EUROLYGA 2023

Po pirmosios pergalės N. Čanakas gyrė G. Masiulį: „Jis yra Lietuvos rinktinės žaidėjas“

„Gytis Masiulis yra Lietuvos rinktinės žaidėjas, geras krepšininkas, dėl to abejonių nėra“, – po pirmosios pergalės Europos taurėje kalbėjo Panevėžio „Lietkabelio“ (1/3) treneris Nenadas Čanakas.

 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Šiupario nuotr.
 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Šiupario nuotr.
 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Šiupario nuotr.
 N.Čanakas gyrė G.Masiulį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 22, 2020, 7:12 AM

Panevėžiečiai po nuožmios ir permainingos kovos 80:73 (19:20, 23:15, 18:23, 20:15) įveikė grupės autsaiderę Antverpeno „Giants“ (0/4) ekipą.

Šioje dvikovoje G.Masiulis suspindo savo žaidimu ir padėjo pamatus „Lietkabelio“ pergalei. Jis per 34 žaidimo minutes pelnė 26 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 38 naudingumo balus. Toks pasirodymas gali garantuoti G.Masiuliui naudingiausiojo ketvirtojo Europos taurės turo žaidėjo titulą.

Tačiau rungtynių pradžia „Lietkabeliui“ nesiklostė pagal jų scenarijų.

N.Čanako auklėtiniai dvikovą pradėjo tiesiog tragiškai ir jau per pirmąsias 5 minutes buvo praradę 7 kamuolius. Tiesa, „Giant“ tokiomis dovanomis nepasinaudojo ir po pirmojo kėlinio pirmavo tik 20:19. Savo žaidimą „Lietkabeliui“ pavyko sureguliuoti antrajame ketvirtyje ir komandos ilsėtis išėjo šeimininkams pirmaujant 42:35.

Vis tik po pertraukos Panevėžio komanda vėl ėmė buksuoti ir tai leido svečiams išlyginti rezultatą. Ketvirtajame kėlinyje žaidimas vyko taškas į tašką, o svarbiausiu metu taiklius tolimus metimus pataikė G.Masiulis ir Paulius Valinskas. Paskutinę rungtynių minutę „Lietkabelis“ apsigynė nuo varžovų atakų ir iškovojo pirmąją pergalę C grupėje.

„Pauliaus ir Gyčio tritaškiai buvo kertinis taškas rungtynėse, kurie padėjo sugrįžti. Dvikovos pradžioje mes darėme per daug klaidų, blogai pradėjome trečiąjį kėlinį. Tačiau žaidėme prieš gerą komandą“, – po dvikovos teigė N.Čanakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.