EUROLYGA 2023

„Juventus“ treneris Ž. Urbonas į šuns dienas išdėjo teisėjus: „esu apvogtas“, „apakęs“, „negali šitaip dirbti, jei bijo“

Vilniaus „Rytas“ tęsia pergalingą šokį LKL pirmenybėse. Lietuvos vicečempionai namuose 88:86 (29:14, 24:30, 15:23, 20:19) nugalėjo Utenos „Juventus“. Tai jau 13-oji iš eilės vilniečių pergalė čempionate. Pastarąjį kartą tokio ilgumo seriją vilniečiai turėjo prieš trejus metus.

Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos „Juventus“ treneris Žydrūnas Urbonas.<br>G.Šiupario nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Ryto“ ir „Juventus“ mačas.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Giedrius Žibėnas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 27, 2021, 9:27 PM, atnaujinta Mar 27, 2021, 10:01 PM

Nors vilniečiai pradėjo galingai ir antrame kėlinyje pirmavo net 19 taškų skirtumu, „Juventus“ iki didžiosios pertraukos sumažino atsilikimą, o ketvirtame net pirmavo 77:74.

Didžiausios aistros virė paskutinę minutę: „Juventus“ įgijo taško pranašumą 85:86. Tada Dovis Bičkauskis smeigė tritaškį ir paliko svečiams kiek daugiau nei 20 sekundžių.

Lemiamo tritaškio nepataikė Bryantas Crawfordas ir tai buvo viskas. Tačiau Utenos komandos treneris Žydrūnas Urbonas po mačo iškart užsipuolė teisėjus: metant lemiamą metimą B.Crwafordą prie trijų taškų linijos galimai neleistinai stabdė Augustas Marčiulionis.

Po rungtynių „Juventus“ pateikė protestą.

„Papasakosiu istoriją. Gyvenau Panevėžyje, ten daug laiko praleidau, baigiau sporto mokyklą. Vieną kartą, grįžus po rungtynių, radau išplėštą savo butą. Nieko ten stebuklingo nebuvo, kažkoks „vidiakas“, bet tą jausmą atsimenu iki dabar. Dabar jaučiuosi lygiai taip pat – apvogtas. Labai sunku.

Kai pralaimi minus 19, po to duodi į šiknas toms mūsų žvaigždėms, tada jie pradeda eiti keliais, parodome charakterį. Ir pabaigoje – tiesiog įsirėžia į žaidėją.

Aš nežinau kaip nesušvilpti reikia tokio momento. Tai yra baimė – tokiame lygmenyje tokie žmonės dirbti negali. Visi gali daryti klaidas, tačiau tokių klaidų daryti negalima. Baisu.

Gal tas žmogus galvojo jau apie tai, kaip jis atsidarys šaltą alų po rungtynių. Aš apakęs. Tų klaidų tiek buvo – ten vaikis tokių tragedijų prišvilpė. Sunku... Jaučiuosi apvogtas.

Negalima šitaip. Surenkame už tuos mažus pingėlius neįtikėtiną "šaiką", o kažkas iš mūsų pasityčioja su neatsakingu sprendimu. Tai jei bijai, tai neik dirbti“, – apie ginčytiną epizodą rungtynių pabaigoje atsiliepė „Juventus“ strategas Žydrūnas Urbonas.

– Ko tikitės iš protesto?, – buvo paklaustas Ž.Urbonas.

– Norime peržaisti paskutinį epizodą. Bryantas gauna kamuolį, iššoka, jį nutrenkia garvežys, o tada teisėjai iš naujo skiria sprendimą.

Tegul susirenka visi, kurie dirba tą darbą ir pasako - buvo ta pražanga ar ne. Žinau, kad ką tie protestai pakeis... Tuos vargšus žmones nubaus, neleis dirbti, bet pergalės negrąžins. 

– Pradžioje stipriai atsilikote, kodėl?

– Mes gi galime sau leisti rinktis komandas, esame „Juventus“. Pradžioje sezono, kai startavome, visi sakė: Urbonai, kokius čia grybus susirinkai, sunkūs, lėti, Gecevičius nepasigina. O dabar sako, kad „Juventus“ kokia didi komanda.

Mes tai žaidimu galime padaryti. Atvyko chebrytė su karūnomis, sudaužėme „Rytą“ Utenoje, su Goudelocku, Ndouru ir Boatrightu.

Bet sakau: kas man tą širdį pakeis, kai reikės senatvėje persodinti. Taip už ausų ir ištempi, bet kažkas gale nusprendžia rungtynes.

Sako: ne, mes jums neduosime, varykite namo. Nesinori nieko kaltinti, neminėsiu pavardės, bet toks yra jausmas. Kartais gali pralaimėti vyrišką kovą, gauti iš kairės ir galvoti, kad kitąkart būsi gudresnis, bet šiandien to nebuvo.

„Rungtynes pradėjome su labai didele disciplina. Paruošėme namų darbus ir žaidėme pirmajame kėlinyje savo krepšinį. Antram kėlinyje mes pradėjome žaisti jų krepšinį – mes įsitraukėme į kalbas, įsitraukėme į provokacijas, įsivėlėme į jų žaidimą.

Jie antrame kėlinyje įmetė 30 taškų – tai tikrai ne mūsų krepšinis. Sunkiai šiandien tvarkėmės su pražangų selekcija. Lemiamu metu pradėjome keistis ginamaisiais, tai mums kažkiek padėjo.

Aišku, šiandien neapsigynėme – 86 taškai yra daug. Bet krepšininkai charakterį parodė“, – sakė vilniečių treneris Giedrius Žibėnas.

– „Juventus“ pateikė protestą dėl paskutinio epizodo. Kaip jį vertinate jūs?

– Jeigu teisėjai nesušvilpė, vadinasi pražangos nebuvo. Manau, kad protestas yra teikiamas tam, jog padėtų ateičiai. Galbūt tikisi pagalbos iš teisėjų, nežinau. Nenoriu kištis.

Pražangos nebuvo, jeigu ji nebuvo sušvilpta. Ties tuo ir baikime. Mes irgi galime išrinkti 17 epizodų iš rungtynių ir juos komentuoti.

Čia yra vienas epizodas. Gal ginčytinas, gal ne, bet teisėjai daro gerą darbą. Gal teisėjai padaro kelias klaidas, bet mes jų padarome daugiau.

– Kada rikiuotėje tikitės išvysti Arną Butkevičių ir Kristjaną Kitsingą?

– Arną tikimės pamatyti jau antradienį, o Kitsingo trauma nėra tokia lengva, kaip tikėjomės. Nenoriu per daug eiti į mediciną, bet kažkas susiję su šeivikaulio galvutės įtrūkimu ir tik po dviejų savaičių darysime papildomus tyrimus.

Tai jei viskas bus gerai, tai jis po poros savaičių pradės sportuoti. Sakyti, kad sezonas baigtas – nereikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.