EUROLYGA 2023

Mažylio iš Argentinos kelionėje į NBA – svarbus M. Pociaus vaidmuo

Madrido „Real“ ekipos variklis Facundo Campazzo pagaliau išpildė NBA svajonę. 29-erių 181 cm ūgio argentinietis paliko Ispaniją ir persikėlė į „Denver Nuggets“ klubą. Prie mažylio kelionės į NBA svariai prisidėjo ir buvęs jo komandos draugas Martynas Pocius.

 Mažylio iš Argentinos kelionėje į NBA – svarus M. Pociaus indėlis.<br> Lrytas.lt montažas.
 Mažylio iš Argentinos kelionėje į NBA – svarus M. Pociaus indėlis.<br> Lrytas.lt montažas.
F.Campazzo.<br>G.Šiupario nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Šiupario nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Šiupario nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Šiupario nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
F.Campazzo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 22, 2020, 8:10 PM

34-erių vilnietis šiuo metu dirba „Nuggets“ klubo skautu. Krepšininkas karjerą baigė po 2016-2017 m. sezono, kai gynė Mursijos UCAM garbę. Būtent tuomet M.Pocius ir susipažino su F.Campazzo, kurį Mursijos ekipai tuo metu skolino „Real“ klubas.

„Prisimenu pirmąsias iki sezonines rungtynes. F.Campazzo buvo nuostabus, buvau gerokai nustebęs jo žaidimu“, – denverpost.com cituoja M.Pocių.

Lietuvis iki šiol prisimena treniruotę, kurios metu F.Campazzo atliko vieną iš savo „raketos“ greičiu skriejančių perdavimų.

„Jis man vos nesulaužė nosies“, – juokiasi M.Pocius.

Lietuviui ir argentiniečiui užteko vieno sezono kartu, kad M.Pocius taptų jaunesnio komandos draugo mentoriumi. Kai F.Campazzo priekaištaudavo teisėjams, buvęs žalgirietis pirmasis jį ramindavo. Karšto kraujo argentinietis jau tada buvo vienas aršiausių žaidėjų aikštėje.

2016-2017 m. sezone F.Campazzo rinko 13,2 taško ir 6,7 rezultatyvius perdavimus. Po sėkmingo sezono Mursijos ekipoje gynėjas grįžo į „Real“.

„Treniruočių metu aš nuolat sakiau, kad F.Campazzo yra vertas stipresnės komandos. Jam ne vieta Mursijos komandoje“, – pasakoja M.Pocius.

Kai lietuvis baigė krepšininko karjerą ir pradėjo dirbti NBA, pirmoji jo analizė „Nuggets“ klubui buvo būtent apie F.Campazzo žaidimą.

„Žaidžiau su juo, jaučiau, kad jis gali pakilti iki NBA lygio. Jis geras, vertas čia žaisti“, – prisimena M.Pocius.

Vyriausiasis „Nuggets“ skautas Rafalas Jucas taip pat įdėmiai sekė argentiniečio karjerą. Jį ypatingai sužavėjo gynėjo pasirodymas 2019 m. pasaulio čempionate, kur Argentinos rinktinė nužygiavo iki pat finalo, o komandoje stebuklus išdarinėjo būtent F.Campazzo.

R.Jucui apsispręsti dėl „Real“ lyderio padėjo M.Pocius.

„Galite pažiūrėti į tokius žaidėjus kaip Milošas Teodosičius, kurie puikiai dalijasi kamuoliu, bet bendras jų, kaip krepšininkų, profilis yra kitoks. F.Campazzo yra kietas vyrukas, visada norintis laimėti“, – tvirtina M.Pocius.

Lietuvis žinojo, koks disciplinuotas krepšininkas yra F.Campazzo. Jie kartu eidavo į sporto salę, dirbdavo papildomai, be to, tuo metu argentinietis pradėjo specialią dietą, kurios laikosi ir iki šiol. Krepšininkas nevartoja produktų, kuriame yra pridėtinio cukraus ar gliuteno.

Baigęs karjerą M.Pocius nuolat parašydavo F.Campazzo po Eurolygos rungtynių, kurias lietuvis stebėdavo visada, kai tik galėdavo. M.Pocius dažnai pasakodavo argentiniečiui apie NBA, laimėtojų mentalitetą, kurį turi „Nuggets“ klubas.

„Visada tikėjau, kad vieną dieną F.Campazzo gali atvykti į mūsų komandą“, – teigė M.Pocius.

„Real“ gynėjas sulaukė ne vieno NBA klubo pasiūlymo, tačiau Denverio vadovai turėjo išskirtinių svertų.

Per dvejus metus „Nuggets“ klube F.Campazzo uždirbs 6 mln. eurų.

„Bet kuri kita NBA komanda jam galėjo mokėti didesnius pinigus, pasiūlyti didesnį vaidmenį komandoje, bet tos komandos, ko gero, nebūtų pretendavusios į atkrintamąsias. Manau, kad jam buvo labai svarbu patekti į klubą, kuris turi galimybių laimėti“, – teigia M.Pocius.

„Real“ klube F.Campazzo turėjo lyderio etiketę, kuri Denveryje išnyks. Jam teks užsitarnauti trenerio Michaelio Malone‘o ir komandos draugų pasitikėjimą.

Tačiau jam padeda M.Pocius, kuris jį supažindino su amerikietiška kultūra, padėjo įsikurti, aprodė treniruočių kompleksą, areną.

„Jis turėjo daug klausimų apie komandą, teisėjus, nežinojo, ko tikėtis“, – pokalbius su F.Campazzo pamena lietuvis.

M.Pocius perspėjo argentinietį, kad šiam teks užsitarnauti savo laiką aikštėje. F.Campazzo teks demonstruoti dar didesnę energiją, įdėti dar daugiau pastangų gynyboje, kurių, beje, niekada netrūkdavo karjeros etape „Real“ komandoje.

„Nežinau, kaip galime neįsimylėti šio vyruko, – sakė „Nuggets“ treneris M.Malone‘as. – Jis yra nedidukas, bet už tai jo negalima teisti. Reikia vertinti jo širdį.“

F.Campazzo jau debiutavo „Nuggets“ gertose. Ikisezoninėse rungtynėse prieš „Golden State Warrios“ (105:107) mažylis per 24 minutes pelnė 8 taškus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.