EUROLYGA 2023

LKL klubų rugsėjo reitingas: sėkmingiausiai žygiavo „Rytas“

Nors krepšinio sezonas dar tik prasidėjo, per pirmąjį pusmėnesį nesėkmės kartėlio nepatyrė tik viena Lietuvos komanda Vilniaus „Rytas“. Tiesa, LKL pirmenybėse pralaimėjimo išvengė ir Klaipėdos „Neptūnas“, tačiau šis klubas patyrė itin skaudų kirtį Čempionų lygos atrankos turnyre ir labai anksti buvo priverstas pasitraukti iš tarptautinių varžybų.

Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>V.Skaraičio nuotr.
„Neptūno“ ekipa<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūno“ ekipa<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Pieno žvaigždžių“ ekipa<br>G.Šiupario nuotr.
„Pieno žvaigždžių“ ekipa<br>G.Šiupario nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br> G.Bitvinsko nuotr.
Simas Jasaitis atstovauja „Dzūkijai“<br>G.Šiupario nuotr.
Simas Jasaitis atstovauja „Dzūkijai“<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiaulių“ klubas<br>G.Šiupario nuotr.
„Šiaulių“ klubas<br>G.Šiupario nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>V.Skaraičio nuotr.
Vilniaus „Ryto“ ekipa<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Oct 1, 2020, 12:14 AM

Priešingame poliuje atsidūrė „Šiauliai“, kurie vieninteliai rugsėjo mėnesį nesidžiaugė nė viena pergale.

„Rytas“

Lietuvos lyga: 3-0.

Du iš trijų pirmųjų varžovų – „Juventus“ ir „Pieno Žvaigždės“ – nesukėlė vilniečiams jokių keblumų. Rugsėjo pabaigoje paprakaituoti teko tik žaidžiant Prienuose.

Nors išties rimtų išbandymų dar nebuvo, treneriui Donaldui Kairiui turėtų patikti, kaip jo komandoje pritapo amerikiečiai Andrew Goudelockas (vid. 14,7 tšk.) ir Demetriusas Jacksonas (vid. 13 tšk.), kuris po trijų turų pirmauja Lietuvos lygoje pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 8,5). Tuo tarpu „Ryto“ senbuvis Martynas Echodas yra pirmas pagal atkovotus kamuolius (vid. 10,3).

„Neptūnas“

Lietuvos lyga: 2-0. Čempionų lygos atranka: 1-1. Iš viso: 3-1.

„Neptūnas“ pirmasis tarp Lietuvos klubų pradėjo tarptautinį sezoną, bet labai greitai jį pabaigė. Be Simo Galdiko žaidę Klaipėdos krepšininkai Čempionų lygos atrankos varžybose nesugebėjo įveikti Minsko „Cmoki“ komandos, kuriai atidavė kelialapį į pagrindinį etapą.

Net ir tai, kad „Neptūnas“ yra viena iš dviejų komandų, nepatyrusių pralaimėjimo LKL pirmenybėse – menka paguoda. Juo labiau kad klaipėdiečiai savo aikštėje vos ne vos nugalėjo abu silpniausius praėjusio sezono klubus „Dzūkiją“ ir „Nevėžį“.

Per abejas LKL rungtynes komandą tempė vienas vyriausių lygos žaidėjų Martynas Mažeika. Jis abukart pelnė po 19 taškų ir dalijasi pirmąją vietą LKL rezultatyviausių krepšininkų lentelėje.

„Nevėžis“

Lietuvos lyga: 2-1.

„Nevėžis“ prieš pirmąsias oficialias rungtynes išgirdo nemalonią žinią, kad komandos naujokas Sedrickas Barefieldas turės bent du mėnesius gydytis traumą. Tačiau Kėdainių klubas greitai rado išeitį, o paskutinę akimirką pakviestas Vaidas Kariniauskas vedė komandą į dvi pergales per rungtynes, kuriose favoritais buvo laikomi varžovai „Pieno Žvaigždžių“ ir „Lietkabelio“ krepšininkai.

Kėdainiečiams nepavyko laimėti Klaipėdoje, bet Mariaus Kiltinavičiaus komanda pirmoje sezono atkaprėlėje pasiekė turbūt daugiau nei planavo ir gavo puikų emocinį užtaisą prieš kitas rungtynes.

„Žalgiris“

Lietuvos lyga: 2-1.

Eurolygos sezonas dar neprasidėjo, o „Žalgiris“ jau patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Trenerį Martiną Schillerį labiausiai jaudinti turėjo net ne tai, kad jo komanda nusileido „Lietkabeliui“, bet tai, kad į varžovų krepšį įmetė vos 61 tašką.

Tiesa, daryti toli siekiančias išvadas neverta, nes „Žalgiriui“ panašūs užtemimai nėra naujiena. Prieš dvejus metus, 2018-ųjų spalį, kauniečiai irgi namie į „Neptūno“ krepšį įmetė dar mažiau taškų ir pralaimėjo 60:75.

Taip pat neįmanoma daryti jokių išvadų ir po dviejų pergalių prieš „Šiaulius“ ir „Dzūkiją“, kuriuos LKL čmpionai sutriuškino vienodu 33 taškų skirtumu.

„Juventus“

Lietuvos lyga: 1-1.

Rugsėjo antroje pusėje „Juventus“ ne tik kovojo aikštėje, bet ir sprendė organizacinius klausimus. Utenos klubas ieškojo dar vieno amerikiečio ir savo gretas papildė Jamelu Artisu, kuris savo sugebėjimų sirgaliams dar nerodė.

