EUROLYGA 2023

Tragiškas scenarijus: ir vėl trečiame kėlinyje sugriuvęs „Lietkabelis“ patyrė dar vieną pralaimėjimą Europos taurėje

Kaip du vandens lašai – taip galima kalbėti apie pirmuosius du Panevėžio „Lietkabelio“ mūšius Europos taurėje. Ir du pralaimėjimus. Trečiadienį Panevėžio ekipa išvykoje kovojo su „Monaco“ klubu ir mačo scenarijus buvo toks pats, kaip ir prieš savaitę akistatoje su Bolonijos „Virtus“: po tragiškai sužaisto trečiojo kėlinio panevėžiečiai ir šįkart beviltiškai atsiliko bei pralaimėjo prancūzams 57:82 (17:17, 17:18, 8:35, 15:12). Panevėžiečiai trečiame kėlinyje sugebėjo įmesti vos 8 taškus, o šeimininkams leido įsūdyti tiek, kiek jie įmetė per pirmuosius du ketvirčius – 35 taškus.

N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ Europos taurėje žaidžia antrąjį mačą<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ Europos taurėje žaidžia antrąjį mačą<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ Europos taurėje žaidžia antrąjį mačą<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Čanako treniruojamas „Lietkabelis“ Europos taurėje žaidžia antrąjį mačą<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 7, 2020, 7:52 PM, atnaujinta Oct 7, 2020, 9:56 PM

Nors šioje akistatoje pradžioje „Monaco“ klubas nušuoliavo 7:0, svečiai greitai įsijungė į kovą ir jau pirmojo kėlinio pabaigoje rezultatas buvo 15:15. Nesikeitė vaizdas ir antrame kėlinyje, kuriame priekyje vieno taško skirtumu buvo tai viena, tai kita komanda, o ilsėtis klubai išėjo pirmaujant prancūzams 35:34.

Žaidybinė tragedija Nenado Čanako auklėtinių ir vėl laukė trečiame kėlinyje, kur stabo ištikti „Lietkabelio“ žaidėjai tik stebėjo, kaip „Monaco“ tolsta.

Šeimininkai spurtavo 25:8, o galiausiai kėlinį laimėjo 35:8 ir užbaigė kalbas apie galimą mačo laimėtoją. Ketvirtame kėlinyje „Monaco“ atotrūkį padidino net iki 30 taškų – 76:46 ir net nesidairė į skęstąntį „Lietkabelio“ laivą.

Panevėžiečiai padarė net 21 klaidą.

„Monaco“: Dee Bostas 25 (4/8 tritaškiai, 29 naud. bal.), Marcosas Knightas 16 (5 per. kam.), Darralas Willisas 14, Mathiasas Lessortas 11 (9 atk. kam.).

„Lietkabelis“: Gytis Masiulis 13 (2/7 tritaškiai, 6 atk. kam.), Margiris Normantas 11, Paulius Valinskas 10, Kyle‘as Vinalesas 9, Marinas Maričius 6 (6 atk. kam.).

Kitose C grupės rungtynėse "Andorra" susitvarkė su Antverpeno "Giants" 70:61.

„Lietkabelio“ krepšininkai ir per pirmąsias Europos taurės rungtynes savo gerbėjų nenudžiugino. Nors prieš savaitę jie du kėlinius kabinosi į atlapus Bolonijos „Virtus“ komandai, po pertraukos varžovai privertė sudėti ginklus. „Virtus“ iš Lietuvos išsivežė pergalę 76:61.

Prieš savaitę svečių pergalėmis baigėsi dvejos C grupės rungtynės. Kita išvykoje laimėjusi komanda buvo „Monaco“, kuri pranoko „Andorra“ ekipą 82:76.

„Monaco“ su Lietuvos komandomis Europos turnyruose susitinka ketvirtus metus iš eilės.

2017-2018 metų sezone „Roca Team“ dar žaidė Čempionų lygoje ir pateko į vieną grupę su Utenos „Juventus“. „Monaco“ laimėjo abejas tarpusavio rungtynes (90:53 namie ir 92:85 Utenoje), o paskui nužygiavo iki pat finalo, kuriame pralaimėjo Atėnų AEK klubui.

2018 metais „Monaco“ perėjo į Europos taurės turnyrą ir du praėjusius sezonus „Top 16“ etape žaidė su Vilniaus „Rytu“. Visos Monako ir Vilniaus komandų rungtynės baigėsi šeimininkų pergalėmis.

Įdomu, kad ir vieną, ir kitą sezoną pirmosios rungtynės vyko labai atkakliai, o antrosios baigėsi triuškinamu rezultatu.

Tačiau komandos tarsi apsikeitė vietomis, nes 2019 metų pradžioje „Monaco“ laimėjo namie 75:70 ir buvo sutriuškintas Vilniuje 68:90, o 2020 metų pradžioje „Rytas“ nugalėjo namie 80:75 ir buvo sudaužytas Monake 61:86.

Užpraeitą sezoną iš „Top 16“ grupės į atkrintamąsias varžybas pateko tik „Rytas“, o praėjusį sezoną – tik „Monaco“. Monako krepšininkai ketvirtfinalyje turėjo žaisti su Bolonijos „Virtus“, bet rungtynės buvo atšauktos dėl pandemijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.