EUROLYGA 2023

LKL prezidentu perrinktas R. Milašius užsiminė apie G. Žiemelio planą ir galimybę pakeisti A. Sabonį Pristatė planus, kalba apie Baltijos lygą

Dvylika klubų – tokį tikslą sau išsikėlė be konkurencijos antradienį perrinktas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prezidentas Remigijus Milašius. Susidūrusi su koronaviruso pandemija lygos klubai išgyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau jau dabar LKL turi svarbių planų, o krepšinio aistruolius ypač audrina Gedimino Žiemelio planai sostinėje įkurti naują klubą.

 R. Milašius dar kartą išrinktas LKL prezidentu.
 R. Milašius dar kartą išrinktas LKL prezidentu.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Naujai kadencijai perrinktas LKL vadovas Remigijus Milašius.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 2:45 PM, atnaujinta Mar 9, 2021, 4:09 PM

„Gal atsiras derbis, – antradienį per spaudos konferenciją užsiminė R.Milašius. – Negaliu sakyti, kad nieko nežinau, nieko negirdžiu. Duok Dieve.“

R.Milašius kol kas apie G.Žiemelio planus kalba abstrakčiai ir nedaugžodžiauja, tačiau jis leidžia suprasti, kad turi gerokai daugiau informacijos. Galbūt su tuo galima sieti ir norą LKL turėti ne 10, o 12 krepšinio klubų.

„Savo programoje esu aiškiai parašęs, jog pasisakau už 12 komandų. Tai nereiškia, jog tiek bus, nes visi klubai turi teisę balsuoti, ar bus 10, ar 12“, – sakė trečiajai kadencijai perrinktas R.Milašius.

Nė vieno varžovo neturėjęs R.Milašius teigė, kad iš klubų nesulaukė jokių priekaištų. Jis jau anksčiau buvo laikomas realiu kandidatu Lietuvos krepšinio federacijoje (LKF) pakeisti Arvydą Sabonį.

„LKF postas – kitoks. Yra ir neapatenkintų, viskas priklauso nuo rinktinės. Bet postas sureikšmintas. Turbūt nė vienoje šalyje apie tai negirdėtume tiek, kiek Lietuvoje.

Priimant tokį sprendimą (kandidatuoti, – Red.), krepšinio bendruomenė turėtų norėti. Nenoriu važinėti po Lietuvą ir visus agituoti. Jeigu bus kažkokios visuomenės grupės noras, bus galima apie tai diskutuoti“, – apie situaciją pasakojo R.Milašius.

Vienas iš tikslų, kuriuos kelia R. Milašius ateinčiai kadencijai – daugiau klubų, žaidžiančių tarptautiniuose turnyruose. Taip pat R. Milašius patvirtino, jog yra planuojamas Baltijos krepšinio lygos atgaivinimas, kurioje žaistų apie 12 klubų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

„Optimistiškai žvelgiame į Baltijos lygą. Didelis poslinkis yra padarytas šia tema. Rytoj turėsime posėdį ir galutinai susitarsime. Lygoje būtų maždaug trys Latvijos, trys Estijos ir 5-6 mūsų komandos. Taip sudarytume galimybę žaisti dvi rungtynes per savaitę, o ne tik treniruotis“, – teigė LKL prezidentas.

Jau artimiausiu metu perrinktojo LKL prezidento laukia nemažai svarbių darbų. Kaip teigė pats R. Milašius, dabar lyga privalės iš naujo pasirašyti televizijos bei rėmėjų kontraktus. Tai pandemijos akivaizdoje padaryti lengva nebus.

„Šie metai yra labai svarbūs. Baigiasi keletą sutarčių lemiančių, kurios lemia LKL įvaizdį, matomumą ir t.t.

Tai yra pagrindinės sutartys su televizija ir internetine televizija. Tai reiškia, jog šiemet bus pasirašytos ilgalaikės sutartys 4 metams.

Matydami, kiek mes turėsime eterio, kiek turėsime komercinių minučių ir planuosime ateinančio sezono rėmėjų kiekį.

Ar galima pritraukti naujų, gal reikia jų sumažinti. Planuojama pasirašyti sutartį, pagal kurią bus sužaidžiama apie 120 rungtyninių per televiziją“, – sakė jis.

– Ar LKL planuoja didinti komandų skaičių?

– Savo programoje esu aiškiai parašęs, jog pasisakau už 12 komandų. Tai nereiškia, jog tiek bus, nes visi klubai turi teisę balsuoti, ar bus 10, ar 12.

Mes turime tam tikrus įsipareigojimus su transliuotojais, kiek turime turinio parodyt, kad gautume pajamas. Svarbiausia nesumažinti rungtynių skaičius.

Optimistiškai žvelgiame į Baltijos lygą. Padarytas didelis poslinkis. Trečiadienį turėsime posėdį ir galutinai susitarsime.

Lygoje būtų maždaug trys Latvijos, trys Estijos ir 5-6 mūsų komandos. Taip sudarytume klubams galimybę žaisti dvejas rungtynes per savaitę, o ne tik treniruotis.

