EUROLYGA 2023

Dėl Eurolygos atkrintamųjų kovojančios „Baskonia“ komandos kelyje – galingasis „Anadolu Efes“

Vitorijos „Baskonia“, kovojanti dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose varžybose, ketvirtadienį žais itin svarbias rungtynes. Ji namie išbandys jėgas su itin pajėgia Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

T.Sedekerskis ir R.Giedraitis.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
T.Sedekerskis ir R.Giedraitis.<br>ZUMAPRESS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2021, 11:04 AM

„Baskonia“ (18 pergalių, 14 pralaimėjimų) iš paskutinių 10 rungtynių laimėjo 9 ir pakilo į septintąją vietą. „Anadolu Efes“ (21, 11) rungtyniauja panašiu tempu – iškovojo 10 pergalių per pastarąsias 11 dvikovų. Turkijos komanda, jau turinti bilietą į ketvirtfinalį, žengia trečia.

Pirmojo rato mačą įtikinamai 77:59 laimėjo „Baskonia“. Tiesa, tada „Anadolu Efes“ žaidėjai buvo kur kas prastesnės sportinės formos nei dabar.

Vitorijos ekipai Rokas Giedraitis pelno 12,3 taško, iš toli atakuoja 40,1 proc. tikslumu. Tadas Sedekerskis įmeta 3,4 taško, sugriebia 2,8 kamuolio.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (23, 9) penktadienį svečiuose rungtyniaus su Stambulo „Fenerbahce“ (20, 12). „Barca“ šią savaitę 94:99 per pratęsimą nusileido Tel Avivo „Maccabi“ ir dar negarantavo sau pirmosios vietos reguliariajame sezone. Tai leistų padaryti pergalė Turkijoje.

„Fenerbahce“, jau turinti kelialapį tarp aštuonių geriausiųjų, užima penktają vietą. Stambulo komanda, kurioje traumą gydosi Edgaras Ulanovas, laimėjo 15 iš pastarųjų 17 dvikovų. Pirmajame rate Katalonijos klubas nušlavė varžovus 97:55.

Į atkrintamąsias varžybas nebepateksiantis Kauno „Žalgiris“ (16, 16) ketvirtadienį Miunchene susitiks su vietos „Bayern“ (19, 13). Vokietijos milžinas dar neužsitikrino kelialapio į pirmąjį aštuonetą. Jam žūtbūt reikalinga pergalė, nes paskutiniame ture „Bayern“ laukia itin sunkus išbandymas – kova svečiuose su lydere „Barcelona“. Vokietijos ekipai būtina laimėti vieną iš dviejų likusių dvikovų.

Miuncheno klube rezultatyviausiai rungtyniauja gynėjas iš JAV Wade‘as Baldwinas. Jis renka 15,3 taško. Daugiausia naudingumo balų – 17,6 – sukaupia lengvasis puolėjas serbas Vladimiras Lučičius. Pirmojoje „Žalgirio“ ir „Bayern“ akistatoje 74:73 triumfavo žalgiriečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.