EUROLYGA 2023

Mirė buvęs A. Sabonio, Ž. Ilgausko ir kitų Lietuvos krepšinio garsenybių agentas

Buvęs garsus krepšinio agentas Luciano Capicchioni mirė antradienį eidamas 75-uosius metus. Teigiama, kad italą ištiko širdies smūgis.

 L.Capicchioni buvo garsus krepšinio agentas.
 L.Capicchioni buvo garsus krepšinio agentas.
 L.Capicchioni buvo garsus krepšinio agentas.
 L.Capicchioni buvo garsus krepšinio agentas.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 2, 2021, 12:03 PM, atnaujinta Mar 2, 2021, 1:29 PM

Iš San Marino kilęs L.Capicchioni vadovavo „Interperformances“ agentūrai, kuri yra viena didžiausių Europoje ir atstovavo daugeliui garsių krepšininkų.

Tarp jų buvo ir lietuviai Arvydas Sabonis, Žydrūnas Ilgauskas, Valdemaras Chomičius, Rimas Kurtinaitis, taip pat kroatas Tonis Kukočas, serbas Saša Danilovičius.

L.Capicchioni augo JAV ir turėjo gerų ryšių su NBA, todėl XX amžiaus pabaigoje padėjo europiečiams patekti į stipriausią pasaulio krepšinio lygą ir gerai uždirbo.

Vėliau jo vadovaujama „Interperformances“ agentūra atstovavo ir kitiems lietuviams – Mantui Kalniečiui, Robertui Javtokui, Linui Kleizai, Pauliui Jankūnui, tačiau su kai kuriais jų įsivėlė į konfliktus ir bylinėjosi teismuose.

L.Capicchioni taip pat aktyviai veikė San Marine, buvo šios šalies krepšinio federacijos įkūrėjas, dalyvavo olimpinio komiteto veikloje.

Ilgus metus Lietuvoje „Interperformances“ agentūrai atstovavo Virginijus Bulotas, bet paskui jis pasirinko kitą agentūrą.

„Su šia kompanija, joje dirbusiais žmonėmis bendrauti pradėjau nuo 1996-ųjų, kai Ž.Ilgauskas buvo pakviestas į NBA, o nuo 2001-ųjų pradėjau su jais bendradarbiauti. Ir jau tada buvo pastebimas agentūros irimas. Tada aš jam sakiau: „Jeigu jūs pasiliksite pagrindinius biurus tik San Marine, Madride ir Čikagoje, jūs prarasite viską.“ Juk reikalingi vietiniai žmonės, kuri dirbtų, stebėtų, kas vyksta. Jie Ž.Ilgauską būtų praradę dar 1998-aisiais, jeigu aš nebūčiau jo sustabdęs. Nes buvo lygiai ta pati problema. L.Capicchioni kaltina dabartinius žaidėjus darbo ir treniruočių stoka. Bet metant tokius kaltinimus pirmiausiai reikia pamatyti tuos žaidėjus, – 2014 metais lrytas.lt pasakojo V.Bulotas. – L.Capicchioni galvoja, kad nereikia žaidėjui padėti ir čia yra auklės darbas. Aš galvoju kitaip. Tuo metu jis jokiais teismais neatakavo nei agentūrą palikusių Š.Jasikevičiaus, nei L.Kleizos, nei J.Mačiulio, nei Sani Bečirovičiaus, nei Theo Papalouko. Viskas daroma desperatiškai – juk pamatė, kad liko vos keletas gerų žaidėjų. Jis grasina teismais visiems žaidėjams, kurie atsisako jo paslaugų – R. Javtokui, M.Pociui, T.Klimavičiui, P.Jankūnui ir kitiems.“

2019 metais Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas šventė pergalę FIBA arbitražo teisme prieš L.Capicchioni. Jis reikalavo iš žalgiriečių teisme neva negautų komisinio mokesčio už žaidusį Tadą Klimavičių ir vis dar Kauno ekipai atstovaujantį Paulių Jankūną. Buvo reikalaujama iš viso 340 tūkst. eurų už sezonus nuo 2013 iki 2018 m.

Teismas nusprendė, kad L.Capicchioni 500 tūkst. eurų viršijęs ieškinys yra nepagrįstas ir įpareigojo jį sumokėti „Žalgiriui“ 7,5 tūkst. eurų kompensaciją bei padengti 10 tūkst. eurų bylinėjimosi išlaidų. Italas kreipimąsi suformavo remdamasis tuo, kad abu minėti žaidėjai buvo „Interperformances“ klientai, bet nutraukė sutartį ir persikėlė į kitą agentūrą. L.Capicchioni manė, jog žaidėjų pasitraukimas buvo neteisėtas, bet FIBA arbitražas nusprendė, jog viskas buvo padaryta nepažeidus jokių teisės aktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.