EUROLYGA 2023

M. Grigonis apie pirmąjį ratą Eurolygoje: „Treneris buvo iškėlęs tikslą iškovoti 9 pergales, o turime 10“

Kauno „Žalgiris“ (10/7) skambiai užbaigė Eurolygos reguliariojo sezono pirmąjį ratą, kai antradienį 17-ojo turo rungtynėse Berlyne įveikė ALBA (6/10) komandą 74:71 ir iškovojo 10-ąją pergalę, o kartu – penktąją iš eilės. Pastarąsias dvi pergales kauniečiai šventė po dramatiškos kovos prieš Vokietijos komandas – praėjusią savaitę namie 74:73 įveikė Miuncheno „Bayern“.

Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauniečiai įveikė ALBA ir iškovojo 10-ąją pergalę.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 30, 2020, 7:46 AM, atnaujinta Dec 30, 2020, 7:54 AM

Abejose rungtynėse Vokietijos komandų duobkasiu tapo gerai šios šalies krepšinį pažįstantis Marius Grigonis, rungtyniavęs ALBA klube 2017-2018 m. sezone. 26-erių gynėjas į „Bayern“ krepšį pataikė lemiamą metimą paskutinę sekundę, o mače su ALBA pabaigoje taikliai sumetė keturias baudas ir pataikė du svarbius dvitaškius.

M.Grigonis šį sezoną Eurolygoje pataikė 51 iš 52 baudų (vienintelę prametė mače su „Barcelona“).

„Žalgirio“ lyderis iš viso per 28 min. pelnė 12 taškų (4/6 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 4/4 baudų), atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 3 kamuolius.

„Smagu laimėti tokias rungtynes, – po mačo Berlyne sakė M.Grigonis. – Gerai užbaigėme metus – laimėjome penkerias rungtynes iš eilės.“

„Žalgirio“ lyderis atskleidė, kad komanda net viršijo trenerio Martino Schillerio užduotį pirmajam ratui.

„Treneris buvo nustatęs mini tikslą – iškovoti 9 pergales, o mes turime 10. Tikrai buvo rungtynių, kuriose galėjome pasiimti pergalę. Pabaigus pirmą ratą su 12 pergalių būtų labai gerai. Bet smagu ir taip, kaip yra“, – „Žalgirio TV“ kalbėjo M.Grigonis.

Per rungtynes Berlyne kauniečiai iki pertraukos atsiliko 31:37, bet antroje pusėje įvyko lūžis.

„Ir antroje pusėje buvo sunku pulti. Jų visur buvo pilna, varžovai gerai pasiruošė, buvo susikaupę, norėjo to taško, todėl smagu laimėti tokias rungtynes. Bet dabar reikės pamiršti ir eiti toliau“, – kalbėjo M.Grigonis.

Kauniečius į pergalę vedė geriausias sezono rungtynes sužaidęs amerikietis Nigelas Hayesas, kuris per 33 min. pelnė 18 taškų (4/5 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 1/1 baudų) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Jis labai padeda mums. Mes ir laimėjome tas penkerias rungtynes, kai jis taip žaidžia. Nigelui visada akcentuodavome, kad jis mestų. Kai jis pataiko ir imasi iniciatyvos, viskas būna lengviau. Tuomet ir kitiems yra paprasčiau. Mes jam tai vis kartojame – galbūt pagaliau išgirdo.

Bet prieš tai jo draugės nebuvo, o dabar draugė yra. Tai gal kažkiek atsipalaidavo“, – juokavo M.Grigonis.

Pats N.Hayesas teigė, kad jam labiau patinka žaisti lengvojo puolėjo pozicijoje, į kurią teko pasislinkti traumą patyrus Steve'ui Vasturiai.

„Dievinu žaidimą šioje pozicijoje, jaučiuosi tiesiog puikiai. Mane tai suteikia daugiau galimybių ginantis: galiu keistis su penktosios pozicijos žaidėjais. Puolant irgi jaučiuosi labiau įsitraukęs, nes kamuolys dažniau atsiduria mano rankose. Mėgaujuosi žaisdamas šioje pozicijoje“, – kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.