EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: nervingas M. Grigonis, neįveikiamas A. Gudaitis, L. Lekavičiaus energija ir E. Ulanovo rekordas

Eurolygos 20-ajame ture rezultatyviausiai tarp Lietuvos krepšininkų žaidė Sankt Peterburgo „Zenit“ vidurio puolėjas Artūras Gudaitis ir Stambulo „Fenerbahçe“ puolėjas Edgaras Ulanovas. Tik šie du lietuviai šiame ture atstovavo nugalėtojams.

 lrytas.lt koliažas
 lrytas.lt koliažas
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Edgaras Ulanovas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Gudaitis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Marius Grigonis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Edgaras Ulanovas ir Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>Zalgiris.lt nuotr.
Paulius Jankūnas<br>Zalgiris.lt nuotr.
Artūras Gudaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis<br> G.Bitvinsko nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Kauno klubas pralaimėjo Sankt Peterburge.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Jan 16, 2021, 10:10 AM

„Žalgiris“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkams iš Rusijos nepavyko parsivežti nė vienos pergalės. Trečiadienį nusileidę Maskvos CSKA komandai, žalgiriečiai penktadienį pralaimėjo ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui. „Zenit“, palaikomas 710 sirgalių, nugalėjo Lietuvos čempionus 77:65.

„Žalgiris“ vis dar rungtyniavo be traumuotų Patricio Garino ir Steve‘o Vasturijos, o Marekas Blaževičius ir Karolis Lukošiūnas į Rusiją keliavo tik dėl to, kad du vakarus pasėdėtų ant atsarginių suolo.

„Žalgiryje“ vėl žaidė šeši lietuviai. Jie pelnė truputį daugiau nei pusę – 35 iš 65 – komandos taškų. Lukas Lekavičius įmetė 11 taškų, Marius Grigonis – 10, Rokas Jokubaitis – 8, Artūras Milaknis – 6. Paulius Jankūnas ir Martinas Gebenas taškų nepelnė.

„Zenit“ aprangą vilkintis lietuvis Artūras Gudaitis surinko 15 taškų.

Sankt Peterburgo komandoje buvo registruoti penki rusai, bet žaidė tik trys. Jie pelnė 18 taškų.

11 iš 20 rungtynių laimėjęs „Žalgiris“ dalijasi septintąją vietą su Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Valencia“ komandomis.

Eurolygoje pirmauja Maskvos CSKA (laimėjo 15 iš 20 rungtynių), tačiau „armiečiai“ pralaimėjo dvejas iš trejų pastarųjų rungtynių ir prie jų priartėjo Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (14 iš 20), Madrido „Real“ (13 iš 19), po penktadienį pasiektos pergalės laipteliu palypėjęs „Zenit“ (12 iš 18), Milano „Olimpia“ (12 iš 19) ir Miuncheno „Bayern“ (12 iš 20).

„Žalgiris“ kitas rungtynes žais namie. Į Kauną atvyks Pirėjo „Olympiakos“ komanda, kurią LKL lyderiai priims sausio 22 dieną (penktadienį).

„Olympiakos“ metų sandūroje buvo įsibėgėjęs, bet penktadienį namie pralaimėjo autsaiderei Vilerbano aSVEL ekipai 63:69 (A.Harrisonas ir Sh.McKissicas po 11, V.Spanoulis 10) ir nutraukė trijų pergalių virtinę.

Dabar „Olympiakos“ užima dešimtąją vietą (laimėjo 10 iš 19 rungtynių).

Legionieriai

Kitos dvi užsienio komandos, kurioms atstovauja lietuviai, bando prasibrauti į pirmąjį aštuonetą ir šiame ture žaidė su tokį patį tikslą turinčiais varžovais. Mažą žingsnelį didžiojo tikslo link žengė tik Stambulo „Fenerbahçe“, sutriuškinęs Atėnų „Panathinaikos“ klubą 100:74 ir pasiekęs penktąją iš eilės pergalę.

Asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs E.Ulanovas prie šios pergalės prisidėjo 15 taškų.

Stambulo krepšininkai beveik neturėjo problemų. Jie jau pirmąjį kėlinį laimėjo 19 taškų skirtumu, o po pertraukos galėjo žaisti savo malonumui ir apkartino naujo „Panathinaikos“ trenerio Odedo Katašo debiutą.

Vitorijos „Baskonia“ svečiuose nusileido Tel Avivo „Makabi“ klubui 82:91. Rokas Giedraitis pelnė 12 taškų, Tadas Sedekerskis – 2.

Vitorijos komanda pelnė pirmuosius 6 taškus, bet jau pirmojo kėlinio viduryje Tel Avivo krepšininkai persvėrė rezultatą ir nuo tada visą laiką pirmavo. Didžiausia „Makabi“ persvara buvo 11 taškų (ketvirtajame kėlinyje).

Nors „Fenerbahçe“ tęsia šiuo metu ilgiausią pergalių seriją, į pirmąjį aštuonetą dar nepakilo. „Geltoni-mėlyni“ laimėjo 10 iš 20 rungtynių ir užima vienuoliktąją vietą. Dvyliktąją vietą dalijasi „Baskonia“ ir „Makabi“. Šios dvi komandos iškovojo po 9 pergales.

