EUROLYGA 2023

Pau Gasolis peržengė „Barcelona“ ekipos duris ir susitiko su Šaru: legenda dar nepristatoma, nes laukiama klubo prezidento rinkimų

Ispanijos krepšinio legenda 40-metis Pau Gasolis per Šarūno Jasikevičiaus gimtadienį peržengė „Palau Blaugrana“ arenos duris ir oficialiai prisistatė kaip „Barcelona“ ekipos narys.

Pau Gasolis sugrįžo į „Barcelona“.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Pau Gasolis sugrįžo į „Barcelona“.<br> Reuters/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 5, 2021, 4:06 PM, atnaujinta Mar 5, 2021, 4:07 PM

Daugiau kaip 23 metus profesionaliai žaidžiantis P.Gasolis susitiko ne tik su ekipoje žaidžiančiais Ispanijos rinktinės žaidėjais, draugais, tačiau pasikalbėjo ir su Šarūnu Jasikevičiumi, su kuriuo kartu žaidė būtent „Barcelona“ komandoje.

„Istorinis momentas“, – apie atvykimą į areną skelbė katalonų žurnalistai. Jie pastebėjo, kad krepšininkas pasveikino Lietuvos specialistą su gimtadieniu ir ne vieną minutę abu vyrai šnekučiavosi.

P.Gasolis net sudalyvavo ekipos šūkio ceremonijoje aikštės centre, kur jau vakare „Barcelona“ kovos Eurolygos mače su Vitorijos „Baskonia“, skelbia „Mundo Deportivo“. 

Buvo manoma, kad P.Gasolis penktadienį atliks medicininę patikrą, tačiau šis procesas atidėtas pirmadieniui.

„Marca“ tikina, kad tai padaryta specialiai tam, kad po sekmadienio „Barcelona“ klubo prezidento rinkimų naujasis viso klubo prezidentas asmeniškai pasveikintu P.Gasolį su sugrįžimu.

Pastarąjį kartą Eurolygoje ir „Barcelona“ klube P.Gasolis žaidė 2000-2001 m. sezone, būtent tada krepšininkas kartu su Š.Jasikevičiumi gynė Katalonijos klubo garbę.

Tiesa, kol kas nėra žinoma, kada krepšininkas bus pasirengęs žengti į aikštę, mat pastaruosius dvejus metus jį kamavo traumos.

„Barcelona“ klubo strategas penktadienį savo 45-ąjį gimtadienį švenčiantis Š.Jasikevičius laukė atvykstančio Pau Gasolio it tikino, kad pasirengęs kantriai palaukti, kol buvusi NBA žvaigždė po dviejų metų traumų laižymosi galės įžengti ant parketo.

Nuo 2019-ųjų dėl pėdos traumos nerungtyniaujantis 40 metų aukštaūgis Katalonijoje žaidė 1998-2001 metų sezonais. Teigiama, kad P.Gasolis į žaidimo ritmą įsilies neskubėdamas ir treniruosis kiek mažesniu krūviu nei jo naujieji komandos draugai.

„Pau yra labai patyręs, protingas žmogus, kuris žino, prie kokios komandos jis jungiasi bei kokiu momentu tai daro, – kalbėjo dar 2000-siais su P.Gasoliu katalonu klube žaidęs Š.Jasikevičius. – Jeigu viskas klostysis gerai, Pau bus geroje sportinėje formoje, jis mums suteiks daug dalykų, o ypač kalbant apie patirtį ir lyderystę.

Jis visada tai turėjo. Per savo ilgą daugiau kaip 20 metų karjerą Pau matė tūkstančius krepšinio situacijų ir jį jau sunkoka kažkuo nustebinti. Įsitikinęs, kad jis mums tikrai padės, tačiau privalome būti kantrūs ir atsargūs jo atžvilgiu.“

Šaras su Ispanijos krepšinio legenda sužaidė mažiausiai 6 mačus 2001 metų Eurolygos sezone, o po to „Barcelona“ ekipos vidurio puolėjas P.Gasolis patyrė traumą.

„Jis jau būdamas dvidešimties buvo su nugalėtojo mentalitetu“, – kalbėjo „Barcelona“ treneris.

Šaras prisiminė, kaip jie kartu atstovavo komandai, į kurį vėl sugrįžta P.Gasolis.

„Pau buvo vienas iš tų, su kuriuo buvo labai lengva bendrauti. Galėdavai bet kur mesti kamuolį ir jis jį pagaudavo – ir nebuvo jokio skirtumo, ar perdavimas geras, ar blogas.

Pau yra nugalėtojas, kuris jau laimėjo viską ir man kaip treneriui labai svarbu, jog šis krepšininkas išsiskiria tiek protu, tiek ir kuklumu“, – sakė Š.Jasikevičius.

NBA P.Gasolis iškovojo du čempiono titulus bei 11 apdovanojimų olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose.

Prieš patirdamas traumą aukštaūgis rungtyniavo „Milwaukee Bucks“ klube ir jame vidutiniškai per rungtynes rinkdavo po 3,9 taško ir atkovodavo po 4,6 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.