EUROLYGA 2023

P. Valinskas įvertino stumdymąsi turnyro lentelėje: niekas nenori būti ketvirtas ir pusfinalyje žaisti su „Žalgiriu“

Antradienio vakarą sostinėje LKL čempionatą į mūšį stos Vilniaus „Rytas“ (16/5) ir Panevėžio „Lietkabelis“ (15/7). Lenktynėse dėl antrosios pozicijos turnyro lentelėje besirungiančios ekipos į kovą žengė skirtingų nuotaikų.

 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
 P.Valinskas pabrėžė rungtynių Vilniuje svarbą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 9, 2021, 10:04 AM, atnaujinta Mar 9, 2021, 10:10 AM

Vilniaus krepšininkai šeštadienį parklupdė Alytaus „Dzūkiją“ ir pratęsė savo pergalių seriją iki devynių, o panevėžiečiai kiek netikėtai nusileido Kėdainių „Nevėžiui“.

Prastesniam „Lietkabelio“ žaidimui įtakos turėjo ir trijų kertinių žaidėjų (Vytenio Lipkevičiaus, Džordže Gagičiaus ir Margirio Normanto) traumos. Jei M. Normanto ant parketo neišvysime dar kurį laiką, tai likę du krepšininkai turi galimybių padėti komandai Vilniuje.

„Kad ir kaip žaidžiam, žaidimas niekad negali iki galo tenkinti, – lkl.lt sakė „Lietkabelio“ gynėjas Paulius Valinskas. – Ypač dabar, po pastarųjų kelių rungtynių, kai sunkiai sekėsi. Šiek tiek yra apmaudu, bet nėra laiko liūdėti ir vaikščioti galvą nuleidus, nes yra daug rungtynių. Džiaugiamės, nes greitu metu sugrįš Gagičius ir Lipkevičius, todėl einam, analizuojam ir sprendžiam problemas, kurių turim.“

„Žaidimas visada gali tenkinti labiau, ypač gynyboje. Ta devynių pergalių serija nieko nereiškia. Tiesiog su kiekvienomis rungtynėmis esam nusiteikę kovoti ir iškovoti pergalę“, – teigė „Ryto“ gynėjas Dovis Bičkauskis.

Gruodžio 12-ąją vykusiame šių komandų mače „Lietkabelis“ vilniečiams išrašė iki šiol paskutinį pralaimėjimą šalies pirmenybėse. Dar po mėnesio ekipos vairą perėmė Giedrius Žibėnas. Jam vadovaujant, paskutinioji šių klubų akistata baigėsi jau sostinės krepšininkų pergale 78:72.

„Paskutines rungtynes „Rytas“ žaidė penkiais mažais žaidėjais, gal tai mums buvo neparanku, nebuvome pratę, kad komandos žaidžia tokiais mažais penketais. Bet patys irgi turėjome prisitaikyti, iki galo to nepadarėme. Dabar būsim pasiruošę visokiems scenarijams“, – sakė vienas panevėžiečių lyderių.

„Prisimename save analizuodami, nes mokomės iš savo klaidų. Pagrindinis aspektas tada buvo gynyba – turim sustabdyti jų lyderius, neduoti įsibėgėti greitose atakose ir kontroliuoti žaidimo eigą“, – apie tai, ko galima pasimokyti iš praėjusių rungtynių, kalbėjo Vilniaus ekipos atakų organizatorius.

Žvelgdamas į antradienio mačą P. Valinskas pagyrė varžovus – devynių pergalių serija, anot gynėjo, byloja apie pagaliau pagautą žaidimo ritmą. Savo ruožtu D. Bičkauskis sakė, jog neįvertinus nukraujavusio priešininko galima skaudžiai nudegti.

„Reikia atkreipti didžiausią dėmesį į lyderius – Echodą, Goudelocką, Butkevičių. Prisidėjo legionieriai ir pagaliau atrodo, kad „Rytas“ sudėliojo savo niuansus. Baigėsi žaidėjų rokiruotės ir jie gali rodyti savo krepšinį. Tos devynios pergalės iš eilės puikiai parodo, kad jie išsprendė savo problemas ir eina link geros komandos vardo. Čia mums tik dar didesnė motyvacija ir dar didesnis susikaupimo klausimas. „Rytas“ išsprendė savo problemas, o dabar mes turime spręsti savo“, – pagarbą oponentams išreiškė „Lietkabelio“ krepšininkas.

„Praradę Margirį, jie patyrė didelį nuostolį, bet kiti žaidėjai turi pasitempti, jie tą gali padaryti. Nereikia nuvertinti varžovo dėl mažesnės rotacijos. Reikia akcentuoti lyderius. Jei bus Gagičius – reikės stabdyti jį ir skirti didesnį dėmesį. Jų gynėjai yra geri metikai, reikia neleisti jiems atlikti daug metimų, o toliau viskas priklausys nuo plano“, – gaires dėliojo vilniečių žaidėjas.

Antradienio mačas yra itin svarbus ir turnyrinės lentelės prasme. Sezonui persiritus į antrąją pusę, nuo likusių šešių komandų atsiskyrė lyderių ketvertukas – „Žalgiris“, „Rytas“, „Juventus“ ir „Lietkabelis“. Visgi namų aikštės pranašumas ketvirtfinalyje nė vienai iš 2-4 vietose įsitaisiusių komandų nėra iki galo tenkinantis rezultatas, nes ketvirtoji vieta greičiausiai reikštų žalgiriečių barjerą pusfinalyje.

Todėl triumfas antradienį Vilniuje gali būti gyvybiškai svarbus atkaklioje kovoje dėl antrosios pozicijos.

„Pirmos keturios komandos yra aiškios ir tikrai nemeluosiu, kad nė viena komanda nenori likti ketvirta ir pusfinalyje susitikti su „Žalgiriu“. Mes norime užimti antrąją vietą. Tos tiesioginės kovos su „Juventus“ ir „Rytu“ yra dar didesnės reikšmės, todėl reikia eiti ir bandyti iškovoti pergales, kad ir kokioj formoj esam, kad ir koks ruožas – geresnis ar blogesnis“, – mačo svarbą pabrėžė P. Valinskas.

„Dar nelabai žvalgomės į lentelę, nes liko nemažai rungtynių. Viskas gali pasikeisti, liko du mėnesiai, o skirtumas yra tik viena ar dvi pergalės. Reikia nieko nesureikšminti, o kiekvienose rungtynėse stengtis laimėti“, – sakė D. Bičkauskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?