EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ varžovė – nuo pat starto tarp Eurolygos autsaiderių įstrigusi Berlyno ALBA

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šią savaitę žais dvejas Eurolygos rungtynes su Vokietijos klubais. Vokišką savaitę kauniečiai pradės antradienį, kai prieš juos „Žalgirio“ arenoje išsirikiuos Berlyno ALBA komanda.

Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Pirmojo rato rungtynes Berlyne 74:71 laimėjo kauniečiai.<br> zalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 30, 2021, 4:55 PM, atnaujinta Mar 30, 2021, 5:08 PM

„Žalgiris“ prieš šias rungtynes dar turi aritmetinę galimybę patekti į atkrintamąsias varžybas, bet tikslą pasiektų tik ypač palankiai susiklosčius daugeliui aplinkybių.

Tinka tik vienas variantas

Nors „Žalgiris“ dar neprarado aritmetinės galimybės patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, šuolis į pirmąjį aštuonetą būtų lyg nedidelis stebuklas.

Kauno krepšininkai per 31 turą iškovojo 15 pergalių, užima 11-ąją vietą ir nuo aštuntojoje vietoje esančio Sankt Peterburgo „Zenit“ klubo atsilieka dviem taškais. Rusijos komanda kol kas žaidė tik 30 rungtynių.

17 pergalių pasiekė ne tik „Zenit“, bet ir devintąją vietą besidalijančios Ispanijos komandos Vitorijos „Baskonia“ ir „Valencia“.

„Žalgirio“ padėtį dar labiau apsunkina tai, kad pagal tarpusavio rungtynių rezultatus jis turi pranašumą tik prieš vieną iš trijų komandų, kurias reikia aplenkti. Žalgiriečiai abukart pralaimėjo „Zenit“ ekipai, o su „Valencia“ ir „Baskonia“ pasidalijo po pergalę. Pagal taškų skirtumą tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ pranoko tik Vitorijos komandą.

Dėl to „Žalgiris“ į aštuntąją vietą pakiltų vieninteliu atveju: jei laimėtų visas trejas likusias rungtynes, „Zenit“ ir „Valencia“ nepasiektų nė vienos pergalės, o „Baskonia“ laimėtų tik rungtynes su Valensijos komanda, su kuria susitiks paskutiniajame ture.

Teisę žaisti atkrintamosiose varžybose kol kas užsitikrino tik viena komanda – 23 iš 31 rungtynių laimėjusi „Barcelona“. Barselonos krepšininkai jau pasiekė ir antrą tikslą. Jie užsitikrino aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus trims turams ir keliems nukeltiems mačams, gana ramiai gali jaustis Maskvos CSKA (laimėjo 20 iš 30 rungtynių), Stambulo „Anadolu Efes“ (20 iš 31), Milano „Olimpia“, Miuncheno „Bayern“ ir Stambulo „Fenerbahçe“ (po 19 iš 31).

Septintąją vietą užima Madrido „Real“ (18 iš 31), kuris tik vienu tašku lenkia „Zenit“ (17 iš 30), „Baskonia“ ir „Valencia“ (po 17 iš 31) ekipas.

Tarp autsaiderių – visą sezoną

ALBA krepšininkai nuvažiuojančiam atkrintamųjų varžybų traukiniui pamojavo gana anksti. Berlyno komanda per visą sezoną apskritai nė karto nebuvo atsidūrusi ne tik pirmajame aštuonete, bet ir pirmajame dešimtuke.

Berlyniečiai atsiliko jau sezono pradžioje, kai pralaimėjo trejas pirmąsias rungtynes. Po šeštojo turo ALBA sąskaitoje buvo vos viena pergalė, o savo padėtį „albatrosai“ šiek tiek pagerino tik gruodžio mėnesį, kai laimėjo trejas iš eilės rungtynes su „Valencia“, „Fenerbahçe“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“ komandomis. Tačiau net po trumpo sėkmingo ruožo ALBA turnyro vidutiniokams realiai negrasino.

