EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ ekipa pakeis savo marškinėlių užrašus – neliks krepšininkų pavardžių

Eurolygą šiame sezone įvedė naujovę, kurią sėkmingai savo pirmenybėse jau išbandė NBA.

"Žalgirio" marškinėlius papuoš užrašas "unity"<br>zalgiris.lt nuotr.
"Žalgirio" marškinėlius papuoš užrašas "unity"<br>zalgiris.lt nuotr.
"Žalgirio" marškinėlius papuoš užrašas "unity"<br>zalgiris.lt nuotr.
"Žalgirio" marškinėlius papuoš užrašas "unity"<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-10-02 16:29

Dabar stipriausiame Europos klubiniame krepšinio čempionate galima bus dėvėti marškinėlius, ant kurių vietoj žaidėjo pavardės puikuosis šūkiai prieš razismą, diskriminaciją bei netoleranciją neapykantai.

Pirmame ir antrame Eurolygos ture tokius šūkius galima turėti tik ant treniruočių aprangų, o jau trečiame ir ketvirtame turuose – ant žaidybinių aprangų.

„Taip „Žalgirio“ komanda pasinaudos galimybe. Jau dabar turime nutarę, kad vietoj žaidėjų pavardžių ant nugarų bus užrašytas angliškas žodis „unity“.

Tai bus mūsų akcija, palaikant vienybę svarbiausiais visuomenės klausimais. Tad kol bus galimybė, toks užrašas bus ant "Žalgirio" žaidėjų marškinėlių“, – lrytas.lt sakė Kauno ekipos komunikacijos vadovas Almantas Kiveris.

Kauniečiai kitame Eurolygos ture varžysis Rusijoje ir susitiks su Rimo Kurtinaičio vedama Maskvos srities „Chimki“ komanda.

Tačiau Mytyščių arenoje vyksiančiame mače žalgiriečiai su užrašu „unity“ pasirodys dar tik su treniruočių apranga.

Ant žaidybinių žalgiriečių marškinėlių „unity“ bus matomas spalio 13-osios akistatoje Belgrade su „Crvena zvezda“ ir pirmoje namų dvikovoje „Žalgirio“ arenoje su Stambulo „Anadolu Efes“ spalio 15 dieną.

Ši iniciatyva vadinasi #notinourworld.

NBA ir žaidėjų profsąjunga leido prieš lygos čempionato atnaujinimą liepos 30-ąją ant krepšininkų marškinėlių vietoj žaidėjo pavardės užsirašyti vieną ar kitą šūkį.

Patvirtinus užrašus visoms suinteresuotoms pusėms, buvo nutarta, kad ekipų krepšininkai žaisdami gali dėvėti marškinėlius su šūkiais: „Juodaodžių gyvybė svarbi“, „Balsuok“, Aš negaliu kvėpuoti“, Įvardink jų pavardes“, Teisingumas“, „Taika“, „Lygybė“, „Laisvė“, „Užteks“, „Valdžią tautai“, „Teisingumas dabar“, „Išgirskite mus“, „Gerbkite mus“, „Klausykitės mūsų“, „Atsistokite“, „Švietimo reforma“ bei keletą kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.