EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ varžovas – naujų lyderių ieškantis „Lokomotiv“

Praėjusį sezoną Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas buvo laikomas vienu Europos taurės favoritų. Tačiau „Lokomotiv“ krepšininkų planus sujaukė Vilniaus „Rytas“, dukart nugalėjęs Kubanės klubą ir privertęs jį pasitraukti iš Europos taurės turnyro jau pirmajame etape.

Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas<br> lokobasket.com nuotr.
Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas<br> lokobasket.com nuotr.
Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa<br> lokobasket.com nuotr.
Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa<br> lokobasket.com nuotr.
Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas<br> lokobasket.com nuotr.
Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos žaidėjas Mindaugas Kuzminskas<br> lokobasket.com nuotr.
Mantas Kalnietis <br>Twitter nuotr.
Mantas Kalnietis <br>Twitter nuotr.
Mantas Kalnietis <br>V.Skaraičio nuotr.
Mantas Kalnietis <br>V.Skaraičio nuotr.
Mantas Kalnietis<br>G.Šiupario nuotr.
Mantas Kalnietis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 14, 2020, 2:05 PM

Šį rudenį „Lokomotiv“ vėl grįžta į Lietuvą, bet žais kitame mieste. Trečiadienį Europos taurės trečiajame ture nuliūdinti svečius iš Rusijos bandys Panevėžio „Lietkabelis“.

„Lokomotiv“ laimėjo kartą

Dvejos pirmosios „Lietkabelio“ krepšininkų rungtynės Europos taurės turnyre buvo panašios kaip vandens lašai.

Panevėžiečiai iki pertraukos lygiai kovojo su favoritais ir po dviejų ketvirčių atsiliko vienu tašku, bet trečiajame kėlinyje žaidimas vyko vos ne į vieną krepšį – „Lietkabelio“.

Panevėžio komanda namie nusileido Bolonijos „Virtus“ 61:76 ir svečiuose – „Monaco“ 57:82, o du trečiuosius kėlinius pralaimėjo 11:52 („Virtus“ 3:17, „Monaco“ 8:35).

Nė vienos pergalės C grupėje, kaip ir „Lietkabelis“, neiškovojo Antverpeno „Giants“, o lyderiais tapo po du kartus laimėję „Monaco“ ir „Virtus“.

Lentelės viduryje kol kas įsitaisė po vieną pergalę pasiekę „Andorra“ ir šią savaitę į Panevėžį atvykstantis Krasnodaro „Lokomotiv“.

Krasnodaro krepšininkai pirmajame ture namie įveikė „Giants“ ekipą 89:72, o praėjusią savaitę svečiuose pripažino „Virtus“ pranašumą 79:85.

Per laimėtas rungtynes Krasnodaro komandoje naudingiausiai žaidė amerikiečiai: Jordanas Crawfordas pelnė 21 tašką, Alanas Williamsas – 19, Willas Cummingsas – 17. Mindaugas Kuzminskas įmetė 7 taškus, o Mantas Kalnietis nebuvo registruotas.

M.Kuzminskas blykstelėjo per pralaimėtą mačą Bolonijoje, kur įmetė 20 taškų. Antrajame ture vėl rezultatyviai žaidė W.Cummingsas (18 taškų) ir J.Crawfordas (15), o M.Kalnietis pelnė 9 taškus.

Keitėsi ir rusai, ir amerikiečiai

Per visas rungtynes „Lokomotiv“ rezultatyviausių žaidėjų sąraše mirga vien lietuvių ir amerikiečių pavardės. Taip tikriausiai bus visą sezoną, nes vasarą iš Krasnodaro išvykus trims Rusijos rinktinės krepšininkams Dmitrijui Kulaginui, Vitalijui Fridzonui ir Vladimirui Ivlevui, ypač susilpnėjo komandos rusiškoji dalis.

Tiesa, „Lokomotiv“ gretose liko dar du į Rusijos rinktinę kartais kviečiami žaidėjai Stanislavas Ilnickis (26, 202) ir Grigorijus Motovilovas (22, 191), bet jų indėlis praėjusį sezoną buvo labai nežymus. Europos taurės turnyre S.Ilnickis įmesdavo vos 1,4 taško, G.Motovilovas – 0,5 taško. Tuo tarpu išvykusius rusus pakeitė krepšininkai, kurie praėjusį sezoną atstovavo „Lokomotiv“ dubleriams.

