EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius prieš dvikovą išskyrė vieną „Žalgirio“ žaidėją ir įvertino būsimo mačo scenarijų

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį išvyko pasimatyti su savo buvusiu treneriu. Beveik tris savaites Eurolygos rungtynių nežaidęs „Žalgiris“ ketvirtadienį 25-ajame ture varžovų arenoje susitiks su „Barcelona“, kurią treniruoja pernai iš Kauno į Katalonijos sostinę persikraustęs Šarūnas Jasikevičius. Lietuvos čempionų varžovai praėjusį savaitgalį iškovojo Ispanijos taurę, o šiais metais laimėjo 14 iš 15 rungtynių.

G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Barcelona, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno Žalgiris, Barcelona, Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 17, 2021, 8:39 PM, atnaujinta Feb 18, 2021, 2:37 PM

Š.Jasikevičius žalgiriečius pasitinka pagarbiai kalbėdamas apie buvusią savo komandą, nors ir ją įveikė praėjusių metų rudenį Kaune.

„Žalgiris“ yra tarp tų komandų, kurios rodo geresnį žaidimą Eurolygoje. Jų skaičiai turnyre yra solidūs, ypač gynyboje, jie turi charakterį ir žino, kaip reikia kovoti iki pabaigos. Be to „Žalgiris“ turi patyrusių žaidėjų ir tų, kurie moka kurti žaidimą“, – kalbėjo „Barcelona“ strategas.

Pirmosios šių komandų rungtynės vyko gruodžio 4 dieną Kaune. Tuo metu į ilgą nesėkmių ruožą patekęs „Žalgiris“ svečiams iš Katalonijos neprilygo ir pralaimėjo 62:73. Tai buvo šeštasis iš eilės Kauno komandos pralaimėjimas, tačiau iškart po šių rungtynių Lietuvos čempionai atgimė ir laimėjo šešis kartus iš eilės.

Kauniečiai per pirmąsias rungtynes „mėlyniems-granatiniams“ didelių problemų nesukėlė. „Žalgiris“ tik vieną kartą (pirmojo kėlinio viduryje) persvėrė rezultatą, o po to ilgai atsiliko dviženkliu skirtumu.

Kauno komandoje rezultatyviausiai žaidė karjeros rekordą pasiekęs Rokas Jokubaitis (15 taškų), Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne‘is (po 10). Tarp svečių labiausiai pasižymėjo buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas (16) ir Kyle‘as Kuricas (15).

Iš viso „Žalgiris“ ir „Barcelona“ šiuolaikinėje Eurolygoje susitiko 28 kartus. Katalonijos komanda iškovojo net 23 pergales.

Žalgiriečiai labai sėkmingai su „Barcelona“ žaidė 2017 metais ir 2018 metų pradžioje, kuomet iškovojo tris pergales paeiliui (dvi Kaune ir vieną varžovų aikštėje). Tačiau nuo 2018 metų rudens ketverias iš eilės rungtynes laimėjo „Barcelona“.

Šaras prieš ketvirtadienio akistatą Kauno komandoje išskyrė vieną iš lyderių Marių Grigonį ir patikino, kad ir Barselonoje tikisi atkaklaus ir rimto mūšio.

Marius Grigonis žaidžia puikų sezoną, jo pataikymo procentai rodo, kad jis yra itin aukšto lygio žaidėjas. Jei kalbėsime apie buvusias rungtynes, tai Kaune mes gynėmės solidžiai, abi komandos žaidė fizinį krepšinį. To laukiu ir dabar“, – tikino Š.Jasikevičius.

Eurolygoje su 17 laimėjimų pirmauja „Barcelona“ , o „Žalgiris“ su 13 pergalių žengia devintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.