EUROLYGA 2023

Nėra Šaro – nėra pergalių: „Barcelona“ dramatiškai pralaimėjo „Zenit“ klubui

[[ge:lrytas:lrytas:16635638]]

 Be Šaro likusi Katalonijos komanda pralaimėjo išvykoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Be Šaro likusi Katalonijos komanda pralaimėjo išvykoje.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Koronavirusu užsikrėtę „Barcelona“ treneris Š.Jasikevičius (viduryje) ir jo asistentas D.Maskoliūnas (dešinėje) nevyko į Rusiją.<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
Koronavirusu užsikrėtę „Barcelona“ treneris Š.Jasikevičius (viduryje) ir jo asistentas D.Maskoliūnas (dešinėje) nevyko į Rusiją.<br>ZUMA/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 9, 2020, 7:51 PM, atnaujinta Oct 9, 2020, 10:50 PM

Be Šarūno Jasikevičiaus ir Dariaus Maskoliūno likusi „Barcelona“ (1/1) komanda Eurolygos antrajame ture nesugebėjo iškovoti pergalės. Ekipos vairą perėmusio Tomo Masiulio kariauna išvykoje 70:74 (19:16, 19:19, 17:19, 15:20) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (2/0) krepšininkams.

Š.Jasikevičius su savo asistentu D.Maskoliūnu į Rusiją nevyko, nes po pirmojo Eurolygos turo užsikrėtė koronavirusu. Prieš dvikovą nuostolių dėl COVID-19 viruso neišvengė ir „Zenit“ klubas: jų gretose užsikrėtė Antonas Puškovas ir Austinas Hollinsas. Be to Rusijos komanda penktadienio vakarą vertėsi ir be lietuvio Artūro Gudaičio.

Rungtynes žymiai sėkmingiau pradėjo „Barcelona“ krepšininkai ir kėlinio viduryje pirmavo 19:9. Tačiau Kevino Pangoso ir Billy Barono vedamas „Zenit“ netrukus prisivijo svečius ir kova užvirė taškas į tašką.

Ilsėtis komandos išėjo „Barcelona“ komandai pirmaujant 38:35. Trečiajame kėlinyje ir toliau vyko atkakli kova, o „Zenit“ prieš lemiamą ketvirtį sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo – 54:55.

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti 5 minutės „Barcelona“ komanda 68:63, tačiau tuomet sėkmingą atkarpą sužaidė buvęs žalgirietis K.C.Riversas, po kurio tritaškių „Zenit“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 71:68.

Likus žaisti 26 sekundes Nickas Calathesas prametė tritaškį metimą, o vėliau dar ir užsidirbo nesportinę pražangą. K.Pangosas baudų metimais tuomet įtvirtino „Zenit“ pranašumą – 73:70.

„Zenit“ liko su kamuoliu savo rankose, o „Barcelona“ apsiginti be pražangų nepavyko. Likus žaisti 8 sekundes Rusijos klubas padidino persvarą iki 4 taškų (74:70), taip nepalikdamas vilčių išlyginti rezultatą „Barcelona“ klubui, ir iškovojo antrą pergalę Eurolygoje paeiliui.

„Barcelona“: Nikola Mirotičius 14, Alexas Abrinesas 11, Brandonas Daviesas ir Victoras Claveras po 8, Rolandas Šmitas 7 taškai.

„Zenit“: Alexas Poythressas ir Billy Baronas po 16, Kevinas Pangosas 15, K.C.Riversas 11 taškų.​

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.