EUROLYGA

R. Giedraitis – apie atmestą NBA pasiūlymą, svajonių penketuką bei ateities tikslus

„Aš einu žaisti krepšinio ir stengiuosi atlikti savo darbą. Nenoriu galvoti apie iššūkius, jei aš žaisiu blogai. Atvykau čia žaisti, nes treneris norėjo manęs savo komandoje ir aš esu pasiruošęs palikti visą save aikštelėje“, – teigia Rokas Giedraitis

R.Giedraitis – apie atmestą NBA pasiūlymą, svajonių penketuką bei ateities tikslus.<br>Scanpix nuotr.
R.Giedraitis – apie atmestą NBA pasiūlymą, svajonių penketuką bei ateities tikslus.<br>Scanpix nuotr.
R.Giedraitis.<br>„Baskonia“ nutor.
R.Giedraitis.<br>„Baskonia“ nutor.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-11-29 16:25

Šį sezoną spindintis gynėjas tapo vienu iš „Baskonia“ ekipos lyderių. 28-erių lietuvis yra rezultatyviausias baskų klubo žaidėjas Eurolygoje.

Krepšininkas taip pat tolimus metimus realizuoja 40 proc. taiklumu.

„Kol kas šis sezonas mums buvo sunkus. Turėjome gerų ir blogų rungtynių, tačiau manau, kad mes tobulėjame. Stengiamės suprasti sistemą, ko treneriai iš mūsų reikalauja.

Esame jauna komanda, todėl mums reikia laiko adaptacijai. Mes judame į priekį“, – portalui „Eurohoops“ užsiminė tauragiškis.

Lietuvis taip pat papasakojo apie NBA svajonę, klubų susidomėjimą bei įvardijo savo Lietuvos krepšininkų svajonių penketuką.

– Dėl kokių priežasčių nusprendėte pasirašyti sutartį su „Baskonia“? – buvo paklausta krepšininko.

– Jie jau kurį laiką stebėjo mane. Pirmoji priežastis, žinoma, Ispanijos krepšinio pirmenybės. Norėjau žaisti ir išmėginti save ACB lygoje. „Baskonia“ praėjusiame sezone buvo tikrai gera komanda, tapo Ispanijos čempione, tai sužavėjo mane.

– Ar sulaukėte pasiūlymų iš kitų Eurolygos klubų?

– Taip, tačiau tai buvo tik susidomėjimai. „Baskonia“ manęs norėjo labiausiai, todėl ir sutikau. Turėjau dar keletą pasiūlymų...

– Ar tai buvo Atėnų „Panathinaikos“ ekipa?

– Tik susidomėjimas, pasiūlymo nesulaukiau.

– Su „Baskonia“ pasirašėte trejų metų sutartį. Kokie pagrindiniai jūsų tikslai?

– Norisi kažką laimėti. Visada, kai žaidžiu krepšinį, aš noriu laimėti. Man nesvarbu, kad ir ką žaisčiau, net ir kortų žaidimuose noriu būti nugalėtojas.

Tas pats ir krepšinyje. Atvykau čia, nes noriu nugalėti ir tikiu, kad turime šansų. Matau, kaip tobulėja mano komandos draugai. Žinoma, viską parodys laikas, tačiau proveržio tikimės mes visi.

– Ką labiausiai norėtum patobulinti šiame sezone?

– Metimą po driblingo.

– Šiuo metu esate savo karjeros pike. Ar negalvojate apie NBA?

– Norėčiau žaisti NBA. Prieš keletą metų pasakiau, kad galėčiau pritapti kai kuriuose NBA komandose. Bet krepšinyje viską lemia sunkus darbas. Laikas parodys.

Šią akimirką turiu daug darbo, todėl negalvoju apie tai. Kiekvieno vaiko, kuris žaidžia krepšinį, svajonė yra rungtyniauti NBA.

– Ar sulaukėte susidomėjimo iš NBA komandų?

– Kai prieš keletą metų gavau dviejų metų pasiūlymą – negalėjau patikėti. Tačiau tada man buvo vos 26-eri, todėl nusprendžiau, kad geriau bus pasilikti Europoje.

– Koks jūsų Lietuvos krepšininkų svajonių penketukas?

– Įžaidėjas: Šarūnas Jasikevičius, atakuojantysis gynėjas: Arvydas Macijauskas, lengvojo karšto puolėjas: Ramūnas Šiškauskas/Linas Kleiza, sunkiojo krašto puolėjas: Domandas Sabonis, vidurio puolėjas: Arvydas Sabonis/Jonas Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.