EUROLYGA 2023

Po ketverių metų į gimtinę atvykęs „Ryto“ naujokas tobulins ir lietuvių kalbos įgūdžius

Vilniaus Rytas“ antradienį sulaukė naujoko – į sniegu užverstą sostinę atskrido 22 metų 208 cm puolėjas Rapolas Ivanauskas, kuris gimtinėje nesilankė ketverius metus.

 R.Ivanauskas atvyko į Vilnių.<br> Stopkadras
 R.Ivanauskas atvyko į Vilnių.<br> Stopkadras
 R.Ivanauskas atvyko į Vilnių.<br> Facebook nuotr.
 R.Ivanauskas atvyko į Vilnių.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-01-26 18:14, atnaujinta 2021-01-26 18:32

Vilniaus oro uoste jis pasirodė vilkėdamas 1992 m. olimpiados marškinėlius su garsiuoju skeletu, bet Kaune gimęs puolėjas užaugo Čikagoje ir angliškai kalba geriau nei lietuviškai.

2018–2019 m. sezone R.Ivanauskas buvo vienas pagrindinių Kolgeito universiteto komandos vedlių – NCAA čempionate rinko 15,9 taško, 7,8 atkovoto kamuolio bei 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

Paskutinį savo sezoną NCAA jis praleido Sinsinačio „Bearcats“ ekipoje. Šio sezono NCAA čempionate per 7 sužaistas rungtynes aukštaūgis vidutiniškai pelnydavo po 6,3 taško ir atkovodavo po 5 kamuolius per 21 minutę. Tačiau dėl koronaviruso pandemijos R.Ivanauskas priėmė sprendimą nebetęsti sezono ir palikti komandą.

„Paskutinį kartą Lietuvoje buvau, kai man buvo gal 18 metų. Senokai, bet taip išėjo“, – sakė „Ryto“ naujokas.

Krepšininkas prisipažino, kad gimtinėje reikės tobulinti ir primirštą lietuvių kalbą: „Reikės dirbti, bet viskas bus gerai.“

„Džiaugiamės galėdami pasipildyti jaunu, perspektyviu bei daug žadančiu lietuviu, – teigė „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas. – Rapolas yra mobilus, itin įvairiapusiškas aukštaūgis, kuris mums pridės taip trūkstamų centimetrų, ypač turint omenyje šiuo metu kiek išretėjusias mūsų puolėjų gretas. Tikimės, kad Rapolui neužtruks adaptacinis periodas priprantant prie europietiško žaidimo stiliaus ir visas savo gerąsias savybes jis galės atskleisti jau šiame sezone.“

R.Ivanausko debiuto galima tikėtis per LKL rungtynes šeštadienį Vilniuje su Panevėžio „Lietkabeliu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.