Šiais metais susitraukus „Lokomotiv“ biudžetui, sparnus taip pat pakėlė du rezultatyviausi praėjusio sezono krepšininkai amerikiečiai Johnny O‘Bryantas (pelnydavo 13,8 taško) ir Samas Dekkeris (13,1 tšk.).

Vis dėlto kelis svarbius krepšininkus „Lokomotiv“ pavyko išsaugoti. Komandoje toliau žaidžia lietuviai M.Kalnietis (34, 196) ir M.Kuzminskas (30, 205), amerikiečiai Willas Cummingsas (28, 188) ir Alanas Williamsas (27, 203).

Į išvykusių amerikiečių vietas pakviesti jų tautiečiai: per praėjusius septynis sezonus dešimt komandų pakeitęs Jordanas Crawfordas (31, 193; atvyko iš „Bamberg“), praėjusį sezoną Italijos antrojoje lygoje žaidęs Reggie Lynchas (25, 208; Milano „Urania“) ir Europoje debiutuojantis Kevinas Hervey (24, 206), kuris praėjusį sezoną žaidė 10 rungtynių „Oklahoma City Thunder“ klube, bet tiek praėjusį, tiek užpraėjusį sezoną daugiausia rungtyniavo G lygoje.

K.Hervey tik prieš pusantros savaitės atvyko į Rusiją, todėl dar nė sykio nebuvo apsivilkęs „Lokomotiv“ aprangos. Naujoko debiutas numatomas Panevėžyje.

Pergalę gavo be žaidimo

Vieningoje lygoje „Lokomotiv“ žaidė dvejas rungtynes ir per jas iškovojo vieną pergalę. Tiesa, Kubanės klubo sąskaitoje įrašytos dvi pergalės, bet viena iš jų įskaityta be žaidimo, nes dėl kelionių apribojimų praėjusį savaitgalį į Krasnodarą neatvyko Talino „Kalev“ krepšininkai.

Aikštėje „Lokomotiv“ namie nugalėjo Zeliona Guros „Zastal“ 83:76 ir svečiuose pralaimėjo Maskvos CSKA 80:94. M.Kuzminskas pelnė 11 ir 12 taškų, tik pirmosiose rungtynėse žaidęs M.Kalnietis – 10 taškų.

Krasnodaro ekipoje abukart rezultatyviausi buvo amerikiečiai. A.Williamsas įmetė 20 taškų į „Zastal“ krepšį, J.Crawfordas pelnė 22 taškus žaisdamas su CSKA.

Permainingas sezonas

Krasnodaro komanda į Lietuvą atvyksta antrą rudenį iš eilės. Pernai „Lokomotiv“ žaidė vienoje Europos taurės grupėje su Vilniaus „Rytu“ ir abu kartus pralaimėjo vilniečiams.

Pirmajame ture „Rytas“ tėškė antausį varžovams savo aikštėje 92:86, o paskui nugalėjo ir Krasnodare 87:82.

Pernai Vilniuje jau pirmose Europos taurės rungtynėse patirtas pralaimėjimas Krasnodaro krepšininkams tapo didelio fiasko pranašu.

Nors „Lokomotiv“ buvo laikomas vienu grupės favoritų, jis net nepateko į „Top 16“ etapą. Pirmojo etapo grupėje Kubanės komanda laimėjo 4 iš 10 rungtynių ir užėmė penktąją vietą.

Beje, „Rytas“ iškovojo tiek pat pergalių, bet užėmė aukštesnę vietą dėl dviejų pergalių tarpusavio dvikovose.

Krasnodaro komanda praėjusį sezoną daug sėkmingiau žaidė Vieningoje lygoje. Tuo metu, kai varžybos buvo nutrauktos dėl pandemijos, „Lokomotiv“, laimėjęs 14 iš 20 rungtynių, užėmė trečiąją vietą ir atsiliko tik nuo Eurolygoje rungtyniaujančių „Chimki“ bei Maskvos CSKA.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.