras Karnišovas pasirinko – „Bulls“ jau turi naują trenerį

Prie „Chicago Bulls“ ekipos vadovo posto vasarą stojęs lietuvis Artūras Karnišovas galiausiai apsisprendė – pasirinko trenerį, kuris turės komandą vesti į pergalių kelią. Juo tapo 55-erių Billy Donovanas, kuris dar šį sezoną treniravo „Oklahoma City Thunder“ klubą.

Billy Donovanas dirbs „Chicago Bulls“ treneriu.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Billy Donovanas dirbs „Chicago Bulls“ treneriu.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2020, 6:31 AM, atnaujinta Sep 23, 2020, 9:48 AM

Strategas nuo 1996-ųjų iki 2015 metų dirbo Floridoje su šio universiteto „Gators“ ekipa, laimėjo du NCCA titulus, kol galiausiai gavo pasiūlymą padirbėti NBA „Thunder“ komandoje.

B.Donovanas šį sezoną pasidalijo geriausio metų trenerio titulą su „Milwaukee Bucks“ vedliu Mike‘u Budenholzeriu. Per jo penkerių metų darbą Oklahomoje komanda visada patekdavo į atkrintamąsias kovas, o 2016-siais žaidė Vakarų konferencijos finale.

„Šis paskyrimas niekam nėra šokas, nes treneris visada yra arti pergalių ir su pergalėmis. Tai gali būti šokas tik tiems, kurie pastaruoju metu įprato prie labai ryškių ir nenuspėjamų „Bulls“ žingsnių rinkoje“, – teigiama NBA pranešime.

B.Donovanas poste pakeitė Jimą Boyleną, kurio darbas šį sezoną buvo tragiškas – jis pasiekė vos 22 pergales ir patyrė 43 nesėkmes. Klubas užbaigė NBA sezoną be jokių galimybių patekti į atkrintamąsias kovas – pristabdžius varžybas liko 11-oje vietoje.

„Mes laibai džiaugiamės, kad Billy bus mūsų komandos šeimos dalis – sėkmės, kurias jis kūrė anksčiau leido jam žengti į dar aukštesnį lygį.

Mes jaučiame, kad treneris moka ir gali atskleisti žaidėjų potencialą – kaip ir individualų, taip ir komandinį bei labai gerai pats įsilieja į bendrą numatomą sistemą“, – teigė A.Karnišovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.