EUROLYGA 2023

V. Šeškus guodžiasi: net turint pinigų pasikviesti žaidėją į NKL nėra paprasta

Svarbiai akistatai su „Telšiais“ besirengę Jonavos „CBet“ krepšininkai priversti padaryti pauzę. Dėl patvirtinto COVID-19 atvejo nukeltos abejos šią savaitę turėjusios vykti „CBet“ ir „Telšių“ tarpusavio rungtynės. NKL lygoje Jonavos krepšininkai „Telšiams“ pralaimėjo jau septynias tarpusavio dvikovas iš eilės, tačiau progos nutraukti šią seriją turės palaukti.

„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Šiupario nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>D.Umbraso nuotr.
„Jonavos“ treneris Virginijus Šeškus<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 20, 2020, 12:31 PM

Savo debiuto lygoje teks palaukti ir „CBet“ naujokui Andražui Kavašui. „Pagaliau turėsime centrą“, – atsiduso Virginijus Šeškus, šią savaitę slovėnui atvykus į Jonavą.

28-erių metų 208 cm ūgio A.Kavašas prie komandos prisijungė bandomajam laikotarpiui. Kai galingai sezoną pradėjęs Giedrius Staniulis paliko „CBet“, V.Šeškui atsivėrė papildomi galvosūkiai.

„Vertėmės be didelio žmogaus – buvo sunku treniruotėse, jautėsi tai ir žaidime, nes kai kuriems vaikinams teko ne savo pozicijose žaisti“, – kalbėjo V.Šeškus.

Prieš kelis sezonus, žaisdamas „Liepaja“ klube, Latvijos-Estijos lygoje A.Kavašas rinkdavo po 16,0 taškų, yra praėjęs JAV studentų krepšinio mokyklą (NCAA).

Praėjusį sezoną rungtyniavo „Brno“ klube, Čekijos lygoje rinkdamas po 3,8 taško.

„Tai nėra klasikinis vidurio puolėjas – būdamas 208 cm ūgio gali pataikyti ir iš toli. Pažiūrėsime, kaip jam seksis“, – sakė V.Šeškus, pabrėždamas, kad rasti tinkamą žaidėją šioje sezono stadijoje nėra lengva.

„Nelabai yra iš ko rinktis, nėra didelės pasiūlos. Supraskite, prisivilioti gerą žaidėją į antrą Lietuvos lygą nėra paprasta, net ir turint daugiau pinigų. Patys LKL žaidėjai žiūri gana atsainiai, todėl reikia įdėti daug darbo. Visi supranta, kad rasti žaidėją, kuris galėtų kalnus nuversti, NKL komandoms yra sunku“.

„Aišku, nėra gerai, kai komanda komplektuojasi, keičiasi sezono metu, – tęsė V.Šeškus. Taip sunku iš komandos tą bendrą kumštį padaryti. Bet mes akivaizdžiai kentėme neturėdami centro: turėjome daug aukoti, kaitalioti gynybos sistemas, daug naudoti pagalbą. Kaip bebūtų, NKL dirba geri treneriai, analizuojantys, paruošiantys komandas rungtynėms ir mokantys išnaudoti varžovų spragas“.

Nepaisant sunkumų, „CBet“ pasiekė šešias pergales iš eilės ir įsitaisė pirmoje NKL turnyrinės lentelės pozicijoje (6/1). Vis dėlto, pasak V.Šeškaus, komanda dar tik lipdosi.

„Mes, galima sakyti, neturėjome pasirengimo. Susirinkome spalio pradžioje ir iškart pradėjome žaisti. Sakiau, kad mūsų žaidimas turi gerėti pirmosiomis lapkričio savaitėmis, kas ir įvyko. Einame į priekį, nors mus labai išmušė G.Staniulio išėjimas.

Jis buvos pagrindinis, netgi vienintelis mūsų centras, todėl jam išėjus turėjome viską pergalvoti, prisitaikyti. Keisti žaidimo stilių jau prasidėjus sezonui nėra lengvas dalykas“.

„CBet“ paskutinėse ketveriose rungtynėse rinko daugiau nei po 90 taškų (vid. 100,0), tačiau įspūdingų puolimo skaičių, demonstruojamų pastaruoju metu, V.Šeškus nesureikšmina: „Mūsų puolimo rodikliai yra suprantami. Vis tik komandoje yra nemažai LKL patirties turinčių žaidėjų, o ir žaidėme galbūt ne su stipriausiomis komandomis. Viską parodys rungtynės su stipresniais varžovais“.

V.Šeškus neatsisakytų įsigyti dar vieną žaidėją. Iš „Šiaulių“ į „CBet“ persikėlęs Aurimas Urbonas per dvejas sužaistas rungtynes demonstravo trigubui dubliui artimus vidurkius (8,5 tšk., 8,0 atk. kam., 9,0 rez. perd.), tačiau treneris žaidėjų rinkoje norėtų pagriebti dar vieną krepšininką – tikrą įžaidėją.

„A.Urbonas negali visas rungtynes žaisti įžaidėju. Jis nėra visiškas įžaidėjas, gali būti naudingas ir atakuojančio gynėjo bei lengvo krašto pozicijose. Gali gerai perduoti kamuolį ir žaisti „du prieš du“, bet mums dar ne pro šalį būtų tikras įžaidėjas, galintis padėti sustatyti komandą aikštėje. Dairomės“.

V.Šeškus įsitikinęs, kad konkurencija lygoje sezonui įsibėgėjant tik aštrės. Pasak „CBet“ trenerio, vargu, ar kada nors NKL lygoje varžėsi toks stiprus komandų šešetas: „Nežinau, ar galima sakyti, kad tai stipriausia NKL lyga per visą istoriją, bet, manau, reiktų paieškoti sezono, kada buvo tokios stiprios šešios komandos“.

„Galime atmesti kelias paskutines komandas, o su visomis kitomis reikia žaisti. Pavyzdžiui, Vilkaviškio „Perlas“ tik dabar laimėjo kelias rungtynes, bet tai tikrai gera komanda. Dabar žaidžia išvykose, bet kai pradės žaisti namuose – ims skinti pergales. Ir tos jaunimo komandos – „Perlas-Energija“, „Žalgiris-2“, „Neptūnas-Akvaservis“, kurios yra gerai treniruojamos, tikrai eis į priekį.

Jaunimo komandos visuomet gerai pradeda žaisti po Naujųjų. Jau žaidėme su Klaipėda, kuri vertėsi be kelių lyderių, ir tikrai buvo, ką veikti“. „Manau, šiais metais lyga tikrai stipri, – užbaigė V.Šeškus. Nuolat girdžiu kalbas, kad kitos komandos ieško pastiprinimų. Tai yra gerai. Kuo komandos spartesniais žingsniais eis link LKL, tuo geriau krepšiniui“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.