EUROLYGA 2023

V. Čeponis pateikė „Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ kovos prognozę

„Ar bus trečia pergalė iš eilės Eurolygoje per vieną savaitę?“ – turbūt tokį klausimą galvoje šiandien nešiojasi daugelis Kauno „Žalgirio“ fanų, kuriems didelių vilčių įpūtė užtikrinta pergalė prieš Vitorijos „Baskonia“ savaitės pradžioje. Apie vis gerėjančią kauniečių gynybą, akis džiuginantį puolimą bei šiandienos varžovą Stambulo „Fenerbahce“ pasakoja komentatorius Vaidas Čeponis.

Vaidas Čeponis<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Čeponis<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
Vaidas Čeponis.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 17, 2020, 2:02 PM

Gerėjanti „Žalgirio“ forma

Paklausus, kas lėmė dvi iš eilės kauniečių pergales Eurolygoje, komentatorius išskyrė ne tik gerai „sukritusius“ varžovus kalendoriuje ar fantastišką tritaškių pataikymą, bet ir vis gerėjančią ekipos gynybą. Anot pašnekovo, anksčiau gindamiesi prieš pikenrolo derinį, žalgiriečiai dažniausiai naudojo ice gynybą, o dabar gynyba tapo kur kas įvairesnė – neretai pasitelkiamas visiškas keitimasis ginamaisiais ar naudojamas stepautas.

V. Čeponis pritarė, kad šioje šalyje „senukams“ vietos yra ir tai geriausiai įrodo Paulius Jankūnas bei Artūras Milaknis. Anot jo, P. Jankūnas dėl amžiaus gerokai sulėtėjęs, bet kai kuriose rungtynėse žaidžia labai naudingai ir atlieka nematomą darbą komandinėje gynyboje, kai laiku padeda komandos draugams.

Be to, jis patikimai atitveria savo tiesioginius oponentus nuo krepšio ir neleidžia jiems rinkti kamuolių po kauniečių krepšiu. Pasak eksperto, gražu žiūrėti ir į A. Milaknį, kuris keletą rungtynių buvo įkritęs į duobę, bet vėl atsigauna. Tai susiję ir su daugiau gaunamų minučių aikštėje, kol nerungtyniauja traumuotas Steve‘as Vasturia.

Bendrai po 14 Eurolygos rungtynių „Žalgirio“ turimą lygų pergalių ir pralaimėjimų santykį V. Čeponis vertina labai gerai, nors nuo praėjusių metų sudėtis yra susilpnėjusi. Paskutinės kelios varžybos, pasak komentatoriaus, atspindi nors ir silpnesnę, bet vientisesnę komandos sudėtį: „Nors pati „Baskonia“ niekur nespėjo ir vos pavilko kojas, reikia pagirti ir „Žalgirį“.

Šiose rungtynėse net 8 kauniečiai surinko bent po 10 naudingumo balų, o dar anksčiau prieš „Panathinaikos“ 7 žalgiriečiai surinko bent po 9 naudingumo balus. Užtikrinti tritaškiai liudija ir apie žalgiriečių dabartinį psichologinį tvirtumą bei pasitikėjimą savo jėgomis. Prie to prisideda ir solidus fizinis pasirengimas“.

Turkų problemos

Kalbėdamas apie šio vakaro rungtynes prieš turkus, kaip didžiausias grėsmes „Žalgiriui“ V. Čeponis išskyrė būrį solidžių Stambulo ekipos metikų – neseniai po traumos sugrįžusį Nando de Colo bei pastaruoju metu ant bangos esantį aukštaūgį Danilo Barthelį, kuris pavojingas ir ties perimetru.

Vis dėlto, anot pašnekovo, „Fenerbahce“ ekipa yra įkritusi į gilią duobę, o pagal pelnomus taškus jie užima paskutinę vietą Eurolygoje. Komentatoriaus nuomone, tai susiję ir su vyr. treneriu Igoriu Kokoškovu, kuris didžiąją karjeros dalį praleido NBA ir jam akivaizdžiai trūksta patirties Europos klubiniame krepšinyje. Treneris leidžia savo auklėtiniams nemažai improvizuoti, o komandinis žaidimas nėra sustyguotas. Prie visų problemų komplekto galima paminėti ir J. Vesely netektį, kurį pakeis lėtas aukštaūgis Ahmetas Duverioglu ir kurį turėtų atakuoti „Žalgiris“.

V. Čeponio nuomone ilgamečiui „Žalgirio“ žaidėjui Edgarui Ulanovui nepavyks suspindėti ketvirtadienio vakarą: „Edgaras šį sezoną nerezultatyvus ir tai labiau ne jo, o trenerio kaltė. Ulanovas beveik neišnaudojamas „ant ūselio“, nors yra vienas geriausių nugara į krepšį žaidžiančių „trečiųjų numerių“ Eurolygoje.

Lietuvis labai retai turi kamuolį rankose, o dalis „Fenerbahce“ krepšininkų piktnaudžiauja individualiais veiksmais. Edgarui dažniau skiriamos gynybinės užduotys, su kuriomis jis neblogai tvarkosi, „ – sakė krepšinio ekspertas.

Paklausus apie galimą šių varžybų baigtį, V. Čeponis kaip ir „Betsafe“ krepšinio ekspertai spėjo „Žalgirio“ pergalę, kuri bus gerokai sunkesnė nei prieš Vitorijos „Baskonia“.

Anot jo, prie visų turkų problemų pridėjus kauniečių dabartinį taktinį, psichologinį ir fizinį pasirengimą, „Žalgiris“ atrodo geriau, tačiau atsipalaiduoti jokiu būdu negalima, nes „Fenerbahce“ komandoje apstu daug talento ir ne taip seniai jie įveikė viršutinėje lentelės dalyje esantį Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą.

„Neabejoju, kad svečiai stengsis dusinti Kauno ekipos metikus, todėl tikėtina, kad reikės ieškoti kitų būdų, kaip nugalėti Turkijos komandą, tarkime, dažniau veržtis prie krepšio ar daugiau žaisti per priekinę liniją“, – sakė V. Čeponis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.