EUROLYGA 2023

Sėkmingai LKL sezoną pradėjęs „Nevėžis“ pristatė komandos biudžetą

Praėjusią savaitę Kėdainių arenoje prieš pirmąsias varžybas namų arenoje įvyko Kėdainių krepšinio klubo „Nevėžis-Optibet“ metų sezono konferencija, kurios metu buvo pristatytas 2020–2021 metų sezono biudžetas, ateities planai, komandos sudėtis ir jų treneriai.

Sėkmingai LKL sezoną pradėjęs „Nevėžis“ pristatė biudžetą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sėkmingai LKL sezoną pradėjęs „Nevėžis“ pristatė biudžetą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sėkmingai LKL sezoną pradėjęs „Nevėžis“ pristatė biudžetą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Sėkmingai LKL sezoną pradėjęs „Nevėžis“ pristatė biudžetą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Džestina Borodinaitė, rinkosaikste.lt

Sep 30, 2020, 11:40 AM

Svarbiausia – finansinė drausmė

KK „Nevėžis-Optibet“ vadovas Vytenis Gulbinas sakė, kad šiais metais svarbiausia – finansinė drausmė.

„Praėjusių metų sezono pradžioje turėjome 390 tūkstančių eurų skolą, kurią pavyko sumažinti dviem šimtais tūkstančių.

Šiais metais skolų grąžinimui skirta 190 tūkstančių eurų.

2020–2021 metų sezono planuojamas biudžetas – 575 tūkstančiai eurų: 230 tūkstančių eurų – Kėdainių rajono savivaldybės parama, 250 tūkstančių – rėmėjai, 85 tūkstančiai – bilietai, 10 tūkstančių – kiti renginiai, 5 tūkstančiai – atributika.

Iš 2020–2021 metų sezono planuojamo biudžeto 290 tūkst. eurų bus skiriama žaidėjams ir treneriams, 40 tūkst. – ūkinėms išlaidoms (butų, mašinų nuomoms ir panašiai), 20 tūkst. – organizacinėms varžyboms, 35 tūkst. – administracijai, 190 tūkst. – skolų dengimui“, – vardija V. Gulbinas.

Verčia naują puslapį

Labiausiai kintamas skaičius, anot klubo vadovo, rėmėjų parama.

„Didesnė dalis, apie 60–70 procentų, biudžeto jau yra surinkta. Ženkliausia pinigų suma, kuri yra didelė pagalba mums, – mūsų generalinio rėmėjo dėka.

Kėdainių „Nevėžis“ pasirašė ilgalaikę rėmimo sutartį su viena didžiausių lažybų bendrovių Baltijos šalyse „Optibet“, kurios atėjimas galutinai verčia naują puslapį Kėdainių „Nevėžio“ klubo istorijoje: atsirado naujas klubo logotipas, pasikeitė klubo spalvos, komandos žaidėjų apranga bei pavadinimas – nuo šiol klubas vadinasi Kėdainių „Nevėžis-Optibet“.

Labai smagu, kad dėl praeitų metų sėkmingos „Nevėžio“ sklaidos pavyko pritraukti rėmėją, kuris turi interesą ne tik Kėdainiuose, bet ir visoje Lietuvoje.

Toks rėmėjas yra labai svarbus oro gurkšnis mūsų klubo gyvavimui, o jo pasirinkimas bendradarbiauti būtent su mumis yra įrodymas, kad dirbome teisingai.

Ne paslaptis, kad dėl tokių rėmėjų dažnai kovoja dauguma LKL komandų“, – pasidžiaugia V. Gulbinas.

Nori nuraminti

„Taip pat norėčiau nuraminti komandos fanus, bijančius, jog tokio rėmėjo atėjimas gali pakenkti klubo reputacijai dėl nesąžiningo varžymosi.

Noriu pabrėžti, kad visi lažybų organizatoriai yra suinteresuoti ir užtikrina, kad lažybos vyks skaidriai ir sąžiningai“, – pabrėžia V. Gulbinas.

Išlaidos planuojamos atsakingai

Nors turime papildomų išlaidų, tokių kaip apsauginės kaukės, specialus salės paruošimas pandemijos laikotarpiu, tačiau turimų pinigų tikrai turėtų užtekti, mano V. Gulbinas.

„Sukomplektavome tikrai gerą komandą ir ja pasitikime, todėl pakitimų sudėtyje šiandien neplanuojame. Pasiruošimo metu traumą patyrė įžaidėjas Sedrick Barefield, tad į komandą pasikvietėme Vaidą Kariniauską. Jis – nenumatyta eilutė mūsų biudžete, tačiau dabar jau ir labai reikalinga komandos dalis.

Visgi, dar kartą akcentuojame komandos valdymo kertinį principą, tai – finansinė drausmė.

Bandysime išlaikyti Vaidą ilgiau, jeigu pavyks rasti papildomą pajamų šaltinį (rėmėją), tačiau jeigu rėmėjo nerasime, nesiruošiame papildomai didinti biudžeto neužtikrinę įplaukų“, – akcentuoja V. Gulbinas.

Komanda – stipresnė

Anot KK „Nevėžis – Optibet“ sporto direktoriaus Virginijaus Buloto, didžiausia pergalė – į komandą sugrįžę žmonės.

„Komandos sudėtyje turime tris kėdainiečius. Į komandą sugrįžo Ignas Lukošius, Justas Tamulis, labai stipriai kaip žaidėjas ūgtelėjo Mantas Razbadauskas.

Turime komandoje pajėgų žaidėją italą Abramo Canka. Labai gaila, kad S. Barefield patyrė traumą. Dėl lūžusio delnikaulio aikštėje jį keičia V. Kariniauskas.

Komanda, mano akimis, yra stipresnė, nei buvo pernai, treneriai ja patenkinti. Iš praėjusių metų trenerių štabo komandoje liko vyriausiasis komandos treneris Marius Kiltinavičius ir fizinio parengimo treneris Laimonas Rimkus.

Prie komandos prisijungė praėjusius dvejus metus pas Dainių Adomaitį „Lietuvos ryto“ komandos trenerių štabe dirbęs Šarūnas Siparis, kuris tikrai sustiprino mūsų komandos trenerių štabą.

Nors ir pavėlavęs, tačiau prie komandos jau prisijungė ir turintis labai didelę patirtį krepšinyje amerikietis Robertas Patrickas Gonzalezas.

Kaip matome, kolektyvas susiformavo tikrai neblogas, visi vieni kitus gerai supranta, todėl žaidimo procesas, mano manymu, turėtų judėti gerai“, – mano V. Bulotas.

Laikosi saugumo

Sporto direktorius pabrėžė, jog šiandien jų pagrindinis tikslas yra ne tik puikus komandinis žaidimas, bet ir komandos bei žaidėjų saugumas. „Stengiamės kuo mažiau migruoti iš Kėdainių, stengiamės saugoti save, saugoti aplinkinius ir taip saugoti čempionatą.

Dėsime visas pastangas, jog saugumas ir toliau būtų išlaikytas, o į varžybas susirinkę krepšinio fanai elgtųsi atsakingai ir vengtų tiesioginių kontaktų su žaidėjais“, – prašo V. Bulotas.

Ateityje KK „Nevėžis–Optibet“ planuoja suburti turnyrų 3x3 komandą, kuri atstovautų klubui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.