EUROLYGA 2023

Aiškėja data, kada turėtų startuoti naujasis NBA sezonas

Naujasis NBA sezonas greičiausiai turėtų startuoti gruodžio 22-ąją, praneša „The Atletic“. Dėl sezono pradžios dar savo žodį turėtų tarti balsavimo metu krepšininkai. Tai jie darys iškart po JAV prezidento rinkimų – ketvirtadienį arba penktadienį.

 NBA sezoną siūloma pradėti gruodžio 22 dieną.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
 NBA sezoną siūloma pradėti gruodžio 22 dieną.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 4, 2020, 9:04 AM, atnaujinta Nov 4, 2020, 1:52 PM

Dar prieš porą savaičių prasidėjo NBA vadovų ir klubų savininkų derybos dėl galimybės NBA naująjį sezoną pradėti nuo gruodžio 22-osios dienos, tačiau krepšininkai buvo linkę pasirinkti kitą datą.

Pirmenybių startas gruodį galėtų leisti NBA klubams surinkti papildomus 500 mln. JAV dolerių pajamų, kitais metais grįžti prie įprastinio tvarkaraščio, o geriausi žaidėjai suspėtų sudalyvauti atidėtoje dėl pandemijos Tokijo olimpiadoje.

Reguliariame sezone ekipos sužaistų po 72 rungtynes vietoj tradicinių 82.

Tačiau „Yahoo Sports“ apžvalgininkas Chrisas Haynesas teigė, kad daugelis NBA krepšininkų, įskaitant ir lygos žvaigždes, labiau buvo linkę sezoną pradėti nuo sausio 18 dienos.

Būtent šią dieną JAV yra minima Martino Liuterio Kingo diena, kuris laikomas vienas pagrindinių afroamerikiečių pilietinių teisių judėjimo lyderių JAV.

Buvo kalbama, kad tuomet reguliariame sezone klubas sužaistų 60 mačų.

NBA sezono startas 2021-siais taip pat žaidėjams suteiktų papildomo poilsio, tačiau šiuo atveju jie nukentėtų finansiškai – tradicinis kalėdinis laikotarpis klubams atneša nemenką pelną.

„Los Angeles Lakers“ gynėjas Danny Greenas tikino, kad daugelis krepšininkų nebus spėję atsistatyti, jei pirmenybės startuos gruodžio mėnesį.

Pasak krepšininko, jei sezonas startuos gruodį, žvaigždė LeBronas Jamesas praleis pirmąjį mėnesį nerungtyniaudamas.

Dėl koronaviruso stabdytas ir Orlando burbule atnaujintas 2019-2020 m. sezonas baigėsi tik spalio 11 dieną, kai „Lakers“ įveikė „Miami Heat“ ekipą finalo serijoje 4:2.

Jei ir žaidėjai pritars starto datai, tuomet ekipos treniruotėms susirinks gruodžio 1 dieną, o per trejų savaičių pasirengimą kiekviena komanda sužaistų po 3-4 kontrolines akistatas.

Jau manoma, kad NBA „Žvaigždžių dienos“ renginys tuomet vyktų kovą, reguliarusis sezonas pasibaigtų gegužės viduryje, o atkrintamieji mačai prasidėtų gegužės pabaigoje. NBA čempionas tuomet paaiškėtų birželio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.