Lietuviai

Artūras Gudaitis. „Zenit“ starto penketo vidurio puolėjas pirmajame kėlinyje sėkmingai užsiimdavo padėtį po „Žalgirio“ krepšiu, bet išvadas padarę kauniečiai nuo antrojo kėlinio neblogai atkirto A.Gudaitį nuo jo komandos draugų. Retai perdavimus gaudavęs Sankt Peterburgo komandos lietuvis kamuolį atkovodavo po svečių krepšiu ir visas rungtynes nuosekliai pildė asmeninę taškų sąskaitą. A.Gudaitis žaidė 27 min., pelnė 15 taškų (3/4 dvitaškių, 9/10 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas.

Edgaras Ulanovas. „Fenerbahçe“ starto penketo puolėjas susikurdavo pranašumą ir pirmajame kėlinyje prisidėjo prie lemiamo komandos spurto 5 taškais, kuriuos pelnė tolimu metimu bei dvitaškiu po firminio veiksmo žaidžiant nusisukus nuo krepšio. Po pertraukos, skirtumui padidėjus ir neslegiant įtampai dėl rungtynių baigties, lietuvis galėjo ramiai pagerinti asmeninę statistiką ir pasiekė asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Jis žaidė beveik 20 min. ir pelnė 15 taškų (2/2 dvitaškių, 3/4 tritaškių, 2/3 baudų).

Rokas Jokubaitis. Jaunasis gynėjas puikiai įvertindavo situaciją ir pirmoje rungtynių pusėje pasinaudojęs arba jėgos, arba greičio pranašumu dažnai verždavosi į baudos aikštelę. Prasiveržimai dažniausiai baigdavosi taškais arba išprovokuota pražanga. Po pertraukos varžovai to daryti nebeleido ir antroje pusėje žalgirietis į savo sąskaitą nepridėjo nė taško. Tiesa, jo taiklumas – tiek metant baudas, tiek baigiant atakas iš artimesnio nuotolio – šlubavo visą mačą. R.Jokubaitis žaidė 21,5 min., pelnė 8 taškus (3/7 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 2/4 baudų), atkovojo 3 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Lukas Lekavičius. Gynėjas pirmojo kėlinio viduryje per pustrečios minutės prasižengė du kartus ir ilgam pasodino save ant suolo. Trečiajame kėlinyje grįžęs į aikštę L.Lekavičius bėgiojo kaip užvestas, bet kartais pamesdavo galvą. Vis dėlto būtent jis po pertraukos buvo svarbiausias „Žalgirio“ puolimo variklis. L.Lekavičius žaidė beveik 17 min., pelnė 11 taškų (3/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Rokas Giedraitis. „Baskonia“ puolėjas aktyviai pradėjo rungtynes ir iki pirmojo keitimo 5-ąją min. pelnė 5 taškus (pataikė tritaškį ir iš vidutinio nuotolio). Lietuvis šįkart neblogai pataikė iš toli, neleisdamas varžovams pabėgti pernelyg toli ir išsaugodamas rungtynių intrigą, bet sudėtingi jo prasiveržimai dažniausiai nebūdavo rezultatyvūs, o gindamasis jis nebuvo pakankamai atidus. R.Giedraitis žaidė 22,5 min., pelnė 12 taškų (1/4 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 1/2 baudų) ir išprovokavo 3 pražangas.

Marius Grigonis. „Žalgirio“ gynėjas nepataikė dviejų pirmųjų metimų, o pirmuosius taškus pelnė pirmojo kėlinio viduryje. Antrajame kėlinyje varžovas jam praskėlė skruostą ir M.Grigonis tapo nervingas. Ramybės M.Grigoniui trūko iki pat rungtynių pabaigos. Jis žaidė 27 min. ir pelnė 10 taškų (3/7 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/1 baudos).

Artūras Milaknis. Nors „Žalgirio“ starto penketo metikas pataikė porą tolimų metimų, didesnę rungtynių dalį jo bandymai užsiimti gerą padėtį buvo nevaisingi. A.Milaknis per beveik 22 min. pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 2/3 tritaškių).

Martinas Gebenas. Vidurio puolėjas stengėsi žaisti kietai, bet jo kietumo neužteko atliekant metimus, po kurių kamuolys krepšio nepasiekdavo. M.Gebenas žaidė 7,5 min., taškų nepelnė (0/2 dvitaškių) ir atkovojo 4 kamuolius (visus – po varžovų krepšiu).

Tadas Sedekerskis. „Baskonia“ puolėjas įsidrąsino ir porą kartų metė iš gana sudėtingų padėčių. Jo metimai nebuvo taiklūs. T.Sedekerskis per 14 min. pelnė 2 taškus (0/2 tritaškių, 2/2 baudų).

Paulius Jankūnas. „Žalgirio“ kapitonas kelis kartus pabūgo mesti, o stumdydamasis po krepšiais nebuvo nepastumiamas. P.Jankūnas žaidė beveik 19 min., taškų nepelnė (0/2 dvitaškių) ir atkovojo 4 kamuolius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.