EUROLYGA 2023

Neeilinis mūšis Kaune: geriausių Eurolygos lietuvių tarpusavio dvikova

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Marius Grigonis ir Vitorijos „Baskonia“ puolėjas Rokas Giedraitis šį sezoną yra geriausiai Eurolygos arenose matomi Lietuvos krepšininkai. Tarp dvylikos svarbiausiame žemyno turnyre žaidžiančių lietuvių tik jų rezultatyvumo vidurkis yra dviženklis. Antradienį šiedu krepšininkai susitiks „Žalgirio“ arenoje, kurioje vyks Kauno ir Vitorijos komandų rungtynės.

 Neeilinis vakaras Kaune: geriausių Eurolygos lietuvių dvikova.<br> lrytas.lt montažas.
 Neeilinis vakaras Kaune: geriausių Eurolygos lietuvių dvikova.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2020, 2:21 PM

Prieš pustrečių metų su „Žalgiriu“ sutartį sudaręs M.Grigonis jau tapo ne tik Kauno komandos lyderiu, bet ir vienu sunkiausiai sustabdomų Eurolygos žaidėjų. Tiek tritaškių salvėmis varžovus į neviltį varantis, tiek aštriais prasiveržimais oponentų įtvirtinimus laužantis 26-erių gynėjas šį sezoną savo vidurkį pakėlė iki 15,2 taško ir turnyro rezultatyviausių krepšininkų sąraše po tryliktojo turo yra šeštas.

Kai „Žalgiris“ pirmąjį sezono mėnesį skynė pergales, M.Grigonis sulaukė ir asmeninio įvertinino. Jis buvo išrinktas geriausiu Eurolygos spalio mėnesio krepšininku.

28-erių R.Giedraitis spalio mėnesį taip pat buvo rezultatyviausių turnyro žaidėjų dešimtuke, o vienu metu pagal taškus net lenkė žalgirietį. Tačiau lapkritį „Baskonia“ puolėjo vidurkis smuko ir dabar jis užima 26-ąją vietą (vid. 11,8 tšk.). R.Giedraitis vis dar labai dažnai atakuoja, bet jo ranka pradėjo drebėti. Per trejas praėjusias rungtynes jis pataikė vos 3 iš 14 tritaškių (21,4 proc.).

Ir M.Grigonis, ir R.Giedraitis rudenį pasiekė karjeros rezultatyvumo rekordus. Nuo Kauno komandos gynėjo labiausiai nukentėjo Vilerbano ASVEL ekipa, į kurios krepšį M.Grigonis įmetė 25 taškus.

Vitorijos komandos puolėjas asmeninio rekordo kartelę pakėlė dar aukščiau. Jis per rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ klubu pelnė 26 taškus.

R.Giedraitis yra vienintelis „Baskonia“ krepšininkas, visas rungtynes pradėjęs starto penkete, ir žaidžia ilgiausiai Vitorijos komandoje (vid. 28,4 min.).

Savo ruožtu M.Grigonis irgi visas rungtynes pradėjo starto penkete ir yra ilgiausiai žaidžiantis „Žalgirio“ krepšininkas (vid. 26,9 min.).

Šiuo metu M.Grigonis yra vienintelis į Eurolygos asmeninės statistikos lyderių dešimtukus patenkantis lietuvis. Jo pavardė įrašyta keliuose sąrašuose. M.Grigonis pirmauja pagal baudos metimų taiklumą (97,7 proc.), užima trečiąją vietą pagal tritaškių taiklumą (56,4 proc.) ir taip pat trečiąją vietą – pagal išprovokuotas pražangas (vid. 5,1).

Stovėdamas prie baudos metimų linijos „Žalgirio“ lyderis suklydo tik kartą – per rungtynes su „Barcelona“. Jis šį sezoną pataikė 42 iš 43 baudų.

Visų kitų lietuvių rezultatyvumo vidurkis yra vienženklis. Tarp Lietuvos krepšininkų trečias pagal pelnomus taškus šiuo metu yra vos ne kiekvieną savaitę brandžiau žaidžiantis 20-metis žalgirietis Rokas Jokubaitis (vid. 8,9 tšk.). Nuo jo nedaug atsilieka Sankt Peterburgo „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis (8,3 tšk.) ir kitas „Žalgirio“ gynėjas Lukas Lekavičius (8,2 tšk.).

Beje, du Lietuvos krepšininkai patenka į nepageidaujamus dešimtukus. A.Gudaitis yra trečias pagal gautus blokus (0,9) ir penktas pagal pražangas (3,1), M.Grigonis – septintas pagal gautus blokus (0,7).

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.