EUROLYGA 2023

Dvyliktą pergalę iš eilės iškovojusio „Ryto“ treneris G. Žibėnas svaidėsi žaibais: „Jaučiamės gėdingai“

Vilniaus „Rytas“ Lietuvos krepšinio lygoje pratęsė pergalių seriją iki dvylikos, tačiau dėl to reikėjo kaip reikiant pavargti. Vilniečiai po įtemptos kovos namie 80:74 (16:16, 16:24, 23:7, 25:27) palaužė Alytaus „Dzūkiją“.

Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Giedrius Žibėnas nebuvo patenkintas „Ryto“ ekipos žaidimu.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 17, 2021, 10:18 PM, atnaujinta Mar 17, 2021, 10:19 PM

Susitikimas prasidėjo lygiai, tačiau antrajame kėlinyje „Dzūkija“ kiek netikėtai ėmė iniciatyvą į savo rankas. Martynas Zigmantavičius, Artūras Jomantas ir Paolo Marinelli inicijavo gerą atkarpą, po kurios svečiai pirmavo 32:23, o iki didžiosios pertraukos „Rytas“ sugebėjo rezultatą pašvelninti tik nežymiai – 32:40.

Po pertraukos vilniečiai grįžo užsivedę ir surengė spurtą 10:2, po kurio rezultatas tapo lygus – 42:42. Šis ketvirtis buvo puikus šeimininkams, kurių atakos nestrigo, ir sunkus alytiškiams, o Mindaugas Girdžiūnas, Andrew Goudelockas ir Martynas Echodas tempė į priekį „Rytą“ taip, kad skirtumas tapo dviženklis – 55:45.

Dzūkai rankų nenuleido ir likus 4 minutėms M.Zigmantavičius skirtumą vėl rėžė iki 2 taškų – 65:67.

Vis tik Dovis Bičkauskis su M.Echodu artino „Rytą“ prie pergalės ir pagrindas jai buvo padėtas įgavus vėl dviženklį pranašumą – 77:67.

P.Danisevičiaus baudų metimai leido išsaugoti intrigą (72:77), tačiau paskutines „Dzūkijos“ viltis daužė A.Goudelockas, pataikęs iš toli.

Sostinės ekipa „Betsafe-LKL“ nepralaimi nuo gruodžio 12 dienos, kai krito Panevėžyje.

Sostinės komandos strategas Giedrius Žibėnas po rungtynių turėjo ne tiek daug optimizmo, kiek pastabų savo komandai.

„Nėra ką slėpti, jaučiamės gėdingai. Disciplinos nebuvo, kaip komanda žengėme žingsnį atgal. Fokuso visiškai nebuvo, laimėjome dėka trečio kėlinio, kur vyrai sąžiningai atidirbo.

Vietoje to, kad uždarytume rungtynes ketvirtame kėlinyje, leidome varžovams įmesti 27 taškus. Tai skaičiai, kurie išeina iš mūsų standarto – be to dar ir pralaimėjome kovą po krepšiais. Atrodo, kad mūsų šiandien rungtynėse nebuvo“, – tikino treneris.

– Ekipa laimėjo jau 12 mačų iš eilės. Tačiau pastaruoju metu jūsų komandai nesiseka gerai pradėti rungtynes ir tik įsibėgėjus bandoma perlžaužti įvykių eigą. Tam yra kažkokių priežasčių?

– Vis dar esame nauja komanda ir ieškome savo žaidimo. Šiandien išbandėme kitokį starto penketą su dviem aukštais žaidėjais.

Esame ieškojimų kelyje, bet tikimės, kad lemiamų kovų metu mažiau blaškysimės, turėsime savo braižą ir sieksime savo vienintelio tikslo.

– Kokią reikšmę šis mačas turėjo artėjančioms rungtynėms su Kauno „Žalgiriu“?

– Neturėjo ir neturi turėti jokios reikšmės. Su treneriais spėliojome, gal tai turėjo reikšmės šiandienos susitikimui. Esame mes ir žaidėjai profesionalais, iki kitų rungtynių yra keturios dienos ir tokių reikšmių negali būti.

Jokių pasitaupymų, jokių minčių apie kitas rungtynes. Bandėme tai išmušti iš žaidėjų, bet reikia kiekvieno iš jų atskirai klausti, ar ta mintis buvo išmušta iš jų galvų.

– Kiek trečioji akistata su „Žalgiriu“ sekmadienį turės įtakos visam komandos sezonui?

– Turbūt paprasčiau pasakysiu, dabar svarbiausia yra teisingai sureaguoti po šių rungtynių. Antra, reikia tinkamai pasiruošti mačui su „Žalgiriui“, tam turėsime dvi pilnas dienas.

Kai mes pasiruošime, tada turėsiu atsakymą dėl tų rungtynių, kokie mūsų šansai tame mače. Kol kas koncentravomes „Dzūkijai“, o ketvirtadienį pradėsime galvoti apie kauniečius.

– Kaip treniruočių procesas vyko iki šių rungtynių ir kiek tokia rungtynių pradžia gali būti skaudi sekmadienį?

– Be abejo, jei taip startuosime, bet kuris varžovas gali nunešti mus nuo aikštelės. Nešnekant net apie „Žalgirį“.

Bet kuri komanda gali mus nunešti, jei su tokiu atsidavimu žengsime į aikštelę. Prieš šias rungtynes nieko tokio neįžvelgiau, normaliai ruošėmės ir požiūris buvo tinkamas. kas šiandien nutiko komandai, ieškosime priežasčių.

– Pirmą kartą baudų metimus metėte tik trečioje kėlinio pradžioje, stigo agresyvumo ar teisėjai mažai švilpė?

– Ne, teisėjai šiandien gerai dirbo, pagarba. Iš baudų metimų skaičiaus drąsiai galima sakyti, kad buvome statiški, neagresyvūs ir kitą kartą to tikrai gali neužtekti.

Ne pirmą kartą metame tik vienženklį baudų metimų skaičių – atrodo, tai jau yra penktosios. Ir tai yra problema.

– Starto penkete buvo Martynas Echodas ir Ivanas Buva. Jums patiko jų tandemas?

– Šį kartą tikrai nepasiteisino, norėjome dominuoti po krepšiais ir rinktis kamuolius, bet šis planas iškart sugriuvo. Labai bandėme forsuoti metimus iš po krepšio, kartais ir vienas prieš du – ir tai nėra toleruotina.

Žinome, kaip reikia žaisti tokiose situacijose, bet forsavome metimus ir dėl to „Dzūkija“ laikėsi rungtynėse.

– Kokia yra traumuoto Kristjano Kitsingo situacija?

– Laukiame tyrimų. Tas tinimas pamažu nyksta, dabar lauksime tyrimų rezultatų. Jei jis nespės su komanda pasitreniruoti iki sekmadienio, tikrai nenaudosime jo rungtynėse su žalgiriečiais.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.