EUROLYGA 2023

Likus kelioms valandoms iki Žvaigždžių dienos mačo izoliuotas nuo kitų krepšininkų D. Sabonis paatviravo: „Bus labai ilga diena“

„Su niekuo dar nesimačiau. Tiesiog laukiu, kai reikės vykti į areną. Ten ir pasimatysiu tiek su savo komanda, tiek ir su kitais krepšininkais“, – lrytas.lt tikino jau antrose savo Visų žvaigždžių dienos renginiuose sekmadienį Atlantoje dalyvausiantis 24-erių Domantas Sabonis.

Domantas Sabonis dar kartą varžysis NBA „Žvaigždžių dienoje“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Domantas Sabonis dar kartą varžysis NBA „Žvaigždžių dienoje“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Domantas Sabonis dar kartą varžysis NBA „Žvaigždžių dienoje“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Domantas Sabonis dar kartą varžysis NBA „Žvaigždžių dienoje“.<br> AFP/Scanpix.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2021, 8:28 PM, atnaujinta Mar 8, 2021, 6:37 AM

Sekmadienį NBA sudrebins kasmetinė Visų žvaigždžių šventė, tačiau ji nebus tokia, kokią ją įpratę matyti visi krepšinio aistruoliai.

Atlantos „State Farm“ arenoje vyksiančiame renginyje nebus sirgalių, kur kas mažiau dalyvių ir griežti reikalavimai dėl koronaviruso.

„Atskridau šeštadienį, bet dar nieko nemačiau iš mano komandos. Ir iš kitų“, – juokėsi likus kelioms valandoms iki Žvaigždžių dienos renginio 211 cm ūgio D.Sabonis.

Vienas iš trijų lietuvių jau antrą kartą iš eilės kovos prestižiniame NBA renginyje ir vėl varžysis Visų žvaigždžių mače bei „Įgūdžių konkurse“ .

Patekti tarp 24 ryškiausių NBA žaidėjų yra toks pasiekimas, kurio vertę supranta kiekvienas, svajojantis tapti krepšininku.

Lietuviams durys į šį elitinį vakarėlį atsiveria labai retai. Be D.Sabonio, į išrinktųjų klubą buvo priimtas tik Žydrūnas Ilgauskas, bet tai buvo jau seniai – 2003 ir 2005 metais.

D.Sabonio tėvas Arvydas Sabonis nė karto nebuvo išrinktas tarp Visų žvaigždžių mačo dalyvių. Tik į naujokų rungtynes 1996-aisiais, kai buvo vyriausias, 31 metų debiutantas aikštėje.

Apie tą vakarą San Antonijuje savo sūnui jis papasakojo tiek, kad jo tikslas rungtynėse buvo „saboniškas“ – žaisti kuo mažiau.

Domantas juokėsi prisiminęs šį tėvo pasakojimą. Kai jis pats pateko į naujokų rungtynes NBA debiuto sezoną 2017-aisiais, jam norėjosi aikštėje būti kuo daugiau. Bet šįmet jam nesinori plėšytis.

Mat sunkiame sezone Domas yra vienas iš pagrindinių „Indiana Pacers“ pergalių kalviu.

Jis vidutiniškai aikštėje praleidžia net po 36,4 min. Jo pelnomų taškų vidurkis – 21,2 – yra geriausias per penkerių metų NBA karjerą.

Lietuvis šiame sezone atkovoja 11,3 kamuolio, atlieka 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

„Visi klausia apie tikslus, tačiau jie labai paprasti – kuo geriau praleisti laiką aikštėje. Jokių norų būtinai kažką įrodyti nesinori“, – būdamas Atlantoje tikino D.Sabonis.

– Ar galima tikėtis, kad Domas rungtynėse kraus į krepšį per varžovų žvaigždes?, – buvo paklaustas D. Sabonis.

– Pasižiūrėsime, kaip bus su tais dėjimais. Pamatysime, ar bus galimybių, bet tikrai esu pasirengęs, jei pasiseks, įdėti kamuolį į krepšį kuo gražiau.

– Dalyvausite „Įgūdžių“ konkurse. Rengėtės jam?

– Visiškai nesirengiau (juokiasi). Tiesiog eisiu ir varžysiuosi.

– Ką jums reiškia dalyvavimas „Visų žvaigždžių“ mače?

– Tai didelė garbė, juolab žinant, jog esu iš mažos valstybės – Lietuvos. Mūsų šalyje nėra labai daug žmonių, o žaidimas tarp visų geriausių NBA krepšininkų yra ne tik siekiamybė, tačiau ir puikus pavyzdys jaunai kartai. Parodau, kad teisingai žaidžiant krepšinį galima pasiekti didelių tikslų.

Man labai malonu, kad Lietuvoje didžiuojamasi tuo, jog vienas iš trijų NBA kovojančių lietuvių yra pakviestas į Žvaigždžių dieną.

– Ar turėjote galimybę susitikti su kitais jūsų komandos draugais?

– Ne. Ir koronaviruso reglamentas neleidžia to daryti.

– Praėjusiais metais žaidėte su Kobe Bryanto bateliais. Kokiais šįkart žengsite į aikštę?

– Taip, mano komandos draugai jau bandė užsisakinėti šio renginio batelius pas mane (juokiasi). Tačiau nežinau, kokie bus bateliai.

Atvažiuosiu į areną ir pamatysiu. Kaip ir kiti mano komandos draugai, sužinosime apie avalynę tik arenoje.

– „Oro karaliaus“ konkurse varžysis kitas „Pacers“ ekipos žaidėjas jaunasis Cassiusas Stanley. Padėsite jam per konkursą?

– Šiaip jis neprašė (juokiasi). Bet jei reikės, tai, žinoma, padėsiu.

– Per pirmąjį „Visų žvaigždžių“ renginį jūs labiau apšilote kojas. Turite sau išsikėlęs kokių nors slaptų tikslų antroje NBA šventėje?

– Manau, kad ir šįkart nieko nesikeis – norėsiu tik dar kartą apšilti kojas tokiame renginyje. Nes dėl koronaviruso pandemijos ši šventė bus visiškai kitokia.

Pradedant tuo, kad sėdime viešbučio kambaryje ir niekur negalime išeiti. Mus į salę įleis tik likus pusvalandžiui iki renginio, siūloma kuo mažiau bendrauti, kuo mažiau susitikinėti. Ir svarbiausias akcentas bus mačas, tačiau 48 minutės ir viskas. Bus labai ilga diena...

– Šnekėjotės apie mačą su LeBronu Jamesu ar su kitais krepšininkais?

– Kaip ir sakiau, jokių šansų susitikti. Visi žaidėjai turi savo laiką pasitreniruoti, pasivaikščioti, todėl bendravimas eliminuotas iš mūsų dienotvarkės. Visus pirmą kartą pamatysiu rūbinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.