EUROLYGA 2023

Po skaudaus pralaimėjimo R. Kurtinaičiui beliko skėsčioti rankomis: „Tai didžiulė bėda“

„Aš neieškau pasiteisinimų, bet turėjome tokių dėl šio pralaimėjimo“, – po Eurolygos dvikovos teigė Maskvos srities „Chimki“ komandos treneris Rimas Kurtinaitis.

Rimas Kurtinaitis gyrė savo auklėtinius.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis gyrė savo auklėtinius.<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis gyrė savo auklėtinius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis gyrė savo auklėtinius.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 7:59 AM, atnaujinta Oct 11, 2020, 9:50 AM

Jo auklėtiniai Eurolygoje pergalės skonio dar nepatyrė ir nukeltose rungtynėse šeštadienį 70:84 (20:17, 12:24, 16:26, 22:17) nusileido Kauno „Žalgirio“ komandai.

Šiose rungtynėse R.Kurtinaitis registravo minimalų skaičių žaidėjų – 8. Tačiau jų tarpe aikštėje taip ir nepasirodė latvis Dairis Bertanis. Tad „Chimki“ visų rungtynių metu vertėsi vos 7 žaidėjais, o tarp jų buvo ir vienas visiškai jaunas žaidėjas Vladislavas Odinokovas, kuriam tai buvo debiutas Eurolygoje.

„Chimki“ komandoje negalėjo padėti net 5 koronavirusu užsikrėtę krepšininkai, Errickas McCollumas vis dar leidžia laiką saviizoliacijoje po atvykimo iš JAV, o Aleksejus Švedas ir Stefanas Jovičius yra traumuoti.

Nepaisant visų negandų „Chimki“ startavo dvikovoje itin galingai. Antrojo kėlinio pradžioje po 6 Jono Jerebko taškų iš eilės šeimininkai pirmavo 26:17. Tačiau vėliau ėmė stigti jėgų ir galiausiai „Žalgiris“ trečiajame kėlinyje jau pirmavo 20-ies taškų skirtumu.

Galiausiai R.Kurtinaičio kariauna aptirpdė atsilikimą iki 7 taškų – 63:70. Tiesa, keli „Žalgirio“ tritaškiai atvėsino „Chimki“ komandą, kuri rimčiau pasipriešinti jau nepajėgė.

„Pirmiausiai, tai sveikinimai „Žalgirio“ komandai. Jie buvo stipresni. Sunku žaisti Eurolygos rungtynes, kai turi šešis žaidėjus, nesvarbu ar tai būtų namuose, ar išvykoje. Tai didžiulė bėda.

Tačiau manai, kad mūsų vaikinai padėrė viską, ką galėjo. Dabar mums tenka laukti, kol grįš kiti žaidėjai“, – kalbėjo R.Kurtinaitis.

„Chimki“ komandos kitą savaitę Eurolygoje laukia išvyka į Ispaniją. Trečiadienį Rusijos klubas susikaus su Madrido „Real“ krepšininkais, o penktadienį svečiuosis Vitorijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.