EUROLYGA 2023

Trečioje akistatoje per trylika dienų – rekordinė „Žalgirio“ pergalė Kėdainiuose

LKL čempionate šeštadienį Kėdainiuose „Nevėžis“ (6/14) buvo bejėgis prieš įsisiautėjusį Kauno „Žalgirį“ (14/2) ir pralaimėjo rekordiniu skirtumu 53:108 (7:26, 16:32, 11:23, 19:27).  Tai buvo jau trečioji šių komandų akistata per trylika dienų.

„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
„Žalgiris“ taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau jis buvo nukeltas.<br>Zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 6, 2021, 4:15 PM, atnaujinta Feb 6, 2021, 8:40 PM

Pirmąsias dvejas rungtynes kauniečiai laimėjo triuškinamai: sausio 24-ąją namuose – 94:59, o vasario 2-ąją svečiuose – 78:47.

„Žalgiris“ per pastarąsias rungtynes taupė žaidėjų jėgas Eurolygos mačui, tačiau tą pačią dieną vakare sužinojo, kad ketvirtadienio dvikova Kaune su Belgrado „Crvena zvezda“ nukelta dėl koronaviruso atvejų Serbijos klube.

Penktadienį pranešta, kad koronavirusu susirgo ir žalgirietis Lukas Lekavičius. Žalgiriečiams nepadėjo ir dėl kontakto izoliacijoje esantis Steve’as Vasturia.

„Žalgirio“ komanda šia savaitę ilsėjosi nuo Eurolygos kovų ir visą energiją išliejo Kėdainiuose. Pergalė 55 taškų skirtumu – didžiausia šio sezono LKL čempionate.

Nuo pat mačo pradžios kauniečiai ėmė dominuoti ir varė į nokdauną varžovus, o Nigelas Hayesas jau per pirmą rungtynių dalį spėjo surinkti 17 taškų – 58:23.

Per didžiąją pertrauką šeimininkai išvadų nepadarė – iškart praleido „Žalgirio“ puolėjų tris metimus ir pirmuosius taškus pelnė praėjus pusketvirtos minutės – 26:64. Skirtumas tarp komandų stipriai augo, o „Nevėžio“ puolimas buvo absoliučiai bevaisis, tad paskutinė rungtynių atkarpa buvo tik formalumas.

Progą pasireikšti gavo po koronaviruso grįžęs Marekas Blaževičius, kuris per 15 minučių pelnė 14 taškų, atkovojo 10 kamuolių ir surinko 16 naudingumo balų. Jam tai rezultatyviausias ir efektyviausias sezono pasirodymas.

19 taškų pelnęs ir 22 naudingumo balus surinkęs N.Hayesas gerino šiuos individualius karjeros rodikliusLKL čempionate.

„Nevėžio“ strategas Davidas Gale’as pripažino, kad jo komanda nepadarė to, ką galėjo.

„Sunku žaisti, kai turi vieną gynėją, kuris gali valdyti kamuolį, sunku suderinti puolimą. Žengėme žingsnį priekį ir vėl du atgal. Praeitame mače parodėme geresnę gynybą, šįkart rodėme prastesnę energiją. „Žalgiris“ – aukšto lygio Eurolygos komanda, o mes – dar jauni. Negalime tokių mačų tik pralaimėti – turime semtis iš jų patirties“, – sakė D.Gale’as.

„Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris džiaugėsi, kad šansų gavo jaunimas.

„Labiausiai koncentravomės į tai, kad žaistume solidžiai abejose aikštės pusėse. Turime išlaikyti aukštą koncentraciją visų rungtynių metu. Taip pat norėjome kontroliuoti minutes, rasti jų tiems, kuriems reikalingas tobulėjimas“, – kalbėjo jis.

Rungtynių statistika

„Žalgiris“: Nigelas Hayesas 19 (3/4 tritaškių), Marekas Blaževičius 14 (10 atk. kam.), Joffrey Lauvergne’is 12 (5 atk. kam.), Thomas Walkupas (7 rez. perd., 3/4 trit.), Rokas Jokubaitis (6 rez. perd.) ir Karolis Lukošiūnas (3/4 trit.) po 9, Marius Grigonis 8 (9 rez. perd.).

„Nevėžis“: Sedrickas Barefieldas ir E.J.Montgomery (7 atk. kam.) po 10, Julius Kazakauskas (12 atk. kam.) ir Panagiotis Kalaitzakis po 9, Arielis Hukporti 5 (1/6 baudų, 8 atk. kam.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.