EUROLYGA 2023

Į „Barcelona“ lėktuvą neleistas mainų aferą sugalvojęs žaidėjas širsta Stambule ir grasina klubui

Prancūzijos krepšininkas Leo Westermannas dar šią savaitę planavo palikti Stambulo „Fenerbahce“ ir kraustytis į „Barcelona“ komandą, kurią treniruoja Šarūnas Jasikevičius. Į jo vietą turėjo vykti Barselonoje žaidžiantis Thomas Heurtelis, kuris ne itin tiko ekipai ir klubas su mielu noru galvojo apie atsisveikinimą su prancūzu.

T.Heurtelis norėjo apgauti „Barcelona“ ir persikelti į „Real“ ekipą<br> SP/Scanpix.com nuotr.
T.Heurtelis norėjo apgauti „Barcelona“ ir persikelti į „Real“ ekipą<br> SP/Scanpix.com nuotr.
T.Heurtelis norėjo apgauti „Barcelona“ ir persikelti į „Real“ ekipą<br> SP/Scanpix.com nuotr.
T.Heurtelis norėjo apgauti „Barcelona“ ir persikelti į „Real“ ekipą<br> SP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 23, 2020, 7:54 AM, atnaujinta Dec 23, 2020, 9:21 AM

Tačiau visa ši istorija turėjo netikėtą posūkį – kaip aiškėja, T.Heurtelio agentas planavo gauti iš „Barcelona“ paleidžiamąjį raštą bei 1,2 mln. eurų kompensaciją, tačiau savo klientą įdarbinti ne Turkijoje, o pagrindiniame „Barcelona“ ekipos varžovų klube Madrido „Real“.

Apie neva susitarimą tarp „Barcelona“ ir „Fenerbahce“ ekipų buvo pranešęs Turkijos krepšinio ekspertas Ismailas Senolas.

Jo teigimu, „Fenerbahce“ sutiko paleisti kadaise pas Šarą „Žalgiryje“ žaidusį L.Westermanną, o turkai už tai būtų gavę 31 metų 189 cm ūgio prancūzą Thomą Heurtelį.

Tačiau visi galimi mainai sustojo. Maža to – apgauti su savo agentu ekipą siekęs prancūzas nubaustas tuo, kad po antradienio Eurolygos mačo Stambule su vietos „Anadolu Efes“ nebuvo įleistas į „Barcelona“ lėktuvą, skrendantį namo.

Jis taip ir liko Stambule, o katalonų klubas piktokai davė suprasti, kad krepšininkas turi likti ten, kur tariasi dėl karjeros pratęsimo.

„Mundo Deportivo“ praneša, kad T.Heurtelis ir jo agentas Miško Raznatovičius iš „Beobasket“ agentūros tikino „Barcos“ klubo vadovams, jog susitars su „Fenerbahce“ dėl bendradarbiavimo, tačiau Turkijos klubas šią informaciją paneigė.

„Mundo Deportivo“ skelbia, jog T.Heurtelis turėjo tyliai ramiai susikrauti lagaminus pas amžiną „Barcelona“ varžovą Madrido „Real“.

Tad aiškėjant situacijai, „Barcelona“ ne tik atsisakė L.Westermanno, bet ir planuoja rimtas sankcijas T.Heurteliui. Įdomu, kad abu krepšininkai priklauso vienai „Beobasket“ agentūrai.

Kalbama, kad "Barcelona" planuoja paliktą, bet sugrįžusį Prancūzijos žaidėją siųsti į dukterinės ekipos sudėtį.

Tačiau ir paliktas Stambule T.Huertelis pasijuto įžeistas. Pandemijos metu sunku pasiekti Barseloną, kur dabar gyvena krepšiniko šeima. Tad žaidėjas žada kreiptis į teismus už tokį elgesį.

„Mundo Deportivo“ skelbia, kad prie įvykio tyrimo pasijungė Eurolygos žaidėjų asociacija, o Ispanijos ir ACB žaidėjų asociacijos antradienio vakarą išreiškė palaikymą T.Heurteliui.

 

Anksčiau Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs 28 metų 198 cm ūgio prancūzas L.Westermannas šį sezoną Eurolygoje per 12 min. pelno po 4,8 taško ir atlieka po 2,3 rezultatyvaus perdavimo.

Prancūzas „Žalgirio“ ekipoje Š.Jasikevičiaus auklėtinis buvo 2016–2017 m. ir 2018–2019 m. sezoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.