EUROLYGA 2023

Po rekordo rūbinėje išmaudytas P. Jankūnas: „Vis dar mėgaujuosi krepšiniu“

Kauno „Žalgirio“ pergalė 81:69 penktadienį Atėnuose prieš „Panathinaikos“ buvo paženklinta neeiliniu įvykiu Eurolygos istorijoje – kauniečių veteranas Paulius Jankūnas sužaidė 354-ąsias rungtynes ir tapo absoliučiu turnyro rekordininku.

 Paulius Jankūnas tapo Eurolygos rekordininku.<br> Žalgiris.lt nuotr.
 Paulius Jankūnas tapo Eurolygos rekordininku.<br> Žalgiris.lt nuotr.
 Paulius Jankūnas tapo Eurolygos rekordininku.<br> Žalgiris.lt nuotr.
 Paulius Jankūnas tapo Eurolygos rekordininku.<br> Žalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 12, 2020, 10:11 AM, atnaujinta Dec 12, 2020, 10:19 AM

„Gerai skamba, ypač po pergalės. Didelis darbas yra atliktas, bet žiūriu į priekį vis dar, nors jau daug metų žaista. Dar vis mėgaujuosi žaidimu, mėgaujuosi krepšiniu ir esu patenkintas, kad dar galiu žaisti“, – kalbėjo kauniečių kapitonas.

36-erių 205 cm ūgio puolėjas iki tol dalijosi rekordą su ispanu Felipe Reyesu.

P.Jankūnas debiutavo Eurolygoje 2003-2004 m. sezone ir visas rungtynes žaidė su „Žalgirio“ marškinėliais, išskyrus 16 mačų 2009-2010 m. sezone atstovaujant „Chimki“.

„Prieš rungtynes jokių minčių nebuvo, apie rekordą negalvojau, nes situacija buvo tokia, kad „Žalgiris“ buvo pralaimėjęs šešerias rungtynes iš eilės ir visi buvome susitelkę į pergalę, kurią reikėjo pasiekti. Tai buvo netgi ne antrame plane, o dar toliau“, – pasakojo P.Jankūnas.

Veteranas ir pats prisidėjo prie pergalės, per 12 min. pelnęs 4 taškus ir atkovojęs 5 kamuolius.

„Jei nebūtų pergalės, nemanau, kad būtume daug ką nors šnekėję apie rekordą, nes būtų ne tos nuotaikos. Net būtų kvaila džiaugtis kokiu rekordu, kai komanda nelaimi, – sakė P.Jankūnas. – Tai rodytų blogą toną komandai ir komandos draugams.

Po rungtynių buvau visas šlapias – išmaudytas, nes komanda nepamiršta tokių dalykų. Dar turbūt ir viešbutyje teks kokią vieną kitą sąskaitą apmokėti, bet tam ir žaidžiame.“

Kalbėdamas apie rungtynes P.Jankūnas įvertino vis didėjantį 20-mečio Roko Jokubaičio vaidmenį komandoje ir savo pareigą padėti jam atsiriboti nuo pašalinių minčių.

„Rokas nestebina, nes mes žinome, kaip jis treniruojasi, kaip dirba, kokio lygio žaidėjas yra dabar ir koks gali būti.

Jis yra ne tiek išsiblaškęs, bet gal jam dėmesio dabar per daug: visi kalbina, rašo, interviu kiekvieną dieną, o dar visokios istorijos su antrininkais...

Nors su juo viskas gerai, gerai išauklėtas, rimtas vyras, bet buvo NBA draftas, skautai skambinėjo... Vis tiek galvoje gyvena tos mintys ir būna sunkiau susikaupti rungtynėms.

Bet čia yra mūsų, vyresniųjų, darbas. Po dviejų kėlinių Atėnuose jam pasakėme: Rokai, susikaupk, pradėk žaisti nuo nulio. Ir toliau jam tai akcentuosime. Reikia jį kažkaip ištraukti iš dėmesio burbulo, kad susikauptų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.