EUROLYGA 2023

T. Lekūnas – apie psichologiškai sunkią traumą ir „Pieno žvaigždžių“ potencialą

Prieš pat sezono startą Karolį Guščiką Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ sudėtyje pakeitęs Tomas Lekūnas pastaruoju metu demonstruoja įspūdingą sportinę formą.

 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
 Tomas Lekūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 4, 2020, 8:58 AM

Puolėjas sezoną pradėjo neįkvepiančiais pasirodymais, tačiau per pastarąsias šešerias rungtynes fiksuoja geriausius skaičius per karjerą Betsafe – LKL pirmenybėse – 18,7 taško ir 21 naudingumo balas.

„Nežinau, aš kažkaip nesureikšminu (pasirodymų). Dirbu, kaip dirbau praeitais metais iki traumos, ir pradedu suprasti, kad nuo situacijos viskas priklauso – identiškai viską darau ir kažkur geriau, kažkur blogiau gaunasi“, – apie savo žaidimą tinklalapiui „bcpienozvaigzdes.lt“ pasakojo T. Lekūnas.

Sezono pradžioje strigo ir biržiečio pataikymas iš toli – iš pirmųjų 18 tritaškių tikslą pasiekė vos 1, kai po to T. Lekūnas realizavo 15 tolimų metimų iš 32.

Pagerėjusio pataikymo, kaip ir žaidimo, T. Lekūnas nenorėjo sureikšminti, primindamas, jog iki tol be krepšinio buvo praleidęs 8 mėnesius.

„Aš nežaidžiau 8 mėnesius, man reikėjo įsivažiuoti, pagauti ritmą. Treneris, žinau, pasitiki manimi ir tai sako, dėl ko mane ir paėmė į komandą, kad įsivažiuočiau. Svarbiausia nenusiminti (po blogesnių rungtynių), prisiminti, jog trauma buvo rimta ir po truputį rezultatas ateina“, – kalbėjo T. Lekūnas.

Sunkią peties traumą 27-erių krepšininkas patyrė pernai prieš pat Šv. Kalėdas. Kaip sako pats T. Lekūnas, dabar jis traumos padarinių nebejaučia, o ilga reabilitacija privertė jį iš kitos pusės pažvelgti į karjerą.

„Tfu tfu tfu, traumos padarinių nejaučiu, o reabilitacija klostėsi taip, jog labai daug dalykų atradau, – teigė vienas iš „Pieno žvaigždžių“ lyderių. – Išauga mentalitetas. Ta trauma yra nelaimė, bet iš to sugebėjau pasiimti pozityvo – buvo žiaurus darbas. Aišku, blogai gauti traumą, jų reikia išvengti, bet jei atsitiko, turi suprasti, kad nieko nebepakeisi ir koncentruotis į darbą.“

Praėjusį sezoną 198 cm ūgio puolėjas debiutavo tarptautiniame turnyre – FIBA Čempionų lygoje, o dėl to T. Lekūnui su patirta trauma buvo dar sunkiau susitvarkyti psichologiškai – krepšininkas nespėjo aukščiausiame lygyje parodyti visų savo gebėjimų.

„Pradžioje buvo labai sunku, man nesisekė, treneris Nenadas Čanakas manimi pasitikėjo, davė absoliučią laisvę. Atrodė, jog reikėjo laiko ir būčiau pagavęs ritmą, bet nespėjau įsivažiuoti ir patyriau traumą“, – praėjusį sezoną su kartėliu prisiminė puolėjas.

T. Lekūnas reabilituotis sugrįžo į tą pačią vietą ir pas tą patį trenerį, kur iki šiol sužaidė geriausią savo karjeros sezoną.

Kuo T. Lekūnui yra priimtinas vyriausiojo trenerio Gedimino Petrausko propaguojamas krepšinis?

„Žaidžiame laisvesnį krepšinį, čia nesu toks vaidmens žaidėjas, kaip buvau (pernai). Labai daug aplinkybių susideda, atrodo, daug žaidėjų pasikeičia, turėtų būti ne tas pats, bet man čia vien geriau dėl to, kad gaunu daug laisvės, kurios man gal „Lietkabelyje“ trūko“, – svarstė biržietis.

Šį sezoną „Pieno žvaigždžių“ žaidimas banguoja – vieną savaitę yra parklupdomas Vilniaus „Rytas“, tačiau jau kitą nusileidžiama koronaviruso išretintam Klaipėdos „Neptūnui“.

Būtent daugiau stabilumo komandos žaidime nori ir T. Lekūnas, matantis didžiulį potencialą šiemet.

„Stiprybė bus, jeigu neužmigsime ant statuso. Reikia po truputį, po truputį dirbti ir tuomet ateis rezultatas. Manau, kad tikrai turime potencialo“, – kalbėjo T. Lekūnas.

Atletas iš Biržų taip pat pasidžiaugė sezono metu klubą sustiprinusiais naujokais – Karoliu Giedraičiu ir Edgaru Želioniu.

„Karolis – atėjęs iš aukšto lygio „Ryto“ organizacijos ir faktas, jog suvokia greičiau visą sistemą. Edgaras irgi, žaidęs visur, CV milžiniškas, patirties turi, labai pozityvus žmogus. Su jų atvykimu į komandą įžvelgiu tik pliusus“, – atviravo T. Lekūnas.

Prisimindamas „Pieno žvaigždžių“ 2018-2019 metų sezoną, puolėjas pastebi pasiketimus komandos žaidime, kuriuos labiausiai sieja su įžaidėjo pozicija – tuomet atakoms dirigavo Jay Threattas, o dabar – Branko Mirkovičius.

Vis dėlto, nepaisant aiškiai matomo komandos potencialo, T. Lekūnas nenori išsikelti sezono tikslų.

„Kažkaip brandžiau dabar žaidžiame, turbūt net vyresnė komanda yra. Bet kaip ir minėjau, mes negalime sau kelti lūkesčių – nesame nei „Rytas“, nei „Žalgiris“, nei „Lietkabelis“. Reikia pradžioje įsivažiuoti, nauji žmonės atėjo, o jei atkrintamosiose kažką nukausime, tuomet jau galėsiu kažką pasakyti.

Asmeniškai irgi, nereikia užsifantazuoti. Tikslas – visada gerai atlikti darbą, o kaip gausis... Visko būna“, – baigė T. Lekūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.