EUROLYGA 2023

Po antausio Rusijoje T. Masiulis prisiminė Šaro žodžius ir pažėrė kritikos „Barcelona“ žvaigždynui

„Mes stengiamės laimėti rungtynes po vieną. Manau, kad tai buvo didžiausia bėda rungtynėse“, – po pralaimėjimo Rusijoje kalbėjo „Barcelona“ laikinasis treneris Tomas Masiulis.

 Tomas Masiulis Eurolygoje patyrė pralaimėjimą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
 Tomas Masiulis Eurolygoje patyrė pralaimėjimą.<br> TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2020, 8:23 AM, atnaujinta Oct 10, 2020, 9:23 AM

Be Šarūno Jasikevičiaus ir Dariaus Maskoliūno likusi „Barcelona“ (1/1) komanda Eurolygos antrajame ture nesugebėjo iškovoti pergalės. Ekipos vairą perėmusio T.Masiulio kariauna išvykoje 70:74 (19:16, 19:19, 17:19, 15:20) nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ (2/0) krepšininkams.

Š.Jasikevičius su savo asistentu D.Maskoliūnu į Rusiją nevyko, nes po pirmojo Eurolygos turo užsikrėtė koronavirusu. Prieš dvikovą nuostolių dėl COVID-19 viruso neišvengė ir „Zenit“ klubas: jų gretose užsikrėtė Antonas Puškovas ir Austinas Hollinsas. Be to Rusijos komanda penktadienio vakarą vertėsi ir be lietuvio Artūro Gudaičio.

Apie tai, kad „Barcelona“ komandos žaidėjai stengiasi laimėti po vieną jau yra užsiminęs ir pats Šaras.

„Aukščiausiame lygyje kenčia visi ir tai yra normalu, tačiau turime suprasti vieną dalyką – nei viena žvaigždė nelaimės rungtynių viena. Tokių mes „Barcelona“ gretose turime daug“, – pasiruošimo sezonui metu teigė Š.Jasikevičius.

Penktadienį Rusijoje iki susitikimo pabaigos likus žaisti 5 minutės „Barcelona“ komanda dar pirmavo 68:63, tačiau tuomet sėkmingą atkarpą sužaidė buvęs žalgirietis K.C.Riversas, po kurio tritaškių „Zenit“ perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį 71:68.

Likus žaisti 26 sekundes Nickas Calathesas prametė tritaškį metimą, o vėliau dar ir užsidirbo nesportinę pražangą. K.Pangosas baudų metimais tuomet įtvirtino „Zenit“ pranašumą – 73:70. „Zenit“ liko su kamuoliu savo rankose, o „Barcelona“ apsiginti be pražangų nepavyko.

Likus žaisti 8 sekundes Rusijos klubas padidino persvarą iki 4 taškų (74:70), taip nepalikdamas vilčių išlyginti rezultatą „Barcelona“ klubui, ir iškovojo antrą pergalę Eurolygoje paeiliui.

„Sveikinimai varžovams. Iš mūsų pusės, tai manau, kad gerai pradėjome rungtynes, tačiau vėliau pametėme koncentraciją tiek gynyboje, tiek ir puolime ir leidome jiems sugrįžti.

Man patiko mūsų gynyba ketvirtajame kėlinyje, „Zenit“ teko atlikti sudėtingus metimus, tačiau mes nežaidėme savo krepšinio“, – po pralaimėjimo oficialioje spaudos konferencijoje kalbėjo T.Masiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.