EUROLYGA 2023

D. Gudelis atskleidė, kodėl „Rytas“ atsisveikino su R. Jaručiu: darė nedovanotinas klaidas

Vos prasidėjus naujam sezonui Vilniaus „Rytą“ ėmė drebinti skandalai dėl svarbiausių postų klubo struktūroje. Prieš dvi savaites vyko dalininkų susitikimas ir buvo pristatytos audito išvados.

Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Rolandas Jarutis darė daug klaidų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 12, 2020, 7:11 PM, atnaujinta Oct 13, 2020, 12:00 PM

Po jų paaiškėjo, kad komanda nusprendė nutraukti bendradarbiavimą su direktoriumi Rolandu Jaručiu.

Tuomet klubas išplatino tokią žinutę.

„Po šiandien vykusio klubo dalininkų susirinkimo nuspręsta atsižvelgti į atlikto audito rekomendacijas ir siekiant efektyvesnių darbo rezultatų atskirti klubo finansinę ir sportinę veiklas. Todėl Vilniaus „Ryto“ direktoriaus pareigas nuo šiol užims Justas Jankauskas. Šiose pareigose jis pakeis Rolandą Jarutį“, – taip socialiniuose tinkluose parašė „Ryto“ klubas.

Tačiau dabar pagrindinis komandos dalininkas Darius Gudelis Tomo Langvinio laidoje „Nematomė pusė“ atskleidė daugiau detalių apie išsiskirimą su R.Jaručiu.

„Jis turėjo visišką klubo dalininkų pasitikėjimą. Jis turėjo kelis prašymus, norėjo turėti laisvę ir pats priimti sprendimus. Turėjo pasitikėjimą, ir nors padarė daug gerų darbų, tačiau nepavyko išvengti klaidų. Vasario mėnesį sulaukėme iš Rolando pagalbos šauksmo dėl finansų, dėl mokėjimų žaidėjams.

Administracija buvo užstrigusi ir vėlavo atlyginimai kelis mėnesius. Ėmėme labiau kontroliuoti išlaidas ir finansų apskaitą. Pamatėme nemažai padarytų klaidų ir spragų. Nekalbu apie sąmoningus veiksmus, gal daugiau dėl užimtumo, vadybinių įgūdžių stokos.

Saulius Kulvietis buvo klaida ir sutarties su juo pasirašymas. Klubas gali patirti žalą.

Dar kita klaida, tai Deivido Sirvydžio situacija. Bendromis jėgomis pavyko išvengti žalos, bet administracija padarė neleistinas klaidas. Buvo laiku nesumokėta už žaidėjo buto nuomą. Atlyginimas nevėlavo. Jis buvo mūsų talentas ir norėjome iš jo uždirbti. Tačiau buvo neatsakyta į agento perspėjimus ir sutartis buvo nutraukta vienašališkai iš jų pusės dėl mūsų įsipareigojimų nevykdymo. Tai nedovanotina klaida, kurios negalime toleruoti.

Elementari klaida buvo dar dėl klubo vidaus taisyklių. Jas pasirašyti turi kiekvienas, tačiau įprastai tai darome prieš sezoną. Šį kartą buvo tai padaryta tik po dalininkų susirinkimo“, – „Youtube“ kanalo „O, Dangau“ laidoje kalbėjo D.Gudelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.