Tačiau, jei klubai nesutiks su tuo, tada tai neįvyks.

– Kaip jūs manote, kodėl LKL vadovo postas nesulaukia daugiau kandidatų?

– Tai yra sunkus darbas ir didelė atsakomybė. Tai, ką mes darome, nesame labai įvertinti, ypač žurnalistų, kurie daugiau plaką nei kažką gero pasako.

Siūlau mane pakeisti ir suprasite, kas yra bemiegė vasara, kaip reikia dirbti su rėmėjais, kaip surinkti sumas, kaip dirba sekretoriatas ir panašiai.

Ir ypač šiuo metu, kai privalai stabdyti tam tikrais momentais ne tik čempionatą, bet ir vadybą.

 Visur mažinamos pajamos, tad suvaldyti procesą nėra lengva. Jei atsiras žmogus, kuris gali ir myli krepšinį, ir nori dirbti... Pažiūrėsiu, kiek yra norinčių dirbti kepšinyje.

– Susirinkote visus balsus, bet ar sulaukėte iš klubų kokių pretenzijų? Buvo kalbama, kad didžiausia pretenzija, kad komandoms po praėjusio sezono nebuvo išmokėtas prizinis fondas, nors buvo sužaista pusė sezono.

– Visiški neturėjau. Nebuvo nei vieno klausimo. Noriu baigti šį klausimą ir daugiau į jį neatsakinėsiu. Praėjęs sezonas buvo nutrauktas. Sužaista tik pusė sezono. Pinigų srautas kitaip išsidėstė.

Pinigai gaunami sezono pabaigoje ir tada išmokamas prizinis fondas. Buvo atvejų, kada dalį pinigų turėjo grąžinti dėl neįvykdytų sandorių. Mes negavome pinigų iš dangaus ir tai atsispindi mūsų ataskaitoje.

Visi klubai tai žinojo. Sezonas buvo nutrauktas kovo 13 dieną, visi pakėlė rankas, išskyrus "Šiaulius", kurie siūlė žaisti iki sezono pabaigos. 

– Užsiminėte apie ilgalaikes sutartis, kurios šiuo metu baigiasi. Tarp jų yra ir televizijų transliacijų. Kokius jaučiate signalus ir kaip vyksta šios derybos dėl kontraktų pratęsimo?

– Dabar vyksta derybos su LNK. Pirmąjį kontraktą buvo lengviau sudaryti nei dabartinį. Nenoriu lįsti į detales.

Tikrai abi pusės baigia darbą ir artimiausiu metu bus pasiektas susitarimas. Nenoriu atskleisti detalių, nes dar nėra pasirašyta sutartis.

– Delfi.lt žurnalistas Mindaugas Augustis paskelbė, kad LKL paskolino 20 tūkst. Alytaus „Dzūkijos“ komandai. Kai kurie klubo vadovai buvo dėlto nepatenkinti. Kokia klubų nuomonė, kad lyga skolina pinigus privačiai komandai?

– Tas klausimas iškilo po finansinių ataskaitų. Tai šis klausimas buvo nukeltas.

Ten užkliuvo, kad Tomas Pačėsas sėdėjo Seimo ekonomikos komiteto posėdyje.

Jis yra politikas, turi partiją ir plaukioja šiuose vandenyse, pažįsta žmonių. Tai sustiprina mūsų galimybes Seime globojant tuos klausimus.

T.Pačėsas nuo 2019 metų yra Alytaus klubo garbės prezidentas ir klubas turi teisę jį deleguoti į valdybą.

Aiškiai šio klausimu pasakiau ir galiu dabar pakartoti. Aš nesu biurokratas ir sugebu matyti ar reikia pagalbos.

Ir jei kažkam reikėjo prieš rinkimus apie mane pateikti kažkokio informacijos, tai pateikė. Klubui buvo problema.

Jie kreipėsi ir aš asmeniškai nurodžiau. Nesu biurokratas. Sugebu surinkti pinigus ir matyti, kas darosi klubuose.

Tai – ne pirmas klubas. Priėmiau sprendimą – pinigai su procentais balandžio mėnesį bus grąžinti. Klubui reikia padėti.

Ar tie pinigai grįš? Pasitikiu.

– Kauno „Žalgiris“ paskelbė, kad klube jau vėluoja atlyginimai. Ar yra ir daugiau tokių LKL klubų? Kokia situacija?

– Žvelgiant į praėjusius metus galvojau, kad bus blogiau. Gal vienas-kitas klubas kelis mėnesius ir vėluoja mokėti. Yra tokių, bet aš nenoriu jų minėti. Tai – mūsų vidinis susitarimas.

Aš nesu toks žmogus kaip klubai, kurie turi ataskaitą ir numeta kažkam informaciją.

Licencijavimas prasidės balandžio mėnesį ir ten pamatysime, kokia situacija. Mūsų auditoriai važinėja ir tada galėsime kalbėti apie tai, kas yra šiandieną, kas rytoj ar poryt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.