EUROLYGA 2023

LKF apie Š. Jasikevičių olimpinėje rinktinėje: „Yra laukiamas“ Išreiškė pasitikėjimą D. Maskoliūnu

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) norėtų, kad prie rinktinės vasarą vyksiančioje atrankoje į Tokijo olimpiadą prisijungtų treneris Šarūnas Jasikevičius. Tai portalui lrytas.lt patvirtino LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Anot jo, Š.Jasikevičius rinktinėje papildytų Dariaus Maskoliūno štabą. Tiesa, tai tik teorinės galimybės.

 Prieš olimpinę atranką – svarbus LKF uždavinys: „Kalbiname Šarūną Jasikevičių“.<br>lrytas.lt nuotr.
 Prieš olimpinę atranką – svarbus LKF uždavinys: „Kalbiname Šarūną Jasikevičių“.<br>lrytas.lt nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir Darius Maskoliūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
LKF generalinis sekretorius Mindaugas Špokas ir Darius Maskoliūnas.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2021-03-10 15:56, atnaujinta 2021-03-10 19:43

„Mūsų pozicija yra tokia, kad tiek rinktinėje, tiek trenerių štabe turi būti tik geriausi. Trenerio keisti neplanuojame, bet yra teorinė galimybė, jeigu Š.Jasikevičius sutiktų padėti D.Maskoliūnui, jam durys visada yra atviros. Manau, kad tikrai visi būtume patenkinti“, – lrytas.lt sakė M.Špokas.

D.Maskoliūno vadovaujama rinktinė buvo per plauką nuo nepatekimo į 2022 m. Europos krepšinio čempionatą.

Paskutinėmis sekundėmis Manto Kalniečio blokas Danijos rinktinės žaidėjui lėmė, kad Lietuva vieno taško skirtumu įveikė skandinavus (77:76), ir tik per vargus žengė į Europos pirmenybes.

Maža to, per šešerias atrankos rungtynes D.Maskoliūno auklėtiniai patyrė du skaudžius smūgius, kai praėjusių metų vasarį Belgijoje šeimininkams nusileido 65:86, o Vilniuje tiems patiems danams 2020 m. lapkričio pabaigoje pralaimėjo 76:80.

Negana to, praėjusią vasarą rinktinė, kurios gretose jau žaidė ir būrys žalgiriečių, draugiškų rungtynių metu pripažino kaimynų estų pranašumą – 85:92.

D.Maskoliūno rinktinės žaidimas neįtikino ne tik sirgalių, bet ir LKF vadovų, o „Žalgirio“ sistema, panašu, be jos išradėjo Š.Jasikevičiaus rinktinėje taip pat neveikia.

Tad nenuostabu, kad LKF, nors ir išreiškia pasitikėjimą D.Maskoliūnu, buvo nepatenkinta tuo, kokiu būdu komanda pateko į čempionatą.

„Jeigu žiūrint iš tos statistinės pusės, tai buvo pasiektos dvi pergalės, kurios mums suteikė galimybę dalyvauti 2022 m. Europos krepšinio čempionate, ir tuo mes tikrai džiaugiamės.

Kalbant iš žaidybinės pusės, buvo daug niuansų, atsipalaidavimo, nesusikaupimo ir daug dalykų, kur tikrai nesame nei mes, nei treneriai, nei žaidėjai, nei krepšinio bendruomenė patenkinta, kokiu būdu ta pergalė buvo pasiekta.

Bet šitas etapas jau baigtas, braukiame brūkšnį, nes jau pradėjome ruoštis olimpinei atrankai, kuri irgi yra nemažiau svarbi, kadangi norime išlikti olimpiniame traukinyje“, – kalbėjo M.Špokas.

Anot M.Špoko, ar Š.Jasikevičius prisijungs prie rinktinės, priklausys nuo paties trenerio, kuris šiuo metu visą dėmesį sutelkęs „Barcelona“ komandai.

„Šarūnas yra laukiamas, jeigu tik yra noro, tikrai yra galimybių ir būdų tai padaryti.

Nepamirškime, kad Dariui olimpinėje atrankoje pagelbės ir Tomas Masiulis, Evaldas Beržininkaitis bei tas pats Benas Matkevičius. Kolektyvas jau bus kokybiškesnis ir platesnis, nei buvo vasario mėnesį. Bus daugiau analizių ir suderinimo, daugiau žmogiškųjų išteklių.

Mes visi siekiame patekti į olimpines žaidynes birželio mėnesį su geriausia komanda, kurią irgi dar reikės surinkti, ir atranką dar reikės suorganizuoti, viskas yra dar priešakyje“, – į ateitį žvelgė M.Špokas.

Š.Jasikevičius kartą jau atsisakė treniruoti rinktinę, kai vyriausiojo trenerio postas galiausiai buvo pasiūlytas Dainiui Adomaičiui.

Tiesa, įtakos tam turėjo ir tai, kad Šaras tuo metu treniravo Kauno „Žalgirį“, kuris varžosi Eurolygoje. Ši situacija nebūtų leidusi kauniečiui vadovauti rinktinei FIBA atrankos languose.

Dabar situacija kita, mat olimpinė atranka vyks birželio pabaigoje, kai klubiniai turnyrai jau bus pasibaigę. Tiesa, Š.Jasikevičiui sezonas gali būti ilgas ir varginantis, „Barcelona“ turi ambicijų kovoti ne tik dėl Ispanijos krepšinio lygos medalių, bet ir Eurolygos titulo.

Tiesa, reikia prisiminti, kad panaši misija LKF vadovams jau yra pasbaigusi nesėkmingai, kai pastariesiams nepavyko įtikinti Permės „Parma“ vadovų, jog šie leistų strategui Kaziui Maksvyčiui treniruoti rinktinę.

Reikia tikėtis, kad išvados padarytos, o krepšinio rinktinei pavyks pratęsti olimpinę tradiciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.