EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis po principinės pergalės prieš CSKA: „Žaidėme taip, kaip norėjome“

Rimo Kurtinaičio ir „Chimki“ komandos padangė šviesėja po debesuotos sezono pradžios. Lietuvio treniruojama ekipa (3/4) pirmadienį iškovojo svarbiausią šio sezono pergalę, kai Jungtinėje lygoje 86:78 įveikė principinį varžovą Maskvos CSKA (4/2).

 Rimas Kurtinaitis šventė svarbią pergalę.<br> bckhimki.com nuotr.
 Rimas Kurtinaitis šventė svarbią pergalę.<br> bckhimki.com nuotr.
 Gregas Monroe pelnė 28 taškus.<br> bckhimki.com nuotr.
 Gregas Monroe pelnė 28 taškus.<br> bckhimki.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 10, 2020, 8:48 AM, atnaujinta Nov 10, 2020, 8:50 AM

60-metis treneris liko patenkintas komandos žaidimu, o ypač legionieriumi Gregu Monroe. Daugiau nei 600 rungtynių NBA žaidęs 30-metis 211 cm ūgio amerikietis sužaidė geriausią savo mačą „Chimki“ gretose, kai per 34 min. pelnė 28 taškus (10/17 dvitaškių, 8/8 baudų), atkovojo 10 kamuolių ir surinko 33 naudingumo balus.

„Esu labai patenkintas, kad laimėjome, nes įveikėme Eurolygos ir Jungtinės čempioną. Tai labai gera pergalė. Šiuo metu turime daug problemų, situacija su pergalėmis nėra gera po visų ligų ir traumų, – teigė R.Kurtinaitis. – Tačiau šiandien mes sužaidėme taip, kaip norėjome. Padarėme tik 8 klaidas. Žaidėme taktiškai sumaniai per stiprius žaidėjus, ieškojome silpnų vietų CSKA gynyboje ir per jas mušėme varžovus. Strategiškai viskas buvo teisinga, atlikimas geras, todėl ir iškovota labai gera pergalė“.

 

CSKA treneris Dimitris Itoudis turėjo pripažinti, kad šįkart lietuvis jį pergudravo.

„Mes nesužaidėme savo lygiu ir nepadarėme visko kaip komanda, todėl „Chimki“ rado savo galimybių. Pirmojoje pusėje mes daug kartų pirmavome ir per pertrauką kalbėjome, kad reikia žaisti dar intensyviau. Tačiau trečias ir ketvirtas kėliniai mums buvo blogi, todėl „Chimki“ laimėjo ir belieka juos pasveikinti“, – sakė graikas.

Po dviejų kėlinių „Chimki“ atsiliko 35:41, bet antrąją mačo pusę laimėjo 51:37.

 

„Pagaliau mes sužaidėme geras rungtynes. Mums buvo visai nesvarbu, kaip sekėsi anksčiau, nes tai buvo derbis su CSKA ir reikėjo kovoti iš visų jėgų. Mes tai padarėme antrojoje pusėje, nes po pertraukos pradėjome gerai gintis turėdami daug energijos. Po geros gynybos ėmė veikti mūsų greitas puolimas. Tai buvo mūsų tikrasis žaidimas – agresyvi gynyba ir greitas puolimas“, – sakė latvis Dairis Bertanis.

Jungtinėje lygoje komandos sužaidė labai skirtingą rungtynių skaičių, todėl pagal pergalių procentą „Chimki“ yra tik aštuntas, o pagal pergales – penktas. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.