Šiuo metu Berlyno komanda, laimėjusi 11 iš 31 rungtynių, užima 15-ąją vietą.

Praėjusiame ture berlyniečiai viešėjo pas Eurolygos lyderius ir nusileido „Barcelona“ krepšininkams 67:80 (L.Sikma 9, B.Lammersas, P.Siva, J.Thiemannas ir M.Erikssonas po 8).

Berlyno komandoje naudingiausiai žaidžia švedas Marcusas Erikssonas (11,8 tšk.), italas Simone Fontecchio (10,6 tšk.), amerikiečiai Benas Lammersas (10,2 tšk., 4,1 atk.kam.), Peytonas Siva (9,6 tšk., 4,8 rez.perd.) ir Luke‘as Sikma (9,5 tšk., 5,9 atk.kam., 3,8 rez.perd.) bei Vokietijos rinktinės žaidėjas Maodo Lo (9,5 tšk., 3,1 rez.perd.).

Pirmą kartą laimėjo svečiuose

Per praėjusius sezonus visas šešerias „Žalgirio“ ir ALBA tarpusavio rungtynes laimėjo namie žaidusios komandos. „Žalgiris“ tris kartus nugalėjo Kaune, ALBA taip pat tris kartus buvo stipresnė Berlyne.

Ši šeimininkų pergalių virtinė nutrūko praėjusių metų gruodžio 29 dieną, kai Kauno ir Berlyno krepšininkai susitiko Vokietijos sostinėje. Šio sezono pirmajame rate žalgiriečiams pavyko po permainingos kovos pasiekti pergalę 74:71.

Berlyno arenoje iki pertraukos beveik visą laiką pirmavo ALBA, kurios persvara antrojo kėlinio pabaigoje šoktelėjo iki 10 taškų. Tačiau trečiajame kėlinyje „Žalgiris“ persvėrė rezultatą ir išsaugojo nedidelį pranašumą iki paskutinės sirenos.

Kauno komandoje rezultatyviausiai žaidė Nigelas Hayesas (18 taškų), Joffrey Lauvergne‘is (16) ir Marius Grigonis (12), Berlyno ekipoje – Simone Fontecchio (14), Timas Schneideris, Luke‘as Sikma ir Nielsas Giffey (po 11).

Vokietijos lygoje – antri

Vokietijos lygoje šiuo metu pirmauja ne kuri nors Eurolygos komanda, bet puikiai žaidžianti Liudvigsburgo „Riesen“. Ši ekipa laimėjo 23 iš 25 rungtynių, o nuo gruodžio pradžios iki kovo vidurio pasiekė 18 pergalių iš eilės.

Antrąją vietą užima ALBA (21 iš 25), trečiąją – „Bayern“ (21 iš 26). Nedaug atsilieka Oldenburgo EWE (19 iš 25) ir Krailsheimo „Merlins“ (18 iš 25). Vis dėlto reguliariojo sezono baigtis dar nenulemta, nes visoms komandoms liko 8-9 rungtynės.

Berlyno krepšininkai pralaimėjimus patyrė žaisdami su „Riesen“, Bambergo „Brose“, EWE ir Hamburgo „Towers“ komandomis. Tačiau sausio pradžioje ALBA įtikinamai laimėjo pirmąją iš dviejų Eurolygos komandų dvikovų su „Bayern“.

Praėjusį sekmadienį ALBA namie nugalėjo Vaisenfelso „Mitteldeutscher“ klubą 93:82 (N.Giffey ir S.Fontecchio po 17, J.Thiemannas 16, M.Erikssonas 15).

Per bundeslygos rungtynes Berlyno komandoje naudingiausiai žaidžia M.Erikssonas (12,4 tšk.), N.Giffey (11,4 tšk.), S.Fontecchio (11,3 tšk.), P.Siva (10,7 tšk., 5,1 rez.perd.), M.Lo (9,5 tšk., 4,1 rez.perd.) ir L.Sikma (9,4 tšk., 6,6 atk.kam., 4,2 rez.perd.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.