EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: taikiklį suderinęs R. Giedraitis, M. Grigonio pastangos ir dvi A. Gudaičio pusės

Eurolygos devintajame ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidė po 19 taškų pelnę Rokas Giedraitis ir Marius Grigonis. Tačiau jų taškų vertė buvo skirtinga. Jei R.Giedraičio veide nušvito šypsena Vitorijos „Baskonia“ komandai iškovojus pergalę, tai M.Grigonis buvo paniuręs Kauno „Žalgiriui“ pratęsus nesėkmių virtinę.

 Lietuvos krepšininkai Eurolygoje: A.Gudaitis, R.Giedraitis, M.Grigonis ir R.Jokubaitis.<br> lrytas.lt koliažas
 Lietuvos krepšininkai Eurolygoje: A.Gudaitis, R.Giedraitis, M.Grigonis ir R.Jokubaitis.<br> lrytas.lt koliažas
 Artūras Gudaitis
 Artūras Gudaitis
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Grigonis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
 R.Giedraitis<br>T.Bauro nuotr.
 P.Jankūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 P.Jankūnas<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
 R.Jokubaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Nov 18, 2020, 11:11 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį patyrė trečiąjį iš eilės pralaimėjimą. Tuščioje „Žalgirio“ arenoje Kauno komanda pripažino Maskvos CSKA pranašumą 78:87.

Rungtynių pradžioje „Žalgiris“ pagąsdino, kad pakartos liūdną praėjusio turo siužetą, ir antrojo kėlinio pradžioje atsiliko 15 taškų skirtumu. Vis dėlto šįkart kauniečiai sustabdė nuopolį, trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose mažino atsilikimą iki trijų, po to iki dviejų ir netgi iki vieno taško, bet lemiamo persilaužimo nepasiekė.

Į Kauno komandos dvyliktuką grįžo Rokas Jokubaitis, todėl paraiškoje vietos vėl neliko Marekui Blaževičiui. Rungtynes taip pat praleido traumuotas Patricio Garino.

Dvyliktuke buvo septyni lietuviai ir penki užsieniečiai, bet Karolis Lukošiūnas ir šįkart visą laiką praleido ant suolo.

Lietuvos krepšininkai pelnė daugiau nei pusę komandos taškų – 43 iš 78. Vėl rezultatyviausiai žaidęs Marius Grigonis įmetė 19 taškų, R.Jokubaitis – 8, Artūras Milaknis ir Martinas Gebenas – po 5, Lukas Lekavičius – 4, Paulius Jankūnas – 2.

CSKA komandoje buvo registruoti penki Rusijos krepšinio auklėtiniai, bet žaidė tik Semionas Antonovas (5 taškai), Ivanas Uchovas (3) ir Nikita Kurbanovas (2).

Po 9 rungtynių „Žalgirio“ sąskaitoje liko 5 pergalės. Kauno komanda užima šeštąją vietą. Lietuvos čempionus lenkia Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (laimėjo 7 iš 8 rungtynių), Miuncheno „Bayern“ (7 iš 9), CSKA (6 iš 9), Pirėjo „Olympiakos“ ir „Valencia“ (po 5 iš 8).

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais penktadienį (lapkričio 20 d.). Kauniečiai keliaus į Italiją ir dešimtajame ture susitiks su Milano „Olimpia“, kuri kol kas laimėjo 3 iš 5 rungtynių.

Milano krepšininkai turės mažiau laiko pasiruošti šiai dvikovai, nes devintojo turo rungtynes namie su Belgrado „Crvena Zvezda“ komanda žais tik trečiadienį.

Legionieriai

Visi užsienio klubams atstovaujantys lietuviai irgi žaidė antradienį.

Trys Lietuvos krepšininkai susitiko Baskų šalyje, kur Vitorijos „Baskonia“ įtikinamai nugalėjo Stambulo „Fenerbahçe“ klubą 86:68. „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis įmetė 19 taškų, o kitas „Baskonia“ puolėjas Tadas Sedekerskis ir „Fenerbahçe“ puolėjas Edgaras Ulanovas taškų nepelnė.

