EUROLYGA 2023

Marius Grigonis įsitikinęs, kad pergalę 27 taškais laimėjęs „Anadolu Efes“ žalgiriečių nepažemino

„Mus sutriuškino. Jie gerai žaidė, mes blogai žaidėme“, – po vienos iš didžiausių nesėkmių šio sezono Eurolygoje kalbėjo Kauno „Žalgirio“ kapitonas Marius Grigonis.

Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Kauno<br>zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-03-12 23:03, atnaujinta 2021-03-13 07:20

Jis pelnė 14 taškų, pataikė 4 tritaškius iš 6, tačiau krepšininko pastangų neužteko, o kauniečiai Stambule 62:89 gavo skaudžią pamoką nuo „Anadolu Efes“ ekipos. Turkų klubas atsirevanšavo kauniečiams už pralaimėjimą Kaune, kur šeimininkai privertė kapituliuoti Ergino Atamano kariauną 73:89.

„Viskas nepavyko. Jie mus atakuoja du prieš du, visada kažką suranda, o pas mus visai nevaikšto kamuolys. Jie žaidė laisviau.

Mes puolime nieko neužsukame, gynyboje nesustabdome, neįvykdėme plano, toks žaidimas ir gavosi Jie dabar ant bangos, viską pataiko. Tikrai buvo galima geriau sukovoti“, – dvikovą įvertino žalgiriečių kapitonas.

– Didžiausia šio mačo bėda buvo, kad labai gerai sužaidė dvikjovą Vasilije Micičius ir Shane'as Larkinas?

– Jie visada taip žaidžia, reikia to tikėtis. Bet mūsų gynyba du prieš du buvo... Nežinau, kokie buvo procentai, nežiūrėjau video, bet atrodo, jog buvo labai prastai.

– Kiek komandai trūko antrame kėlinyje traumą gavusio Joffrey Lauvergne'o?

– Pralaimėjome 30 taškų skirtumu, tad abejoju, ar būtų išgelbėjęs. Aišku, mums trūksta kiekvieno žaidėjo, nesame super klubas, jog turėtume 15 žaidėjų. Mums kiekvienas žaidėjas daug reiškia.

– Kaip manote, kodėl prastai puolime vaikščiojo kamuolys?

– Pirmas dalykas – negalime apsiginti ir bėgti. Antras dalykas – jie nuo ketvirto numerio šoka, gynėjas neleidžia įsivaryti kamuolį į vidų, galiausiai keičiasi, neleidžia tritaškiui pasirengti, tad ir reikia žaisti vienas prieš vieną.

Gaunasi, kad vienas žaidėjas penkis kartus žaidžia du prieš du ir nieko nesigauna. Kažką reikėtų keisti, bet dabar lengva sakyti, reikia žiūrėti video ir spręsti.

– Jūsų tritaškio teko laukti daugiau kaip 13 minučių. Kodėl?

– Tai jei bandai kovoti du prieš du, o tas kamuolys nevaikšto, neturi užtvaros, tai jo ir negauni. Tai toks atsakymas būtų.

- Kaip reaguojate, kai varžovai pirmauja 30 taškų, tačiau aikštėje lieka lyderiai?

- Jie visada taip žaidžia. Nesvarbu, jau geriau, kad tokie žaidžia aikštėje. Blogiau, kai laimintys išleidžia nežaidžiančius krepšininkus. Būna didesnis pažeminimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.