EUROLYGA 2023

„Chimki“ prezidentas sezoną jau įvardijo „siaubingu“ ir prabilo apie R. Kurtinaičio likimą klube

Atrodo, kad Rimas Kurtinaitis išlaikys savo postą Maskvos srities „Chimki“ klube. Net ir tragiškas pasirodymas Eurolygoje ir sunkūs žingsniai VTB lygoje netaps argumentu atleisti nuo 2019 metų vasario mėnesio „Chimki“ ekipoje dirbantį 60-metį R.Kurtinaitį. Apie tai, kad klubas nežada rodyti į duris lietuviui pasakojo „Chimki“ prezidentas Dmitrijus Golubkovas.

Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rimas Kurtinaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 31, 2020, 9:15 AM

Maskvos srities klubas šią savaitę svajojo sėkmingai užbaigti metus Eurolygoje. Po triuškinančios pergalės VTB lygoje prieš Permės „Parma“ R.Kurtinaitis tikino, kad jo vedama ekipai jau lipa iš duobės į kalną ir Eurolygos akistatoje su Pirėjo „Olympiakos“ lietuvis jaučia sėkmę.

Kur tau – namie kovojęs turtingas Rusijos klubas gavo dar vieną skaudų antausį: nusileido Pirėjo ekipai 88:105 ir tai buvo jau aštuntoji iš eilės nesėkmė turnyre.

Arti klubo esantys specialistai tikino, kad R.Kurtinaičio dienos „Chimki“ komandoje po tokios nesėkmių virtinės jau suskaičiuotos, tačiau visas tas kalbas numarino Maskvos srities klubo prezidentas Dmitrijus Golubkovas.

Jis nedviprasmiškai pareiškė, kad visi įprato, jog po blogų rezultatų krenta trenerių galvos, tačiau šįkart vadovybė kol kas neplanuoja permainų trenerių štabe, tad Rimas Kurtinaitis tęs savo darbą.

„Labai daug turime klausimų treneriams ir žaidėjams. Nėra komandoje nė vieno idealaus. Dabar privalome surinkti visas jėgas į kumštį, visų smegenis sukoncentruoti ir lipti iš tos duobės, į kurią patekome, – tikino "RIA Novosti" agentūrai klubo prezidentas. – Mes pakeitėme dvi trečiąsias trenerių štabo ir kol kas liekame su esama sudėtimi.

Mojuoti kardais ir kirsti galvas galima visada ir patys puikiai žinote, kad tai darydavome dažnai. Bet dabar reikia pasverti visas turimas galimybes“.

Kalbėdamas apie sezono rezultatus, 2013 metais į prezidento postą paskirtas valstybinės „Mosoblgaz“ organizacijos direktorius nerinko žodžių.

„Situacija – tragiška, o sezonas – labai labai blogas. Aš pasakyčiau, kad toks pasirodymas yra netikėtumas visiems. Tokio rezultato neįmanoma buvo numatyti, jo, žinoma, ir niekas nelaukė. Dabar bandome šiek tiek koreguoti situaciją, bet suprantama, jog daugelis dalykų yra užleista ir per toli viskas nuėjo“, – piktinosi vadovas.

D.Golubkovas bandė ieškoti atsakymų, kodėl taip blogai žaidžia „Chimki“.

„Dabar užduotis paprasta – reikia, kad ekipa prisimintų, kad jai svarbiausia yra sportas, pergales, žaidimas maksimaliai atiduodant visas jėgas aikštėje. Tik tada įmanoma pasiekti rezultatų, o tas "šlep-drep" šiuo atveju tikrai nepraeis“.

Galiausiai „Chimki“ vadovas išdėstė savo viziją 2021 metams.

„Eurolygoje situacija nužengė labai toli ir jau yra pernelyg bloga. Tuo tarpu VTB Jungtinėje lygoje mes kovosime ir spausime maksimumą iš to, ką turime.

Dabar atsiranda labai didelė atsakomybė prieš tuos žmones, kurie mus myli – sirgalius, rėmėjus ir tuos, kas pergyvena dėl mūsų. Visa ši situacija – itin didelis spaudimas“, – pasakojo D.Golubkovas.

Tuo tarpu po šios savaitės nesėkmės su „Olympiakos“ R.Kurtinaitis žvalgėsi į praretėjusį atsarginių žaidėjų suolelį. Akistatoje ant parketo nepasirodė Janis Timma, Sergejus Karasiovas ir Jonas Jerebko.

„Turėjome labai daug problemų dėl nepilnos sudėties, todėl negalėjome tinkamai keisti žaidėjų“, – tikino 60-metis lietuvis.

Rusijos klubo treneris užsiminė ir apie raktą, kuris kitose dvikovose gali garantuoti sugrįžimą į pergalių kelią.

„Ateityje mes turime sunkiai dirbti ir judėti į priekį. Tik sunkus darbas ir tikėjimas tuo . ką darome, gali atvesti mus į pergales“, – kalbėjo Lietuvos krepšinio specialistas.

„Chimki“ per pirmąjį Eurolygos ratą pasiekė vos 2 pergales ir patyrė 15 nesėkmių. Kitą savaitę R.Kurtinaičio komanda lankysis Kaune, kur žais su „Žalgiriu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.