EUROLYGA 2023

G. Labuckienės ir J. Jocytės komandos sėkmingai pabaigė pirmąjį Eurolygos ratą

Moterų Eurolygos pirmąjį ratą pergalėmis baigė dvi iš trijų komandų, kuriose žaidžia Lietuvos krepšininkės. Penktadienį antrąsias pergales iškovojo Liono ASVEL su Juste Jocyte ir Žeronos „Spar“ su Giedre Labuckiene. Tuo tarpu Gdynės „Arka“ su Laura Miškiniene patyrė trečiąjį pralaimėjimą.

J.Jocytės komanda laimėjo Eurolygoje.<br>krepsinionamai.lt nuotr.
J.Jocytės komanda laimėjo Eurolygoje.<br>krepsinionamai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 5, 2020, 10:24 AM

Žeronos miestas ne veltui ėmėsi rengti Eurolygos pirmojo rato C grupės turnyrą. Tik atrankos turnyre kelialapį į Eurolygą iškovojusios Žeronos „Spar“ krepšininkės dvejose iš trejų savoje arenoje žaistų rungtynių pranoko varžoves ir žengė atkrintamųjų varžybų link.

Antrąją pergalę „Spar“ komanda pasiekė penktadienį, įrodžiusi nežymų pranašumą prieš Skijaus „Famila“ klubą 85:81. Prie pergalės svariai prisidėjo ir Giedrė Labuckienė. Ji per 21,5 min. pelnė 13 taškų (5/7 dvitaškių, 3/6 baudų) ir atkovojo 7 kamuolius.

Žeronos komanda C grupėje atsilieka tik nuo pagrindinės Eurolygos favoritės Jekaterinburgo UGMK komandos, kuri Katalonijoje triuškinamai laimėjo visas trejas rungtynes.

Kitų dviejų lietuvių komandos žaidžia B grupėje. Ši ketveriukė susirinko Stambule, o visų trejų rungtynių nepavyko laimėti nė vienai ekipai. Po dvi pergales iškovojo Liono ASVEL, Stambulo „Fenerbahce“ ir Prahos USK.

ASVEL krepšininkės antrąją pergalę pasiekė pranokusios „Fenerbahçe“ komandą 84:70. ASVEL gynėja Justė Jocytė žaidė tik 24 sek. rungtynių pabaigoje ir taškų nepelnė. Liono komanda varžovėms nė sykio neleido išsiveržti į priekį, jau pirmajame kėlinyje įgijo dviženklę persvarą 22:12 ir panašiu skirtumu pirmavo iki mačo pabaigos.

Be pergalių likusi Gdynės „Arka“ trečiajame ture nusileido USK komandai 76:85. „Arka“ vidurio puolėja Laura Miškinienė per 26 min. pelnė 12 taškų (3/8 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 3/4 baudų) ir atkovojo 9 kamuolius.

Pirmajame rate tarp Lietuvos krepšininkių rezultatyviausiai žaidė G.Labuckienė. Ji pelnydavo 9,8 taško ir atkovodavo 4 kamuolius. L.Miškinienė įmesdavo 9 taškus ir atkovodavo 8,3 kamuolio. J.Jocytė žaidė dvejas rungtynes ir taškų nepelnė.

Dėl pandemijos šį Eurolygos sezoną 16 komandų suskirstytos į keturias grupes (anksčiau būdavo sudaromos dvi grupės po aštuonias komandas), o grupių varžybos rengiamos ne išvykomis, bet viename mieste.

Net ir pakeista sistema nepadėjo įvykdyti viso plano. Šią savaitę sveikatos krizė sutrukdė žaisti dviem Turkijos komandoms „Izmit“, kuriai atstovauja Eglė Šikšniūtė, ir Stambulo „Galatasaray“.

Antrasis Eurolygos ratas numatomas sausio 19-22 dienomis. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas.

3 turas

A grupė (Stambulas)

Kursko „Dinamo“ – Salamankos „Perfumerias Avenida“ 74:89.

Lentelė (po 2 rungt.): „Perfumerias Avenida“ – 2, Orenburgo „Nadežda“ – 1, „Dinamo“ – 0. „Izmit“ neatvyko dėl epidemijos.

B grupė (Stambulas)

Stambulo „Fenerbahce“ – Liono ASVEL (J.Jocytė 0) 70:84,

Gdynės „Arka“ (L.Miškinienė 12, 9 atk.kam.) – Prahos USK 76:85.

Lentelė: ASVEL, USK ir „Fenerbahçe“ – po 2, „Arka“ – 0.

C grupė (Žerona)

Jekaterinburgo UGMK – Rygos TTT 104:71,

Žeronos „Spar“ (G.Labuckienė 13, 7 atk.kam.) – Skijaus „Famila“ 85:81.

Lentelė: UGMK – 3, „Spar“ – 2, „Famila“ – 1, TTT – 0.

D grupė (Šopronas)

Mon de Marsano „Landes“ – „Sopron“ 59:70.

Lentelė (po 2 rungt.): „Sopron“ – 2, „Landes“ – 1, Buržo „Tango“ – 0. Stambulo „Galatasaray“ neatvyko dėl epidemijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.