Vitorijos komanda labai sunkiai įsibėgėjo ir pirmojo kėlinio viduryje atsiliko 0:9. Tačiau antrojo kėlinio pradžioje šeimininkai persvėrė rezultatą ir nuo tada visą laiką pirmavo.

„Fenerbahçe“ antrą savaitę iš eilės keliavo į Ispaniją ir antrą kartą iš eilės varžovams didelių problemų nesukūrė. Tuo tarpu „Baskonia“ nutraukė trijų pralaimėjimų virtinę.

Lietuviai susitiko ir Sankt Peterburge, tačiau vienas iš tautiečių buvo šalia aikštės. Rimo Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ komanda po permainingos kovos 88:83 nugalėjo Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipą, kuriai 10 taškų pelnė Artūras Gudaitis.

Sankt Peterburgo krepšininkai beveik visą laiką pirmavo, bet jų žaidimas išsiderino rungtynių pabaigoje. Chimkų ekipa paskutinį 2 minučių tarpsnį laimėjo 11:2.

„Fenerbahçe“ laimėjo 4 iš 9 rungtynių ir užima devintąją vietą. „Zenit“ ir „Baskonia“ iškovojo po 3 pergales, bet „Zenit“ žaidė 5 rungtynes, o „Baskonia“ – 7. „Chimki“ laimėjo 2 iš 8 rungtynių.

Lietuviai

Rokas Giedraitis. Nors R.Giedraitis būdamas visiškai laisvas nepataikė pirmojo tolimo metimo, tai „Baskonia“ puolėjo visai nesutrikdė. Jis nardė po varžovų krepšiu, net jei pats nemesdavo, plačiais žingsniais sujaukdavo varžovų gynybą ir taip padėdavo atsidengti komandos draugams, o galiausiai pramušė lanką ir mesdamas iš toli. Jei per praėjusias trejas rungtynes R.Giedraitis pataikė tik 1 iš 6 tritaškių, tai šį antradienį tikslą pasiekė 3 iš 5 tolimų metimų. Šaltakraujiškai varžovus skandinęs R.Giedraitis per 31 min. pelnė 19 taškų (3/5 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 4/6 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 6 pražangas.

Marius Grigonis. „Žalgirio“ lyderis naudojosi mažiausia proga. Jis pelnė pirmuosius komandos taškus ir iki pirmojo keitimo 7-ąją min. surinko 8 taškus. M.Grigonis nevengė mesti iš sudėtingų padėčių ir dažniausiai pataikydavo, bet trečiojo kėlinio pradžioje dėl atidumo stokos ginantis per minutę gavo trečiąją ir ketvirtąją pražangas, todėl turėjo ilgai sėdėti ant suolo. M.Grigonis žaidė beveik 23 min., pelnė 19 taškų (0/2 dvitaškių, 5/6 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir prasižengė 4 kartus.

Artūras Gudaitis. „Zenit“ starto penketo vidurio puolėjas pelnė pirmuosius rungtynių taškus ir iškart parodė varžovui G.Monroe, kad yra nusiteikęs šeimininkauti baudos aikštelėse. A.Gudaitis buvo greitesnis, tiksliai užsiimdavo padėtį, o tvirtomis, tolimomis užtvaromis padėjo tritaškius pataikiusiems Sankt Peterburgo komandos antrosios linijos žaidėjams. A.Gudaitis vien iki pirmojo keitimo 8-ąją min. pelnė 7 taškus ir atkovojo 4 kamuolius. Lietuvio problemą išsprendė kitas „Chimki“ aukštaūgis J.Mickey, su kuriuo kovodamas A.Gudaitis pradėjo rinktis pražangas. O 38-ąją min. jis gavo penktąją pražangą jau stabdydamas G.Monroe. Iki penktosios pražangos A.Gudaitis žaidė 21 min., pelnė 10 taškų (4/8 dvitaškių, 2/3 baudų), atkovojo 9 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. Jis pasiekė asmeninius sezono taškų ir atkovotų kamuolių rekordus.

