EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ treneris M. Schilleris po sunkaus mačo su „Lietkabeliu“ nesutiko lyginti jį su Vilniaus „Rytu“

Lietuvos krepšinio lygoje sekmadienį Kauno „Žalgiris“ pirmavo prieš Panevėžio „Lietkabelį“ 20 taškų skirtumu, tačiau įsigudrino iššvaistyti persvarą – vienu metu ekipas skyrė vos 2 taškai. Vis dėlto Martino Schillerio auklėtiniai svečiuose 82:77 (27:13, 13:7, 13:27, 29:30) palaužė „Lietkabelio“ pasipriešinimą.

Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Martinas Schilleris<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-12-20 21:28, atnaujinta 2020-12-20 23:01

„Kai rezultatas po dviejų kėlinių buvo 40:20 aš žaidėjams sakiau, kad rungtynės nesibaigė ir būtina kovoti iki galo“, – po mačo kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

Lietuvos čempionai vietiniame fronte pasiekė aštuntąją pergalę iš eilės ir nutraukė panevėžiečių septynių pergalių seriją.

Iki pertraukos dominavęs „Žalgiris“ triuškino varžovus net 40:20, tačiau „Lietkabelis“ nepasidavė ir trečiajame kėlinyje pakilo į šturmą.

Nenado Čanako kariauna spurtavo 17:6 bei prisivijo 47:53. Ketvirtojo kėlinio pradžioje skirtumas tarp komandų ištirpo iki 2 taškų – 54:56.

Vis dėlto lemiamu metu „Žalgiris“ vėl įjungė aukštesnę pavarą – baudų metimais taškus rinko Marius Grigonis, o du Artūro Milaknio tritaškiai atstatė dviženklį kauniečių pranašumą 71:60.

Paskutinę susitikimo minutę „Lietkabelis“ dar priartėjo 73:78, tačiau laiko pasivyti jau neužteko.

„Pirmoje mačo dalyje rodėme gerą gynybą, bet vėliau sustojome. Tai galima buvo pamatyti ne tik dėl varžovų taškų, bet ir per suprastėjusią kovą dėl atšokusių kamuolių, metimų kokybės, atsitvėrimų.

„Lietkabelis“ surengė puikų spurtą ir mus pasivijo“, – kalbėjo žalgiriečių treneris.

Paprašius palyginti, su kuo lengviau buvo žaisti – „Lietkabeliu“ ar Vilniaus „Rytu“, M.Schilleris pabandė išsisukti nuo atsakymo: „Negaliu atsakyti vienareikšmiškai. Reikia žiūrėti į kiekvieną mačą atskirai, nes situacijos sezono eigoje yra skirtingos“.

Tuo tarpu Nenadas Čanakas pirmąją mačo dalį pavadino tragedija. „Pirma pusė buvo tragiška. Leidome A.Milakniui, kuris yra geriausias jų metikus, šaudyti iš toli, pralaimėjome dvikovas perimetre, po krepšiu turėjome problemų su J. Lauvergne’u.

Nesame tokie talentingi, kad galėtume žaisti be užtvarų. Vėliau ėmėme geriau jas statyti, buvome energingesni gynyboje, puolime turėjome kitus ginklus, įmesdavome kamuolį Gagičiui.

Bet sužaisti du skirtingus kėlinius prieš Eurolygos klubą  yra visiškai neatleistina“, – sakė jis.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.