EUROLYGA 2023

Lietuvių atstovaujamas „Lokomotiv“ draskosi su rinktinės nariu – krepšininkas reikalauja milijonų

Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipa, kuriai atstovauja Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas, privalės rimtai pakovoti dėl solidžios pinigų sumos su buvusiu žaidėju. Praėjusių metų vasarą Krasnodaro komanda nutarė atsisveikinti su Rusijos rinktinės nariu Dmitrijumi Kulaginu, o šis dabar reikalauja kompensacijos.

D.Kulaginas (kairėje)<br>Scanpix nuotr.
D.Kulaginas (kairėje)<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2021, 1:12 PM, atnaujinta Mar 22, 2021, 1:20 PM

28-erių krepšininkas padavė į teismą „Lokomotiv“ klubą, ir reikalauja 40 mln. rublių kompensacijos (apie 440 tūkst. eurų).

Žaidėjas neva turėjo dar vienerių metų sutartį, tačiau ekipa pradžioje prakalbo apie kontrakto sumos sumažinimą, o po to apskritai nutarė juo Rusijos rinktinės nariu atsisveikinti.

Dabar D.Kulaginas padavė ieškinį į Maskvos Ostankino teismą ir pateikė savo reikalavimus: jis iš ekipos norėtų gauti 29,2 mln. rublių kompensaciją už neteisėtą atleidimą, 8 mln. rublių – kaip algą. 1,1 mln. rublių – negautų premijų ir 463 tūkst. rublių kaip moralinę kompensaciją.

„Man svetimo nereikia. Noriu gauti tik tai, kas man priklauso. Juolab, kad klubas nepaleidžia manęs“, – Rusijos žiniasklaidai teigė D.Kulaginas.

Pats krepšininkas pastaruoju metu neturi darbo, o Krasnodaro komandai atstovavo nuo 2017 metų.

Jis prie ekipos prisijungė sezono viduryje ir padėjo „Lokomotiv“ komandai laimėti Rusijos taurę bei pasiekti Europos taurės finalą.

„Lokomotiv“ ekipos prezidentas Andrejus Vediščevas tikina, kad ekipa palieka sau teisę į atsakomąjį ieškinį.

„Esame pasipiktinę D.Kulagino ir jo aplinkos veiksmais. Visos kalbos, kad klubas sudarė tam tikrus barjerus žaidėjui sutarti su kitais klubais, neatitinka tiesos, – aiškino Krasnodaro ekipos vadovas. – D.Kulaginas buvo laiku įspėtas apie sutarties nutraukimą, tačiau jis nežinia dėl kokių priežasčių nepasirodo klubo buveinėje, kad pasirašytų sutarties nutraukimo dokumentus.

Krepšininkas vienintelis nepanoro su visa komanda dalintis ekonominio sunkmečio sunkumais – atsisakė susimažinti algą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.