Kiti Žydrūno Urbono vyrai rugsėjį parodė tik nedidelę dalį to, ką sugeba. Jie triuškinamai pralaimėjo „Rytui“ ir tik per pratęsimą palaužė „Prienus“. Tikėtina, kad Utenos komandai koją kiša netinkamas pasirengimas. Keli krepšininkai vasarą daug laiko praleido žaisdami trijulių turnyruose, todėl „Juventus“ priešsezoninė stovykla nebuvo visavertė.

Vis dėlto bent vienas Utenos krepšininkas sezonui pasirengė puikiai. LKL pirmenybėse vidutiniškai 19 taškų pelnantis Ignas Vaitkus daljasi pirmąją vietą pagal rezultatyvumą.

„Prienai“

Lietuvos lyga: 1-2.

Neatpažįstamai pasikeitusi Prienų komanda pirmąjį sezono pusmėnesį parodė kietą charakterį. Nors tvarkaraštis buvo sudėtingas, Manto Šerniaus auklėtiniai nagais ir dantimis kibo į visus varžovus: išvykoje smogė „Lietkabeliui“, o paskui kaip lygūs su lygiais grūmėsi su „Rytu“ ir „Juventus“.

Ypač džiugino pasiruošimo etape pradėtą puikių rungtynių seriją pratęsęs Regimantas Miniotas. Vienas nedaugelio „Prienų“ senbuvių Lietuvos lygoje yra trečias pagal rezultatyvumą (vid. 18,3 tšk.) ir antras – pagal atkovotus kamuolius (vid. 9,7). O komandos puolimui puikiai diriguoja amerikietis Marquisas Wrightas, įmetantis 16,7 taško ir atliekantis 6,7 rezultatyvaus perdavimo (trečioji vieta lygoje).

„Pieno Žvaigždės“

Lietuvos lyga: 1-2.

Nors pasiruošimo etape nugalėjo „Rytą“, oficialų sezoną pasvaliečiai pradėjo labai sunkiai ir jau atidarymo rungtynėse prarado brangų tašką žaisdami su „Nevėžiu“. Nors paskui pavyko įveikti „Šiaulius“, pergalė buvo išplėšta tik paskutinę akimirką.

Labai blankiai startavo abu latviai Edgaras Lasenbergas (vid. 3,7 tšk.) ir Zigmaras Raimo (vid. 2,7 tšk.), kurių dienos Pasvalyje tikriausiai jau suskaičiuotos. Net ir iš pergalingą metimą Šiauliuose pataikiusio Jahennso Manigat galima tikėtis daug stabilesnio ir naudingesnio žaidimo.

„Dzūkija“

Lietuvos lyga: 1-2.

Dabartinės sudėties „Dzūkijai“, turinčiai pusantro priekinės linijos krepšininko (pusantro, nes LKL debiutantas Modestas Paulauskas aiškiai per silpnas grumtis su stipriausios šalies lygos aukštaūgiais) ir leidžiančiai vidurio puolėjo pozicijoje žaisti Artūrui Jomantui, kiekviena pergalė yra didelė šventė. Ilgai laukti pirmosios šventės nereikėjo – alytiškiai ją susikūrė Šiauliuose, kur iš vietos komandos nepaliko nė šlapios vietos.

Vis dėlto priekinę liniją būtina stiprinti. Priešingu atveju laukti antros šventės reikės ilgai.

„Lietkabelis“

Lietuvos lyga: 1-2, Europos taurė: 0-1. Iš viso: 1-3.

„Lietkabelis“ pirmąjį sezono pusmėnesį buvo lyg daktaras Jekyllas ir ponas Hyde‘as. Panevėžiečiai padovanojo pergales „Prienams“ ir „Nevėžiui“, kurie turėtų būti LKL lentelės antrosios pusės klubai, pirmose Europos taurės rungtynėse per du kėlinius įmetė vos 14 taškų į Bolonijos „Virtus“ krepšį, bet išvykoje įtikinamai nugalėjo čempioną „Žalgirį“.

Treneriui Nenadui Čanakui yra apie ką pamąstyti. Ir pirmiausiai – kaip į teisingas vėžes įstatyti komandos lyderiu tapusį Kyle‘ą Vinalesą (vid. 16 tšk. Lietuvos lygoje ir 20 tšk. pirmajame Europos taurės ture), kuris net per vienas rungtynes kartais kelis kartus iš daktaro Jekyllo tampa ponu Hyde‘u.

„Šiauliai“

Lietuvos lyga: 0-3.

„Šiauliai“ jau po trečiojo turo liko vienintelė pergalių neiškovojusi LKL komanda. Bet jei pirmasis pralaimėjimas „Žalgiriui“ ir paskutinę akimirką patirta nesėkmė žaidžiant su „Pieno Žvaigždėmis“ nebuvo tragedija, tai triuškinamas pralaimėjimas namie prasčiausiai sukomplektuotai lygos komandai „Dzūkijai“ jau dabar turėtų tapti rimtu pavojaus skambučiu treneriui Antanui Sireikai ir visiems jo žaidėjams.

Didelių priekaištų, ko gero, nebuvo verti tik trys užsieniečiai Elvaras Fridrikssonas (14,3 tšk., 6,3 rez.perd.), Ryanas Andersonas (14,7 tšk., 8,7 atk.kam.) ir Andy van Vlietas (11,3 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.