Tadas Sedekerskis. 4-ąją min. į aikštę įėjęs puolėjas iškart tapo „Baskonia“ atakų rišamąja grandimi. Jis padėjo labai blogai rungtynes pradėjusiai komandai nusiraminti ir akimirksniu rasdavo puikius atakų tęsinius. T.Sedekerskis žaidė 10 min., nė karto nemetė į krepšį, atkovojo 3 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Jis pasiekė asmeninį karjeros rezultatyvių perdavimų rekordą.

Edgaras Ulanovas. Antrajame kėlinyje pralaimėjęs kelias mikrodvikovas R.Giedraičiui, E.Ulanovas labai norėjo atsirevanšuoti, bet daugiausia, ką pasiekė, buvo blokas nuo Y.Fallio. E.Ulanovas neturėjo didelės įtakos „Fenerbahçe“ puolimui ir per 25 min. nepelnė nė taško (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio). Tiesa, jis išprovokavo 5 pražangas. E.Ulanovas taškų nepelnė antrose iš eilės rungtynėse.

Paulius Jankūnas. Pirmą kartą šį sezoną į starto penketą patekęs puolėjas visiškai sukaustė pavojingiausią CSKA priekinės linijos žaidėją T.Šengeliją. Tiesa, puldamas „Žalgirio“ kapitonas padėjo labai menkai. Jis porą kartų nesiryžo mesti, o kai ryžosi – nepataikė. P.Jankūnas žaidė 19,5 min. (ilgiausiai šį sezoną), pelnė 2 taškus (0/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 3 pražangas.

Rokas Jokubaitis. Pirmą kartą šį mėnesį žaidęs gynėjas į aikštę buvo įleistas 3-iąją min., bet labai greitai dukart suklydo ir neapsigynė nuo tris varžovų atakas paeiliui pabaigusio D.Hilliardo. R.Jokubaitis žaidė aktyviai, bet ne visada efektyviai, o pirmoje rungtynių pusėje daug jo sprendimų buvo skuboti. Kita vertus, jis keliskart puikiai atliko derinį du prieš du su A.Rubitu. Po pertraukos jaunasis „Žalgirio“ gynėjas žaidė racionaliau, tačiau sudvejojo paskutinę minutę ir nesiryžo mesti, kai kito atakos tęsinio tiesiog nebuvo. R.Jokubaitis žaidė 20,5 min., pelnė 8 taškus (3/5 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir išprovokavo 3 pražangas.

Martinas Gebenas. „Žalgirio“ vidurio puolėjas norėjo būti visur, bet dažnai persistengdavo ir greitai rinko pražangas. Jis laimėjo kelias dvikovas prieš CSKA aukštaūgius, tačiau mikropergales nustelbė nuo daug žemesnio varžovo D.Hacketto gautas blokas. M.Gebenas per 9,5 min. pelnė 5 taškus (1/2 dvitaškių, 3/4 baudų)atkovojo 3 kamuolius ir gavo 4 pražangas.

Artūras Milaknis. Kauno komandos gynėjas iki pertraukos neatliko nė vieno metimo. A.Milaknis iš varžovų globos išsivadavo ir kelias progas mesti susikūrė tik antroje rungtynių pusėje. Jis žaidė 17,5 min., pelnė 5 taškus (1/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

Lukas Lekavičius. Praėjusiose rungtynėse labai prastai gynęsis L.Lekavičius šįkart pirmajame kėlinyje patikimai dengė M.Jamesą. Tačiau komandai labai trūko L.Lekavičiaus aktyvumo puolant. Jis tik trečiajame kėlinyje pirmą kartą metė į krepšį. „Žalgirio“ gynėjas žaidė 11,5 min. ir pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 2/2 baudų).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.