EUROLYGA 2023

Papasakojo, kaip jaučiasi Rusijoje koronavirusu sergantis A. Gudaitis

„Turime visiškai išprotėjusį rekordą Eurolygoje, kuriuo, tiesa, visiškai neverta didžiuotis – dar nė vienoje komandoje iškart nesirgo 8 krepšininkai“, – rinkdamas žodžius kalbėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipos spaudos atstovas Aleksandras Nevzgoda.

Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Artūras Gudaitis susirgo koronavirusu.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-10-14 07:01, atnaujinta 2020-10-14 12:12

Rusijos klubas antradienį pagaliau gavo žinią iš Eurolygos, jog dėl koronaviruso pandemijos ir net 13 komandos atstovų susirgimų šią savaitę atidedami du „Zenit“ mačai turnyre.

Komanda turėjo trečiadienį išvykoje kautis su ispanų Vitorijos „Baskonia“ ekipa, o penktadienį persikėlusi į kitą Ispanijos miestą – su „Valencia“.

Sankt Peterburgo komandoje šį sezoną žaidžia Lietuvos rinktinės aukštaūgis 27-erių 208 cm ūgio Artūras Gudaitis, kuris jau praėjusią savaitę praleido Eurolygos dvikovą su „Barcelona“ ir paaiškėjo, kad jis susirgo COVID-19.

Lietuvis buvo vienas iš pirmųjų, kuris susirgo, o jau po to ekipa konstatavo, kad į „Zenit“ įsisuko koronavirusas.

COVID-19 užsikrėtė aštuoni klubo krepšininkai, keturi treneriai, tarp kurių – treneris Xavi Pascualis bei vienas personalo darbuotojas.

Užsikrėtusiųjų krepšininkų sąraše be lietuvio A.Gudaičio yra Billy Baronas, Mateušas Ponitka, Igoris Volchinas, Kevinas Pangosas, Austinas Hollinsas, Vladislavas Truškinas ir Antonas Puškovas, taip pat komandos treneriai Inigo Zorzano, Sergejus Vozniukas bei Jaroslavas Jalovčiukas ir masažuotojas Andrejus Kozlovas.

„Kaip jaučiasi Artūras? Jam skambinau neseniai, tai jis man pasakė, kad su juo viskas gerai. Atkartoju jo žodžius: „dėkui, brolyti, kad skambini. Su manimi viskas gerai, šiaip nieko blogo nejaučiu. Jokių simptomų. Belieka sėdėti, laukti teigiamų testų rezultatų, o kol kas su artimaisiais bendrauju per socialinius tinklus“, – pokalbio žodžius atpasakojo „Zenit“ spaudos atstovas.

A.Nevzgoda sakė, kad COVID-19 komandai trenkė nuo penktadienio iki sekmadienio, tačiau jis negali pasakyti, kas buvo tas pirmasis, kuris užsikrėtė Sankt Peterburgo ekipoje.

„Pasakysiu klubo vadovo Aleksandro Cerkovno žodžiais – krepšinis yra kontaktinė sporto šaka ir tai įtakoja susirgimus. Šiuo atveju, nežinia kas buvo tuo pirmuoju, kuris susirgo ekipoje, tačiau dabar svarbiau, kad visi be komplikacijų pasveiktų“, – sakė spaudos atstovas.

A.Gudaitis dabar priverstas saviizoliacijoje būti 14 dienų ir tikėtis, kad du iš eilės jo testai bus neigiami – tuomet krepšininkas galės vėl pradėti treniruotes. 

Kaip teigė „Zenit“ sistemoje dirbantis lietuvis Ramūnas Cvirka, dėl COVID-19 klube kasdien tikrinami pagrindinės komandos žaidėjai ir administracija.

„Mano vadovaujamą jaunimo ekipą tikrina kas trečią dieną, o pagrindinę – kiekvieną dieną. Tik ką grįžome iš Krasnodaro, kur žaidėme su „Lokomotiv“ jaunimu, tai teko pasikalbėti ir su Mindaugu Kuzminsku.

Tai ir jis turėjo reikalų su COVID-19. Galima nejuokingai pajuokauti, jog gal ir gerai, kad „Zenit“ pagrindinė ekipa iškart visa susirgo. Persirgs ir gal bus atsparesnė ligai.

O dabar „Chimki“ vargsta – kas savaitę po vieną ar du suserga, iškrenta iš rikiuotės, tačiau vis dar galima surinkti tuos 8 žaidėjus Eurolygai, tačiau matome, kad tai ne tas pajėgusis „Chimki“ klubas“, – sakė R.Cvirka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.